Šawarma je jídlo pro všechny časy: chutné, výživné, dokonce zdravé, jak tvrdí odborníci. Gastronom.ru sdílené samotný recept „klasický„ shawarma. Vyjde tak dokonalá, že se s tou kupovanou v obchodě nedá srovnávat.
Vezměte 800 g kuřecích stehen, 300 g bílého zelí, 2 nakládané okurky, 1 rajče, 4 plátky tenkého pita chleba, hustý jogurt, rajčatovou omáčku, rostlinný olej, sůl a pepř podle chuti.
Maso ochutíme kořením a pečeme na oleji v troubě vyhřáté na 190 °C po dobu 30 minut. Po upečení ptáka nakrájejte na tenké plátky.
Souběžně nakrouhejte zelí. Kuchaři doporučují ho osolit a potřít rukama, aby byla struktura jemnější. Okurky a rajčata se také nakrájejí na tenké plátky.
Na omáčku smíchejte přírodní jogurt s oblíbeným kořením. Do rajčatové omáčky se obvykle přidává česnek a bylinky.
Nyní, když je náplň připravena, je čas začít se sestavováním. Okraje pity potřete omáčkami, navrch položte zeleninu a kuřecí maso. Navrch přidejte ještě trochu jogurtu nebo kečupu a poté srolujte pitu s náplní do ruličky. Okraje ihned zastrčte dovnitř.
Zbývá už jen opéct shawarmu na grilu nebo na pánvi, dokud nezhnědne a nebude křupavá.
Dříve jsme vám řekli, kdo je vynalezená šavarma.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #jak vařit #tajemství vaření**]. ?