Recept
Kysané zelí a brusinky jsou skutečnými hrdiny pozdního podzimu, zimy a jara. Dokážou si zachovat vitaminy i v době, kdy je všechno ostatní ovoce a zelenina ztratily. Proto je kombinujte dohromady a salát ze zelí a brusinek připravujte často a vydatně.
Komplexnost: snadno Porce: 4 Vaření: 40 min.Bez tepelného zpracováníObědVečeřeSalátVegetariánství: striktněVegetariánstvíDětské menuNa slavnostní stůlNový rokPříspěvekPŘÍSADY PRO 4 PORCE1 malé zelísůl a cukr podle chuti1 zlaté jablko2 velké pomerančešťáva z 1 citronu1 polévková lžíce medu1-2 hrsti čerstvých (rozmražených) brusineklístky máty Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky. Posypte solí a cukrem, promíchejte, protřepejte rukama a nechte 5-10 minut odstát.
Krok 2
Mezitím nakrájejte oloupané jablko na tenké plátky.
Krok 3
Oloupejte kůru z pomerančů, odkrojte kůru a nakrájejte filety na plátky mezi fóliemi.
Krok 4
Smíchejte šťávu z poloviny velkého citronu s kůrou z pomeranče a 1 lžící medu. Přimíchejte kapustu, jablka, plátky pomeranče a 1-2 hrsti čerstvých (rozmražených) brusinek. Posypeme na tenké plátky nakrájenou mátou (jen listy, bez stonků) a podáváme.