Zelný salát s brusinkami

Recept

Kysané zelí a brusinky jsou skutečnými hrdiny pozdního podzimu, zimy a jara. Dokážou si zachovat vitaminy i v době, kdy je všechno ostatní ovoce a zelenina ztratily. Proto je kombinujte dohromady a salát ze zelí a brusinek připravujte často a vydatně.

Komplexnost: snadno Porce: 4 Vaření: 40 min.Bez tepelného zpracováníObědVečeřeSalátVegetariánství: striktněVegetariánstvíDětské menuNa slavnostní stůlNový rokPříspěvekPŘÍSADY PRO 4 PORCE1 malé zelísůl a cukr podle chuti1 zlaté jablko2 velké pomerančešťáva z 1 citronu1 polévková lžíce medu1-2 hrsti čerstvých (rozmražených) brusineklístky máty Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky. Posypte solí a cukrem, promíchejte, protřepejte rukama a nechte 5-10 minut odstát.

Krok 2

Mezitím nakrájejte oloupané jablko na tenké plátky.

Krok 3

Oloupejte kůru z pomerančů, odkrojte kůru a nakrájejte filety na plátky mezi fóliemi.

Krok 4

Smíchejte šťávu z poloviny velkého citronu s kůrou z pomeranče a 1 lžící medu. Přimíchejte kapustu, jablka, plátky pomeranče a 1-2 hrsti čerstvých (rozmražených) brusinek. Posypeme na tenké plátky nakrájenou mátou (jen listy, bez stonků) a podáváme.



Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: