K receptu Obtížnost: snadno Porce: 6 Vaření: 2h 30 min.ObědSvačinaOdpolední svačinaPečeníDezertPředkrmZucatasVegetariánství: přísněVegetariánství8. březnaNa sváteční stůlPříspěvekPŘÍSADY PRO 6 PORCÍ150 g ovsa50 g pšeničných vloček50 g snídaňových cereálií ve formě kroužků100 g medu250 g hořké (více než 60 % kakaa) čokolády100 g libovolných ořechů50 g dýňových semínek100 g mražených brusinek50 g meruněk50 g kandovaného ovoce z jakéhokoli druhu Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Ořechy a dýňová semínka rozdrťte v hmoždíři na hrubou drť. Meruňky a kandované ovoce nakrájejte nožem.
Krok 2
Smíchejte vločky, kroužky, ořechy, semínka, meruňky, brusinky a kandované ovoce. Snažte se brusinky nedrtit.
Krok 3
V malém hrnci mírně zahřejte med a smíchejte ho se suchými přísadami.
Krok 4
Směs vložte do vymazané zapékací mísy s vysokými stěnami, urovnejte ji a utlačte (opět dávejte pozor, abyste brusinky nerozmáčkli). Pečte na prostřední polici trouby vyhřáté na 180 °C po dobu 25 minut nebo dokud nezhnědnou. Nechte úplně vychladnout a vyklopte na prkénko.
Krok 5
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Na čokoládu nasypte směs vloček a sušeného ovoce. Desku se směsí vložte na 1 hodinu do lednice.
Krok 6
Směs vyjměte z lednice, nakrájejte na čtverce a podávejte.