Bramborové tyčinky s brokolicí

Recept

Jak se dělají bramborové tyčinky? Velmi jednoduše. Uvařte brambory – můžete je uvařit ve slupce nebo je rovnou oloupat. Totéž udělejte s brokolicí. Udělejte bramborovou kaši, smíchejte všechny ingredience, vytvořte silné proužky improvizované „nádivky“, obalte je ve strouhance a rychle osmažte na pánvi. Chcete-li získat křupavou kůrčičku, můžete použít fritézu jako na hranolky. Bramborové tyčinky však chutnají spíše jako zeleninové sousto. Tato svačinka potěší zejména děti: takové tyčinky se skvěle křupou! A pokud k bramborovým proužkům připravíte smetanovou nebo sýrovou omáčku, bude mít pokrm naprosto dokonalý vzhled i chuť.

Složitost: Vychutnejte si brambůrky s bramborovým chlebem, které se dají připravit na vaření: střední Kalorie: 373,90 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 1 ч B/L/U: 7.33 g/22.05 g/38.25ObědDruhý chodHlavní chodVegetariánství: OvoVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 4 PORCE4 střední brambory200 g brokolice (lze zmrazit)1 vejce100 g strouhanky4 lžíce rostlinného olejesůl2-3 snítky petrželky Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Křupavé bramborové tyčinky připravíte tak, že oloupané brambory nakrájíte na velké kostky, zalijete horkou vodou a na mírném ohni vaříte 15 minut. Slijte, rozmačkejte a nechte vychladnout.

Krok 2

Brokolici vařte 3 minuty od varu, slijte ji v cedníku a nechte okapat. Přendejte ji na prkénko a nakrájejte.

Krok 3

Ve velké míse smíchejte bramborovou kaši a brokolici, přidejte vejce a polovinu mouky.

strouhanku, osolte a promíchejte. Navlhčenýma rukama vytvořte malé tyčinky a obalte je ve strouhance. Uspořádejte je do jednoho
jedné vrstvě na talíři, přikryjte je
potravinovou fólií a vložte do chladničky.
na 30 minut do chladničky.

Krok 4

Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Bramborové tyčinky smažte na středním plameni dozlatova, 3 minuty z každé strany.
po stranách. Podávejte posypané
petrželkou.

TIP PRO ŽENY V DOMÁCNOSTI

Po usmažení bramborových tyčinek je vhodné je položit na papírové utěrky, aby z nich mohl odtéct přebytečný olej. Hotový výrobek ničím nepřikrývejte, aby tyčinky zůstaly křupavé.

UŽITEČNÝ TIP

Do bramborové kaše byste rozhodně měli přidat vazebnou složku. V našem receptu je to vejce. Pokud jste alergičtí na kuřecí bílkoviny, můžete místo nich přidat trochu krupice, strouhaného sýra nebo majonézy. Díky tomu budou bramborové tyčinky ještě chutnější.

KSTATI

Na 100 g: bílkoviny 4,51 g (5,64 % denní hodnoty)

– tuky 10,06 g (11,18 %)

– sacharidy 21,68 g (12,90 %)

– kcal 192,01 (10,67 %)

– sodík 113,39 mg (7,82 %)

– celkový obsah cukru 1,69 g (3,38 %)

– mastné kyseliny 1,58 g (7,90 %)

– vláknina 2,60 g (8,67 %)

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: