Banánové palačinky

4568.jpgBanánové palačinky, Záchodník4568.jpg Recept

Palačinky s banánem mohou zpestřit jídelníček Palačinkářského týdne, pokud vás nudí nadýchané kynuté nebo tenké rychlé palačinky. Souhlas: obě mají podobnou chuť. Ale palačinky s banánem jsou jiný příběh! Ovocné tóny, znamenitá chuť … A úžasná plasticita, díky které můžete palačinky naplnit tvarohem, marmeládou, ovocem nebo bobulovitými plody a srolovat je, stejně jako je složit tím nejbizarnějším způsobem. Buďte si jisti: netrhají se! A palačinky s banánem můžete samozřejmě podávat nejen na Den lívanců, ale po celý rok – k snídani nebo prostě kdykoli si vaše srdce zamane.

Obtížnost: Lívance jsou velmi chutné a chutnají vám i jako palačinky: snadno Kalorie: 233,97 kcal/porce Porce: 6 Vaření: 1 h 30 min. B/L/U: 9.00 g/9.07 g/28.83SnídaněNekvašené těstoPalačinkyPečeníDezertVegetariánství: Ovo-lactoVegetariánstvíPalačinkový denNa slavnostní stůlPŘÍSADY PRO 6 PORCÍmouka – 160 gsůl – na špičku noževejce – 4 ksmléko – 300 mlvelké banány – 2 ks.rostlinný olej na smažení – podle chuti Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Připravte těsto na banánové palačinky. Do velké mísy prosejte mouku se solí. Vejce lehce rozšlehejte vidličkou a přidejte do moučné směsi. Přilijte mléko a šlehejte mixérem pomocí nástavce na těsto.

Krok 2

Banány na palačinkové těsto omyjte a oloupejte. Nakrájejte je na plátky nebo na větší kousky. Přidejte je do mísy kuchyňského robotu spolu s těstem a prošlehejte.

Krok 3

Zakryjte horní část mísy s banánovým palačinkovým těstem potravinovou fólií. Vložte do chladničky a nechte 1 hodinu odležet. To pomůže těstu „dozrát“ a struktura palačinek bude poddajnější.

Krok 4

Vyjměte banánové palačinkové těsto z lednice. Odstraňte potravinovou fólii. Těsto ještě jednou prošlehejte. Palačinkovou pánev postavte na oheň a dobře zahřejte.

Krok 5

Vymažte pánev olejem a nalijte do ní malé množství těsta. Z jedné strany je opečte, pak je otočte a osmažte z druhé strany. Tímto způsobem upečte všechny banánové palačinky.

UŽITEČNÝ TIP

Banánové palačinky můžete ještě více ochutit, když do těsta přidáte nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru a lžíci čerstvě vymačkané citrusové šťávy.

KSTATI

Horké banánové palačinky potřete rozpuštěným máslem a vyskládejte je na talíř, aby byly ještě křehčí a šťavnatější.

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: