Dietní hamburger

Dietní burger, zahodnik. K receptu

Tento dietní hamburger se od klasického hamburgeru liší absencí omáček, slaniny a dalších ingrediencí, které zatěžují žaludek. Mezi ingredience patří zelenina, listový salát, libové mleté hovězí maso a celozrnný chléb. Abychom byli spravedliví, nedoporučujeme jíst takové jídlo každý den, ale pokud máte hamburgery opravdu rádi, je lepší si je jednou za čas dopřát. Jejich příprava není příliš náročná a zdlouhavá, to znamená, že si s tímto případem snadno poradí i ne zrovna nejnáročnější kuchař. Ale ve výsledku budete mít na stole šťavnatý a chutný dietní burger, který mimochodem můžete nabídnout i malým neposedům – velkým fanouškům rychlého občerstvení tohoto druhu.

Obtížnost: V případě, že se jedná o hamburger, který je určen k přípravě, je nutné, abyste si ho připravili: snadno Kalorie: 985,74 kcal/porce Porce: 1 Vaření: 45 min B/L/U: 36.02 g/56.54 g/79.90ObědBurgerDruhý chodPředkrmHlavní chodDětské menuPŘÍSADY PRO 1 PORCIstředně velké bramborové hlízy – 2 ks.malý kořen celeru – 200 gmalá cuketa – 1 ksolivový olej – 1 polévková lžíce.větvička rozmarýnu – 1 ks.libové mleté hovězí maso – 125 grostlinný olej – 1 polévková lžíce.celozrnná houska – 1 kus.malá cibule – 1 ks.malé rajče – 1 ks.listy hlávkového salátu – 2 ks.sůl – podle chutičerstvě mletý černý pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Připravte si ingredience na dietní hamburger. Brambory a celer omyjte a oloupejte. Cuketu omyjte a osušte. Brambory nakrájejte na plátky, cuketu na kolečka silná 1,5-2 cm a celer na plátky.

Krok 2

Troubu rozehřejte na 200 °C. Do zapékací misky vložte předem připravenou zeleninu ve vrstvách a každou posypte solí a pepřem: nejprve brambory, pak celer a cuketu.

Krok 3

Zeleninu ve formě pokapejte olivovým olejem a navrch položte snítku rozmarýnu. Pečte 15 minut. Poté zeleninu na hamburgery jemně promíchejte a pečte dalších 15 minut.

Krok 4

Z mletého masa vytvarujte plochou placičku pro dietní hamburger. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Vytvarovanou placičku vložte na pánev a osmažte ji z obou stran dohněda.

Krok 5

Housku s hamburgerem podélně rozřízněte na polovinu. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Rajče omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka. Listy salátu omyjte a osušte.

Krok 6

Sestavte dietní hamburger. Na spodní polovinu housky položte listy salátu, na ně opečenou placičku, rajče, cuketu a nakrájenou cibuli. Burger přikryjte druhou polovinou housky. Podávejte s brambory a celerem.

UŽITEČNÝ TIP

Ploché placičky na dietní hamburger lze buď péct v troubě a jednou obrátit, nebo grilovat na grilovací pánvi s malým množstvím oleje nebo bez něj (stačí lehce potřít rýhovaný povrch olejem).

KSTATI

Pokud chcete snížit kalorickou hodnotu dietního hamburgeru, vynechejte brambory a celer. Můžete ho doplnit čerstvým salátem coleslaw nebo pestrou salátovou směsí pokapanou olivovým olejem.

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: