Postní rassolnik s rýží

1910.jpgPostní rassolnik s rýží, Zakhodnik1910.jpg K receptu

Postní rassolnik s rýží se bude líbit nejen těm, kteří dodržují církevní kánony, ale i vegetariánům a veganům. A obecně se ukazuje, že polévka je velmi lehká, nízkokalorická a zároveň dává dlouhodobý pocit sytosti. Skvělý nápad pro všechny, kteří sní o tom, že se rozloučí s přebytečnými kilogramy! Mimochodem, pokrm může být ještě aromatičtější a chutnější, pokud ho uvaříte na dobrém zeleninovém vývaru, který obsahuje několik druhů kořenů. Nebo ke konci vaření přidejte více pikantních a aromatických bylinek (oregano, tymián, estragon, petržel). Obecně platí, že postní rassolnik s rýží rozhodně stojí za uvaření, alespoň jako příjemný experiment!

Složitost: Rassassolnik se dá připravit i v kuchyni, kde je k dostání jako příloha: střední Kalorie: 220,94 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 1 ч B/L/U: 6,33 g/0,85 g/48,28VařeníRuská kuchyněVečeřeDruhý chodRassolnikPolévkaVegetariánství: striktněVegetariánstvíPříspěvekPŘÍSADY PRO 4 PORCEstředně velké brambory – 4 ks.mrkev střední velikosti – 1 ks.kořen celeru – 100 grýže – 120 gpitná voda – 1,5 litrunakládané okurky – 400 gpórek – 1 stonekbobkový list – 1 ks.pepř pepř – 2 ks.kopr – 2 snítkysůl Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Připravte si ingredience na libový rassolnik s rýží. Brambory, mrkev a kořenový celer důkladně omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

Krok 2

Rýži na slanou polévku nasypte do častého síta a vhoďte ji do velké mísy s vodou. Důkladně ji propláchněte. Vodu vyměňte. Postup opakujte, dokud nebude voda čistá.

Krok 3

Nalijte pitnou vodu do hrnce. Postavte na silný oheň a přiveďte k varu. Podle chuti osolte, vložte připravenou zeleninu a vařte asi 5 minut na mírném ohni.

Krok 4

Přidejte propláchnutou rýži a promíchejte. Vařte 5 minut. Nakrájejte okurky na kostičky. Pokud jsou plody hodně velké, oloupejte je a vykrojte střed se semínky.

Krok 5

Pórek oloupejte, podélně rozkrojte na polovinu a nakrájejte na půlkolečka. Vložte do hrnce s libovým rassolnikem. Přidejte bobkový list, zrnka pepře a vařte 5 minut.

Krok 6

Kopr omyjte, osušte a nasekejte. Do rassolniku vložte okurky, kopr, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni 10 minut. Hrnec s polévkou přiklopíme a necháme 10 minut na horkém sporáku.

UŽITEČNÝ TIP

Pokud chcete, aby měl libový rassolnik s rýží kyselejší chuť, přidejte do polévky na konci vaření asi 100 ml scezeného okurkového nálevu nebo pár lžic citronové šťávy.

KSTATI

Postní rassolnik lze vařit nejen s rýží, ale také s perlovkou a dokonce i s pohankou! Nezapomeňte, že perlová polévka se uvaří rychleji, pokud ji předem na 3 hodiny namočíte.

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: