Fyzikové vyvinuli recept na bezchybné italské těstoviny

Fyzikové vyvinuli recept na bezchybné italské těstoviny

Mezinárodní tým fyziků se zaměřil na kulinářské objevy. Vědci společně vyvinuli dokonalý recept na cacho e pepe – těstoviny se sýrem a paprikou.

Cacho e pepe, tradiční italské jídlo, se skládá ze tří ingrediencí: černého pepře, sýru pecorino a špaget. Na první pohled stačí uvařit těstoviny a přidat do nich sýr a pepř.

Problémem pro kuchaře bylo najít správnou teplotu vody pro uvaření těstovin. Při chybě by se sýr srazil.

Výzkumníci testovali desítky variant vaření těstovin. Přidávali různé množství sýra, používali více a méně vody a měnili teplotu. Všechny výsledky vyfotografovali, aby ukázali, jak tyto či ony činnosti ovlivnily kvalitu omáčky.

Nakonec se jim podařilo zjistit vztah mezi teplotou, procentem škrobu, který zůstal ve vodě, a množstvím bílkovin ze sýra ve vodě. Fyzikové sestavili graf: aby bylo vše dokonalé, je třeba do těstovin přidat trochu kukuřičného škrobu. Díky němu se sýr nesrazí na malé „tvarohové vločky“. nahlášeno na . Gazeta.Ru s odkazem na vědecký portál arXiv.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #news**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: