K receptu
Tento pokrm by neměl být zaměňován s kaší, kavkazskou polévkou z hovězích odřezků a stehen. V anglicky mluvících zemích se tak označují pokrmy z mletého masa a zeleniny. Anglické sloveso hush znamená „drobit“.
Složitost: Složitost se skládá z několika částí, které se nazývají hush: střední Porce: 4 Vaření: 1 ч Další čas: 2 h 15 minAmerická kuchyněVečeřeVečeřeDruhý chodHlavní chodPŘÍSADY PRO 4 PORCE100 g dlouhozrnné rýže450 g mletého hovězího masa3 velké cibule1 sladká zelená paprika400 g nakrájených rajčat ve vlastní šťávě100 g sýra čedarmalý svazek zelené cibule60 g rostlinného oleje9 g mletého chillisůlčerstvě mletý černý pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Rýži důkladně propláchněte, zalijte studenou vodou a nechte 2 hodiny odstát, poté ji slijte. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na tenká půlkolečka a na středním plameni na rozehřátém oleji ji 7-10 minut smažte dozlatova. Zvyšte teplotu, přidejte mleté maso a vařte, přičemž vidličkou rozbíjejte případné hrudky, dokud maso nezmění barvu, asi 5 minut.
Krok 2
Papriky nakrájejte na kostičky, odstraňte jádřinec, přidejte k mletému masu, přidejte rajčata i se šťávou a rýži, osolte, přidejte chilli a dobře promíchejte.
Krok 3
Vzniklou směs přendejte do lehce olejem vymazané zapékací misky, přikryjte fólií a vložte na 45 minut do předehřáté trouby. Odstraňte fólii a pokračujte v pečení dalších 15 minut.
Krok 4
Zelenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka, sýr nastrouhejte. Hašé položte na talíř, posypte cibulí a sýrem a ihned podávejte.
BTW.
Dříve se maso na hašé sekalo pouze ručně. Dnes se podle většiny receptů připravuje z mletého masa. Pokud však chcete vyzkoušet tento pokrm v jeho původní podobě, nakrájejte maso nožem tak, že koupíte odpovídající množství hovězího masa ze zadní kýty.