Recept
Ve starém Římě se potraviny chránily před zkázou mořskou vodou. Pak byla voda nahrazena vínem, později octem. Kyselé prostředí je základem každé marinády. A samotné marinády jsou skvělým způsobem, jak zpestřit stůl na začátku jara.
Komplexnost: střední Porce: 1 Vaření: 1 чPraženíMarinováníNa pánviVečeřeDruhý chodMarináda na rybyHlavní chodVegetariánství: PescetariánstvíVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 1 PORCI4 porcované filety z parmicemouka3 lžíce olivového olejesalátové listyNa omáčkuŠalotka – 1 ks.1 polévková lžíce kaparů3 lžíce bílého vinného octa3 lžíce vody2 velké pomeranče2 velké citrony1 větvička estragonu Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Na omáčku smíchejte v malém hrnci nasekanou šalotku a kapary, zalijte octem a vodou. Postavte na mírný oheň, vyvařte na třetinu objemu tekutiny a odstavte.
Krok 2
V jiném hrnci smíchejte šťávu z pomerančů a citronů a přidejte estragon. Vařte na mírném ohni do poloviny objemu a sceďte přes sítko do hrnce se šalotkou a kapary.
Krok 3
Rybu lehce obalte v mouce a osolte. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a filety osmažte kůží dolů, dokud nebudou křupavé. Vypněte oheň, filety otočte a nechte je několik minut na pánvi.
Krok 4
Rybu položte na talíř a přelijte ji omáčkou. Můžete podávat s listy hlávkového salátu.
TIP
V tomto receptu můžete parmici nahradit filetem z lososa, makrely nebo sledě.
Rybu před vařením nesolte: ztratí šťávu a bude tužší.