Recept
Palačinky s banánem mohou zpestřit jídelníček Palačinkářského týdne, pokud vás nudí nadýchané kynuté nebo tenké rychlé palačinky. Souhlas: obě mají podobnou chuť. Ale palačinky s banánem jsou jiný příběh! Ovocné tóny, znamenitá chuť … A úžasná plasticita, díky které můžete palačinky naplnit tvarohem, marmeládou, ovocem nebo bobulovitými plody a srolovat je, stejně jako je složit tím nejbizarnějším způsobem. Buďte si jisti: netrhají se! A palačinky s banánem můžete samozřejmě podávat nejen na Den lívanců, ale po celý rok – k snídani nebo prostě kdykoli si vaše srdce zamane.
Obtížnost: Lívance jsou velmi chutné a chutnají vám i jako palačinky: snadno Kalorie: 233,97 kcal/porce Porce: 6 Vaření: 1 h 30 min. B/L/U: 9.00 g/9.07 g/28.83SnídaněNekvašené těstoPalačinkyPečeníDezertVegetariánství: Ovo-lactoVegetariánstvíPalačinkový denNa slavnostní stůlPŘÍSADY PRO 6 PORCÍmouka – 160 gsůl – na špičku noževejce – 4 ksmléko – 300 mlvelké banány – 2 ks.rostlinný olej na smažení – podle chuti Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Připravte těsto na banánové palačinky. Do velké mísy prosejte mouku se solí. Vejce lehce rozšlehejte vidličkou a přidejte do moučné směsi. Přilijte mléko a šlehejte mixérem pomocí nástavce na těsto.
Krok 2
Banány na palačinkové těsto omyjte a oloupejte. Nakrájejte je na plátky nebo na větší kousky. Přidejte je do mísy kuchyňského robotu spolu s těstem a prošlehejte.
Krok 3
Zakryjte horní část mísy s banánovým palačinkovým těstem potravinovou fólií. Vložte do chladničky a nechte 1 hodinu odležet. To pomůže těstu „dozrát“ a struktura palačinek bude poddajnější.
Krok 4
Vyjměte banánové palačinkové těsto z lednice. Odstraňte potravinovou fólii. Těsto ještě jednou prošlehejte. Palačinkovou pánev postavte na oheň a dobře zahřejte.
Krok 5
Vymažte pánev olejem a nalijte do ní malé množství těsta. Z jedné strany je opečte, pak je otočte a osmažte z druhé strany. Tímto způsobem upečte všechny banánové palačinky.
UŽITEČNÝ TIP
Banánové palačinky můžete ještě více ochutit, když do těsta přidáte nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru a lžíci čerstvě vymačkané citrusové šťávy.
KSTATI
Horké banánové palačinky potřete rozpuštěným máslem a vyskládejte je na talíř, aby byly ještě křehčí a šťavnatější.