Postní polévka z kysaného zelí

Postní šči z kysaného zelí, ZáchodníkPostní šči z kysaného zelí, Zakhodnik K receptu

Hlavní ingredienci postní zelné polévky je důležité vařit v litinovém hrnci, který jí umožní důkladné povaření, aby získala správnou strukturu a chuť. Bylo by dobré udělat ji v ruské troubě, ale toto přání si málokdo z nás může splnit. V troubě se však pokrm, nebo spíše zelí do něj, uvaří docela dobře. Říkáte, že dlouho? Možná ano! Nicméně po uvaření postní zelné polévky podle našeho receptu pocítíte, že se prudce liší od těch, které jste zkoušeli předtím, a to k lepšímu.

Složitost: střední Kalorie: 272,95 kcal/porce Porce: 6 Vaření: 40 min. Čas navíc: 3 ч B/L/U: 6,84 g/20,75 g/16,95 gVařeníKvašeníRuská kuchyněVečeřeDruhý chodPrvní kurzPolévkaShchiVegetariánství: striktněVegetariánství23. února.PříspěvekPŘÍSADY PRO 6 PORCÍkysané zelí – 700 gpitná voda – 120 mlrostlinný olej – 4 polévkové lžíce.sušené hříbky – 50 gcibule – 2 ksstřední mrkev – 1 ks.sůl, mletý černý pepř – podle chuti Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Připravte si kysané zelí do postní polévky. Nejprve ho vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné vlhkosti. Pokud je zelí příliš hrubé, nakrouhejte ho velkým nožem.

Krok 2

Zelí na polévku vložte do litinové nádoby. Zalijte polovinou rostlinného oleje a vodou. Promíchejte. Vložte do silně předehřáté trouby a ihned snižte teplotu na minimum (120-130 °C). Vařte 2,5-3 hodiny.

Krok 3

Sušené hříbky pro postní polévku zalijte horkou vodou (asi 1,5 litru) a nechte je 30 minut při pokojové teplotě. Poté přiveďte k varu a vařte na velmi mírném ohni 1 hodinu.

Krok 4

Vzniklý vývar na libovou polévku přeceďte přes síto vyložené zdvojeným plátnem. Houby důkladně opláchněte a poté je nakrájejte na malé proužky.

Krok 5

Cibuli a mrkev do polévky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozehřejte zbývající olej a cibuli a mrkev na něm opečte (7 minut). Přidejte houby a na středním plameni je smažte 15 minut. Osmaženou zeleninu a houby přidejte k zelí 30 minut před jeho přípravou.

Krok 6

V hrnci přiveďte vývar k varu. Vložte zelí, zeleninu a houby. Osolte a opepřete. Vařte na minimálním ohni 20-30 minut.

UŽITEČNÝ TIP

Do postní polévky z kysaného zelí můžete přidat brambory i vařené perličky. Nebo ji podávejte s pohankovými plackami, jejichž příprava není vůbec složitá. Uvařte pohankovou kaši, rozložte ji v rovnoměrné vrstvě na plech s pergamenem a nechte vychladnout. Pak ji nakrájejte na trojúhelníky a opečte na rostlinném oleji z obou stran.

TAGY

Věděli jste, že „šči z kysaného zelí“ a „kyselé šči“ není vůbec totéž?! Kyselé šči v Rusku byl kvašený nápoj ze sladu, pšeničné a pohankové mouky s přídavkem kvasnic a cukru, jakýsi perlivý kvas. Psali o něm Puškin a Gogol a vyprávěli o tom, jak v hrncích nebo lahvích pění!

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: