Saláty s kuřecím masem mohou být vydatné, lehké nebo dokonce dietní, ale vždy jsou vynikající. Což není překvapivé, protože kuřecí maso se kombinuje téměř s jakýmikoliv produkty, což z něj dělá univerzální ingredienci. Nabízíme vám výběr osvědčených receptů na saláty s kuřecím masem, které si můžete snadno a rychle připravit doma.
Zelený salát s kuřecím masem
Tento snadný rychlý salát se může stát jako zdravá svačina během dne, a také lehkou večeři, pokud si hlídáte váhu. Pro pestřejší a chuťově výraznější pokrm použijte více druhů salátových listů: například hlávkový salát, lollo rosso a frisee.
Zelený salát s kuřecím masem
15 minut
Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:
- kuřecí maso (filé) – 200 g
- hlávkový salát, lollo rosso a frisée – po 8-10 listech
- koření na kuře s oreganem – 1 polévková lžíce.
- cherry rajčátka – 4 ks
- olivový olej – 50 ml
Na zálivku:
- petržel – 3-4 větvičky
- balzamikový ocet – 1 lžička.
- česnek – 1 stroužek
- rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.
1. Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovými utěrkami. ručníky a potřete z obou stran kořením na kuře s oreganem.
2. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Kuře v něm smažte 4 minuty z každé strany, nechte vychladnout a nakrájejte na tenké plátky.
3. Salát rozdělte na listy, omyjte, osušte a nahrubo nakrájejte. Rajčata omyjte, rozkrojte na polovinu. Zelený salát smíchejte s kuřecími řízky a rajčaty.
4. Smíchejte ocet a olej, přidejte nadrobno nakrájený česnek a zelenou petrželku. Salát oblékněte.
Salát s kuřecím masem a celerem
V tomto. jednoduchý a chutný saláte se používá Výhodná kombinace kuřecích prsou, celeru, vlašských ořechů a jablek. Recepty saláty s touto sadou složky je jich mnoho, ale tato možnost se vyznačuje elegantním podáváním na plátcích jablek. On bude vypadat dobře ať už na rodinné večeři nebo na večírku.
Salát s kuřecím masem a celerem
20 minut
Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:
- kuřecí prsní řízky (vařené) – 2 ks.
- jablka (střední) – 2-3 ks.
- vlašské ořechy – 1/3 šálku
- citronová šťáva – 1 polévková lžíce.
- celer – 1 stonek
- sultánky – 1/2 šálku
- zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce.
- majonéza – 2 polévkové lžíce.
- kari – 1/2 lžičky.
- čerstvémletý černý pepř
- sůl
1. Kuřecí řízky nakrájejte na malé kostičky. Celerový stonek zbavte silných žilek a poté jej nakrájejte nadrobno.
2. V malé misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kari, sůl a pepř. V salátové míse smíchejte kuřecí maso, sultánky a celer, salát obložte a nechte 10 minut odstát.
3 Jablka opatrně zbavte jádřinců, nakrájejte na 4-5 mm silná kolečka a položte na talíř. Na každé jablko naaranžujte kopeček salátu. Vlašské ořechy nasekejte v mixéru a posypte jimi salát.
Salát s kuřecím masem a jogurtovou zálivkou
Ingredience tohoto jednoduchého kuřecího salátu Vstupuje na kuřecí řízek, zelená jablka, řapíkatý celer a další jednou z vydatných ingrediencí jsou křepelčí vejce. Dresink je také poměrně originální, což velmi ovlivňuje chuť pokrmu. Podávání tohoto salátu Doporučujeme s plátky pity sušené v trouběpotřené avokádovým pyré, nebo с tortilla.
Salát s kuřecím masem a jogurtovým dresinkem (Gastronom Publishing House LLC)
30 min.
Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:
- kuřecí prsní řízky (velké) – 2 ks.
- zelená jablka (velká) – 2 ks.
- řapíkatý celer – 1 malé balení
- křepelčí vejce – 20 ks
- přírodní hustý jogurt – 1 balení (125 g)
- sladká hořčice – 1 polévková lžíce
- olivové nebo ghí – 2-3 polévkové lžíce. l.
- směs semínek a ořechů k podávání – 4 polévkové lžíce.
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
1. Vejce vařte 5 minut natvrdo. Zchlaďte je ve studené vodě. Vejce oloupejte tak, že každé vejce stlačíte a vyklopíte na pracovní plochu. Vejce podélně rozkrojte na polovinu.
2. Kuřecí prsní řízky osolte a opepřete, potřete rozpuštěným máslem a pečte 20 minut při 140 °C. Nechte vychladnout a nakrájejte je na zvládnutelné plátky.
3 Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Pokapejte citronovou šťávou. Z vypouklé části celeru odstraňte vykrajovacím nožem tuhá vlákna. Stonky nakrájejte napříč na tenké plátky.
4. Na zálivku smíchejte jogurt, hořčici, olivový olej, sůl a pepř. Smíchejte kuřecí maso, jablka, celer a vejce, přelijte zálivkou, posypte semínky vlašských ořechů a podávejte.
Kuřecí salát s ořechovou zálivkou
Kuřecí maso je úspěšně kombinováno s vlašskými ořechy (barevné tome příklad – satsivi), stejně jako s lískovými oříšky, kešu a arašídy. Průběh, jsme si nemohli pomoci, ale použít tuto kombinaci také v recept kuřecí salát. Pro tuto vydatnou verzi doporučujeme vzít šťavnatější kuřecí řízek stehna, špenát a papriku a na omáčku oblíbené ořechy (hodí se i sezamová nebo dýňová semínka). V případě potřeby lze salát podávat teplý.
Kuřecí salát s ořechovou omáčkou
25 minut
Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:
- kuřecí stehenní řízky – 4 kusy (500 g)
- sladká paprika – 2 ks (300 g)
- mladý špenát nebo jiné salátové listy – 100 g
- rostlinný olej – 3 polévkové lžíce (45 ml)
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Na omáčku:
- loupané ořechy – 50 g
- cibule – 1 ks (80-100 g)
- česnek – 2-4 stroužky
1. Kuře ze všech stran potřete solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme kuře a na prudkém ohni smažíme z obou stran dohněda.
2. Přilijte 300 ml vody pokojové teploty, pánev přikryjte pokličkou. Pokračujte ve vaření kuřecích stehen na prudkém ohni s přiklopenou pokličkou, asi 15 minut.
3. Na ořechovou omáčku nejprve oloupejte a namátkou nakrájejte cibuli a česnek. Na jiné pánvi současně osmahněte cibuli a česnek na zbylém oleji a osolte, 5 minut.
4. Stehna vyjměte na talíř: nechte je vychladnout. Do vývaru, který zbyl z kuřete, vložte osmaženou cibuli a česnek. Přidejte vlašské ořechy a vařte na prudkém ohni 3 minuty. Omáčku z vlašských ořechů na kuřecí salát rozmixujte mixérem a nechte vychladnout. Dochutíme solí a pepřem.
5. VychlaďteиUpečená kuřecí stehna rozdělte rukama na vlákna. Pokud chcete, můžete je nakrájet nožem. Sladkou papriku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte sladkou papriku a kuřecí maso dohromady.
6. Na talíře naaranžujte listovou zeleninu, na ni kousky kuřete se sladkou paprikou a přelijte je ořechovou omáčkou. Salát s kuřecím masem a ořechovou omáčkou je hotový.. Můžete sloužit.
Užitečná rada
Salát s kuřecím masem a ořechovou omáčkou bude lehčí, pokud místo kuřecích stehen použijete prsní řízky. Nebojte se, salát nebude suchý, protože máte omáčku, a můžete přidat více šťavnaté zeleniny.
Jednoduchý salát Caesar s kuřecím masem
Tento slavný salát s kuřecím masem si můžete připravit i doma. Každý z nich: pokrm připravuje se snadno a rychle. Můžete klasický omáčkarozšleháním vejce s olivovým olejem a dalšími přísadami. Doporučujeme ji však trochu zjednodušit recept a použijte dobrý zakoupeno na majonéza, kombinací s neslazeným jogurtem, ančovičkami, dijonskou hořčicí a kapary. Bude to báječné – vyzkoušeno našimi kuchaři a čtenáři.
Jednoduchý salát Caesar s kuřecím masem
30 minut
Na přípravu 2 porcí budete potřebovat:
- římský salát – 160 g
- kuřecí maso (filé) – 200 g
- cherry rajčata – 100 g
- strouhaný parmezán – 20 g
- krutony – 2 hrsti
- olivový olej – 4 polévkové lžíce.
- sůl, čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- suché bílé víno
Na omáčku:
- majonéza – 150 g
- přírodní jogurt – 150 g
- kapary – 20 g
- dijonská hořčice – 20 g
- ančovičky (filety) – 100 g
1. Kuřecí řízky nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji, přičemž po troškách přidáváme bílé víno.
2. Na omáčku rozmixujte všechny ingredience v mixéru. Upozornění: recept na dresink je určen pro 10 porcí. Na 2 porce salátu budete potřebovat 6 lžic zálivky. Omáčku lze skladovat v chladničce asi týden při teplotě 4 °C.
3 Listy salátu opláchněte pod tekoucí vodou a poté je důkladně osušte papírovými utěrkami. Natrhejte je na malé kousky a přelijte předem připravenou zálivkou.
4. Přidejte kousky kuřete a promíchejte. Položte na talíř nebo do salátové mísy. Rajčata omyjte a nakrájejte na půlky. Na salát naaranžujte krutony a sýr.
Užitečná rada
Kuřecí maso na salát Caesar raději upečte v troubě než smažte na pánvi. Potřete ho solí a pepřem a pak ho položte na alobal. Jeho okraje kolem kuřete nadzvedněte. Zalijte ho 3 lžícemi vody a fólii přes filet sešijte. Pečte 30 minut při teplotě 190 °C.
Salát s kuřecím masem, grapefruitem a piniovými oříšky
Rychle připravený, barevný a chutný – tak by se dal popsat. tento salát. Bude dobrý alternativní „heavy„ majonézové saláty a jemné se hodí na slavnostní tabuli. My jsme do receptu vzali uzené kuře, ale klidně ho můžete nahradit vařeným kuřetem, jen v tomto případě do seznamu ingrediencí zařaďte osmaženou slaninu – pro výraznější chuť uzeného kuřete.
Salát s kuřecím masem, grapefruitem a piniovými oříšky (Gastronom Publishing House LLC)
25 min.
Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:
- uzené kuře – 1/2 ks.
- salátová směs – 100 g
- grapefruit – 1 ks.
- sultánky (nejlépe jumbo) – 1/2 šálku
- piniové oříšky – 1/2 šálku
- šalotka – 1 ks.
- šťáva z 1 pomeranče
- citronová šťáva – 1 polévková lžíce.
- olivový olej – 4 polévkové lžíce.
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
1. Namočte sultánky do pomerančové šťávy a nechte je 10 minut namočené.
2. Oloupejte grapefruit: odřízněte kůru s bílou vrstvou kůry. Malým nožem vyřízněte dužinu mezi plátky. Plátky rozkrojte na polovinu.
3 Uzené kuřecí maso oddělte od kostí a nakrájejte na velké kusy.
4 Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno.
5. Sultánky scedíme v cedníku a pomerančovou šťávu přelijeme do mísy. Přidejte šalotku, citronovou šťávu a olivový olej, osolte, opepřete a šlehejte, dokud nedojde k emulzi.
6. Salátovou směs, kuřecí maso, sultánky a plátky grapefruitu vložte do mísy, přelijte zálivkou a jemně promíchejte.
7. Na suché pánvi opražte piniové oříšky dozlatova a před podáváním jimi posypte salát.
Užitečná rada
Místo grapefruitů můžete v tomto receptu použít pomeranče – i ty je třeba oloupat od slupky a fólií a ponechat pouze dužinu. Chuť salátu bude samozřejmě trochu jiná – sladší. и bez citrusové hořkosti.
Vydatný salát s kuřecím masem, quinoou a pomeranči
Více szajímavéм salát s vařeným nebo pečeným kuřecím masem bude fungovat, pokud ho připravíte s quinoou, která je…oe trvá pouze 15 minut. Přidat barevné přízvuky – citrusy, špenát a ořechy, např, mandle, pistácie nebo vlašské ořechyjako v našem receptu.. Dresink je pikantní a lehký: z čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, pálivé omáčky, panenského olivového oleje a medu.
Vydatný salát s kuřecím masem, quinoou a pomeranči
25 min.
Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:
- vařené kuře (bez kůže) – 300 g
- quinoa – 250 g
- pomeranče – 2 ks
- vlašské ořechy – 75 g
- špenát – 50 g
- limetková šťáva – 2 polévkové lžíce. l.
- med – 1 polévková lžíce.
- čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej – 4 polévkové lžíce.
- omáčka sriracha – 1 lžička.
- červená cibule – 1 ks
- sůl
1. Quinou dobře propláchněte. Přiveďte k varu 2,5 šálku vody, vsypte quinou a vařte 15 minut, dokud nezměkne.
2. Kuřecí maso nakrájejte na středně velké kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka.
3. Rozpalte suchou pánev a opékejte na ní vlašské ořechy 3 minuty.
4. Nakrájejte pomeranč na plátky a …