10 nejlepších domácích receptů na cukroví

10 nejlepších domácích receptů na cukroví

Domácí cukrovinky jsou nejen gurmánskou pochoutkou, ale také nádherným dárkem. Zvláště když jsou vyrobeny vlastníma rukama. Pokud si najdete čas a vyrobíte doma chutné a krásné sladkosti, vyřešíte problém s dárky na Nový rok těm, „kteří už všechno mají“. Nebo jen dokážete překvapit a potěšit celou rodinu, a to stojí za to. Jak si doma vyrobit sladkosti – lanýže, „Rafaello“, „Korovku“, želé bonbony a mnoho dalších – vám prozradíme v našem výběru.

Domácí čokoládové bonbony „Rozmanité“

Pro tyto domácí čokoláda doporučujeme připravit dvě náplně: čokoládovou z různobarevného kandovaného ovoce a fondánu a datlovou s ořechy a polevou. Obě varianty jsou vynikající a krásné! Na domácí sladkostiRecept na ně sdílíme níže, aby byly silnější, můžete zvýšit počet vrstev čokolády..

Nanеsíto další rozpuštěnou čokoládu štětcem, vložte ji do lednice a nechte ji tam alespoň 30 minut. Na suchém místě se tyto sladkosti lze skladovat až po dobu jednoho měsíce.

Domácí čokoládové bonbony
Domácí čokoládové bonbony „Assorti“ (LLC „Nakladatelství „Gastronom“)

15 min.

Příprava 2025 sladkostí Potřebné:

  • hořká čokoláda (obsah kakaových bobů nejméně 75 %) – 400 g
  • bílá čokoláda – 100 g
  • máslové bonbony – 150 g
  • Bonbóny „Korovorovka“ – 150 g
  • kandované ovoce – 200 g
  • sušené datle – 200 g
  • půlky jader vlašských ořechů – 80 g
  • kůra z 1 pomeranče

1. Připravte si čokoládu na domácí cukroví. Oba druhy nalámejte do dvou naběraček a pak je za stálého míchání lžičkou rozpusťte zvlášť na horké vodní lázni nebo na mírném ohni.

2. Papírové formičky o průměru 2,5 mm3 cm štětcem inside prona vnitřní stranu naneste tenkou vrstvu horké čokolády. Položte je na talíř a dejte na 15 minut do lednice. Poté je přikryjte druhou vrstvou čokolády. Vraťte je zpět do lednice.

3. Zatímco čokoláda ve formičkách tuhne, připravte fondán na cukrářskou náplň. V horké vodní lázni rozpusťte bonbony máslové a Korovka. Můžete přidat lžíci dvojité smetany. Směs přendejte do cukrářského sáčku.

4. Cukrářskou příchuť nakrájejte na malé kostičky a vložte do čokoládových formiček. Naplňte je až po vrch rozpuštěným fondánem a vytlačte ho z cukrářského sáčku. Zakryjte malým množstvím čokolády. Nechte ztuhnout a poté opatrně vyjměte papírové formičky.

5. Datle omyjte pod tekoucí vodou a důkladně osušte papírovou utěrkou. Do každé z nich udělejte podélný řez a odstraňte jádro. Na její místo vložte jádro ořechu.

6. Naplněné datle propíchněte vidličkou a namočte do zbylé rozpuštěné čokolády. Ozdobte pomerančovou kůrou a nechte polevu ztuhnout. Hotové domácí cukroví podávejte s čajem nebo kávou.

Užitečná rada

Domácí cukroví druhého druhu lze připravit nejen z datlí, ale také z meruněk nebo sušených švestek.

Cukroví z kondenzovaného mléka s ořechy v karamelu

Další skvělý recept na domácí čokoládu na bázi kondenzovaného mléka s karamelizovanými lískovými oříšky. Věřte mi a podívejte se: tyto sladkosti dají přednost mnoha kupovaným dezertům. Důležité také je, že v jejich složení nejsou žádná umělá aromata, barviva a konzervanty. K plnění cukrovinek z kondenzovaného mléka se hodí nejen ořechy, ale také sušené ovoce: sušené švestky a sultánky bez pecek nebo konzervované bobulovité ovoce, například třešně.

Sladkosti z kondenzovaného mléka s ořechy v karamelu
Cukrovinky z kondenzovaného mléka s ořechy v karamelu (Shuttestock/TASS)

1 hodina

Příprava 25 sladkosti Potřebné:

  • cukr – 75 g
  • pitná voda – 100 ml
  • loupané lískové oříšky – 25 ks.
  • Sušené mléko – 100 g
  • moučkový cukr – 6 polévkových lžic.
  • kondenzované mléko – 150 ml
  • brandy – 25 ml
  • hořká čokoláda – 100 g
  • kakaový prášek na podávání – podle chuti

1. Připravte sirup na karamel. Nasypte cukr do malé naběračky, přilijte 100 ml pitné vody a postavte na střední teplotu. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařte 2 minuty.

2. Do sirupu vložte oloupané lískové oříšky a na mírném ohni je zkaramelizujte. Poté ořechy opatrně přendejte na plech se silikonem potaženým pečicím papírem. Nechte je vychladnout.

3. Sušené mléko přelijte do mísy. Přidejte moučkový cukr a promíchejte. Přilijeme kondenzované mléko a brandy. Důkladně promíchejte, dokud směs nebude mít homogenní konzistenci.

4. Ze vzniklé sladké hmoty svytvořte . malé chlebíčky. Do středu každého z nich dejteе karamelizované vlašské ořechy. FormulářirVytvořte malé kuličky a položte je na plech.

5. Na polevu nakrájejte hořkou čokoládu. Vložte ji do misky a rozpusťte ve vodní lázni. Cukroví (ořechové kuličky) namočte do čokolády a položte na mřížku.

6. Cukroví vložte na 15-30 minut do chladničky, aby čokoláda ztuhla a struktura výrobků zhoustla. Před podáváním cukroví položte na talíř nebo do speciální vázy. Posypte je kakaovým práškem.

Užitečná rada

Ke zdobení těchto domácích cukrovinek, které již byly potaženy polevou, můžete navíc použít bílou čokoládu. Rozpusťte ji a výrobky ozdobte tenkou „síťkou“.

Lanýže

Lanýže – Nepochybně jedny z nejvybranějších čokolád. Na našich webových stránkách jsme jich již shromáždili poměrně dost domácí recepty na lanýžeje čas na samostatnou kompilaci.. Zatím se podělte o jeden z našich oblíbených: sladkosti se ukázalo, že na úrovni těch, které se prodávají v drahých cukrárnách. Hlavní je na čokoládě nešetřit: vybírejte kvalitní čokoládu. Рpráce s čokoláda en masse v rukavicích. Pokud vaříte hodně najednou lanýžePokud není čokoládová směs rozpuštěná, vyndávejte ji z lednice po malých dávkách, aby se neroztekla.

Cukrářské lanýže
Lanýže s konfetami (Gastronom Publishing House LLC)

3 hod.

Na výrobu 30 cukrovinek potřebujete:

  • čokoládu s obsahem kakaa nejméně 75 % – 200 g
  • 35% smetana – 200 ml
  • máslo – 25 g
  • sušené třešně – 30 ks.
  • brandy nebo koňak – 50 ml
  • kakao – 4 polévkové lžíce.
  • třešně – na ozdobu
  • mandle na ozdobu
  • pistácie na ozdobu

Na polevu:

  • čokoláda – 150 g

1. Višně zalijte brandy, přikryjte potravinovou fólií a nechte je nejméně 12 hodin namočené.

2. Čokoládu nasekejte velmi najemno a dejte ji do misky. Smetanu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Do vroucí smetany vlijte čokoládu a dobře promíchejte – čokoláda by se měla zcela rozpustit. Přidejte máslo a nechte vychladnout. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 8 hodin v chladničce.

3 Pokud v třešních zůstala tekutina, slijte je v cedníku a poté je osušte papírovými utěrkami. Čokoládovou směs vyndejte z lednice, vyválejte z ní kuličky velikosti vlašského ořechu a do středu každé dejte třešeň. Použijte odměrku, aby byly bonbony stejně velké. Lanýže položte na talířky vyložené pergamenem nebo na silikonovou podložku a dejte je do lednice alespoň na 15 minut.

4. Několik sušených třešňových bobulí nakrájejte nadrobno a cukroví jimi ozdobte. Mandle nasekejte a z pistácií odstraňte tmavé slupky.

5. Na polevu rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nechte ji vychladnout – nesmí být horká, jinak se lanýže roztečou. Lanýže opatrně napíchněte na párátka a namočte do polevy. Přeneseme na mřížku a ozdobíme třešněmi, pistáciemi nebo mandlemi. Nechte čokoládu ztuhnout. Toto množství polevy vystačí na 15 bonbónů.

6. Zbylé lanýže obalte v kakau. Bonbóny vložte do nádob vyložených pergamenem a dejte je do lednice alespoň na 1 hodinu.

Užitečná rada

Sladkosti budou chutnat lépe, pokud je 30 minut před podáváním vyjmete z lednice. Pokud je budou jíst děti, namočte třešně do pomerančové šťávy nebo třešňového kompotu.

Čokoládové bonbony s mraženými bobulemi a ovocem

Skvělé čokolády sladkosti se získávají z mražených bobulí nebo ovoce. Na loupané cukroví budete potřebovat pouze speciální polykarbonátovou formu. Nezapomeňte její buňky vymazat rostlinným olejem bez zápachu, abyste mohli hotové cukroví následně snadno vyjmout. sladkosti. Pokud plánujete takové cukroví vyrábět často, doporučujeme zakoupit sprej na vaření – je vhodné nanést olej na povrch formy ve velmi tenké vrstvě.

Čokoládové bonbony se zmrzlými bobulemi a ovocem
Čokolády s mraženými bobulemi a ovocem (My Magnet)

45 minut

Příprava 15 sladkostí Potřebné:

  • čokoláda – 100 g
  • mražené bobuloviny (třešně, jahody, maliny) – 100 g
  • tvaroh – 100 g
  • 33% smetana – 20 g
  • moučkový cukr – 2 polévkové lžíce.
  • rostlinný olej – 1 polévková lžíce.
  • kakao na ozdobu

1. Formy na cukroví vymažte rostlinným olejem. V mikrovlnné troubě nebo na vodní lázni rozpusťte 70 g čokolády a rozetřete ji v tenké vrstvě po stěnách formiček. Formičky vložte na 20-30 minut do chladničky: čokoláda by měla ztuhnout.

2. V malé misce důkladně vyšlehejte tvaroh s moučkovým cukrem a smetanou. Vyjměte formu z lednice, rozetřete 1 lžíci náplně do čokoládových korpusů a do každého přidejte bobule.

3. Rozpusťte zbývající čokoládu, nechte ji mírně vychladnout a cukroví uzavřete. Uhlaďte povrch stěrkou nebo nožem a dejte zpět do lednice na 2 hodiny nebo přes noc. Čokoládové bonbony skladujte v chladničce až do podávání. Před podáváním posypeme kakaem.

Domácí PP cukroví

Domácí cukrovinky z ořechů a sušeného ovoce – dezert nejen chutný, ale i zdravý, и výživnéй. К příprava správně sladkosti může čerpání děti – uvidíte, že se jim tento proces bude líbit, A rádi si je vezmou s sebou jako zdravou svačinu..

PP cukrovinky v domácnosti
Domácí PP bonbóny (foto uživatele, autor receptu)

2 hodiny

Příprava 20 sladkosti Potřebné:

  • datle bez peckyeek – 150 г
  • meruňky – 120 g
  • sultánky – 120 g
  • sušené švestky bez pecekeek – 120 г
  • sušené brusinky – 80 g
  • pražené mandle – 100 g
  • pražené arašídy – 50 g
  • sezamová semínka – 50 g
  • citron – 1 ks.
  • čokoláda (volitelně) – 100 g

1. K výrobě těchto sladkostí budete potřebovat výkonný mixér a sušičku zeleniny/ovoce. Místo mixéru však můžete použít mlýnek na maso a místo dehydrátoru troubu. Veškeré sušené ovoce by mělo být dobře omyté a usušené.

2. Datle vložte do mixéru a rozemelte je na tuhou kaši (nebo je dvakrát přeceďte přes jemné sítko mlýnku).

3. Ořechy rozemelte v mixéru na jemno, do ořechové směsi přidejte sezamová semínka.

4. Zbylé sušené ovoce vložte do mixéru, přidejte na plátky nakrájený citron a nasekejte.

5. Smíchejte datle, sušené ovoce a směs ořechů. Promíchejte. VýsledekиVznikne tak velmi poddajná hmota. Oddělujte malé kousky, vyválejte je do kuliček a položte na sušicí mřížku nebo na plech.

6. Vysušte šariki в sušička nebo trouba na 50-70 °С, 68 minut. Tímto způsobem se vytvoří tenká kůrka a cukroví zůstane uvnitř poddajné a pružné.

Užitečný tip

Hotové cukroví můžete napíchnout na špejli a namočit do čokolády, poté položit na mřížku a nechat ztuhnout.

Sušené ovoce a ořechy v čokoládě

Další varianta domácí sladkosti ze sušeného ovoce a ořechů, má šťavnatý pomeranč a brandy. Pokud plánujete vyrábět cukroví pro děti, stačí alkohol nahradit navíc pomerančovou šťávou.

Bonbony ze sušeného ovoce a ořechů v čokoládě
Sladkosti ze sušeného ovoce a ořechů v čokoládě (LLC „Publishing House „Gastronom“)

30 min.

Příprava 20 cukrovinek Potřebné:

  • sušené datle – 200 g
  • meruňky (měkké) – 150 g
  • sultánky (zlaté) – 150 g
  • Share to friends
    Rating
    ( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: