Odborníci pojmenovali chyby při skladování cibule: jak si správně vybrat a zachovat všechny výhody

Odborníci pojmenovali chyby při skladování cibule: jak správně vybrat cibuli a zachovat všechny její výhody

Cibule se používá k přípravě mnoha pokrmů. Díky ní jsou chutnější a aromatičtější. Zelenina obsahuje užitečné látky, které chrání organismus před různými nemocemi.

Za domovinu cibule je považována jihozápadní Asie. V současné době je cibule jednou z nejrozšířenějších druhů zeleniny na celém světě. Je nejen nepostradatelným produktem v kuchyni, ale také užitečnou zeleninou pro organismus. Obsahuje fytoncidy a má antimikrobiální vlastnosti, které chrání organismus před napadením bakteriemi.

„Nejpříznivějšího účinku lze dosáhnout konzumací cibule v čerstvé podobě. Ale i při tepelné úpravě si zelenina zachovává mnoho vitaminů“.

Úřad Federální služby pro dohled nad ochranou práv spotřebitelů a péčí o člověka v Petrohradě.

Rospotrebnadzor však upozornil, že používání cibule může mít negativní vliv na zdraví. Je kontraindikována pro osoby s diagnostikovanými gastrointestinálními onemocněními, protože zelenina zvyšuje kyselost žaludečních šťáv. Do jídelníčku by se neměla zařazovat v případě onemocnění jater, ledvin a gastritidy.

Jak vybrat nejlepší cibuli

  • Posuďte vzhled zeleniny. Její povrch by měl být suchý a bez viditelných poškození.
  • Cibuli lehce přitlačte prsty. Po stlačení by neměly zůstat žádné důlky a zelenina by si měla zachovat svůj tvar a neměla by být deformovaná.
  • Cibule by měla být poměrně těžká. Posuďte to tak, že ji jednoduše podržíte v rukou. Žárovka může být uvnitř suchá.
  • Lusky by neměly obsahovat pigmenty ani viditelný výskyt hmyzu.
  • Pokud je cibulka vlhká a má specifický zápach, začal proces hnití. Takový produkt by neměl být používán jako potravina.
  • Věnujte pozornost kořenům. Nesmí na nich být žádný povlak ani plíseň.
  • Světlá cibule má ostřejší chuť. Vydrží však lépe a déle než červená cibule.
  • Doporučuje se skladovat cibuli v suché a dobře větrané místnosti. Lze ji omotat suchými stonky a zavěsit, nebo ji můžete dát do krabice či košíku. Počítejte s tím, že rozříznutá cibule se skladuje hůře a rychle se začne kazit. Můžete ji proto zabalit do potravinářské fólie a dát do lednice.

Gastronom nedávno psal o tom, jak smažit cibuli na pánvi.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #cibulky #sezónní zelenina #cibulky**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: