Riziko roste každým dnem: vědci přišli na nečekanou potravinu, která způsobuje cukrovku

Rizika rostou každým dnem: vědci odhalili nečekanou potravinu, která způsobuje cukrovku

Sendvič s párkem nebo šunkou je standardní rychlou snídaní, vhodnou svačinou a někdy i nuceným obědem. Takové jednoduché jídlo však může být z dlouhodobého hlediska zdraví škodlivé, uvedli vědci z univerzity v Cambridge.

Britští vědci zjistili přímou souvislost mezi konzumací zpracovaného masa a rizikem vzniku cukrovky 2. typu. Pravděpodobnost vzniku nebezpečného onemocnění se zvyšuje s denní konzumací 50 g polotovarů, tj. 2-3 plátků salámu, šunky, slaniny nebo několika párků.

Rozsáhlé studie se zúčastnilo 1,97 milionu dospělých osob z 20 zemí. Tým lékařů hodnotil, jak se v průběhu 10 let změnil zdravotní stav lidí, kteří byli zvyklí jíst 50 g a více zpracovaného masa. Ukázalo se, že se u nich riziko cukrovky 2. typu zvýšilo o 15-25 %.

Na základě výsledků práce vědci doporučili omezit konzumaci zpracovaného červeného a drůbežího masa, nebo ještě lépe, úplně je z jídelníčku vyřadit. Místo uzenin je lepší přidávat do sendvičů více zeleniny, ryb, humusu, vajec, nízkotučných sýrů nebo tofu. Hodí se také vařené nebo pečené kuřecí či krůtí maso, přenáší Daily Wrap, s odkazem na vědecký časopis The Lancet, Diabetes & amp; Endokrinologie.

Dříve se nejvíce úžasné vlastnosti sádla.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #zdraví #věda**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: