Doslova na špičku nože: co přidat do hrnce při vaření kukuřice, aby byla měkká.

Mnoho Ukrajinců miluje vařenou kukuřici, ale ne každý ví, jak by se měla vařit.

Jak dlouho vařit kukuřici a co přidat do hrnce / koláž , foto depositphotos.com

Aby byla kukuřice chutná, je třeba koupit správný klas. Berte v úvahu, že zrna by měla těsně přiléhat k sobě, na dotek být měkká, ale pružná. Mléčně bílá nebo světle žlutá zrna, stejně jako zelené a husté listy – známka dobrého produktu. vám poradí, kolik mladé kukuřice v hrnci uvařit.

Jak vařit mladou kukuřici a co přidávat do vody

Před vařením je třeba kukuřici důkladně očistit – odstranit listy a chlupy, listy ponechat, ale chlupy vyhodit. Vezměte velký hrnec nebo mísu, na dno položte omyté listy. Na listy položte omyté klasy (nejlépe by měly být stejně velké – to pomůže, aby se vařily současně), přikryjte je zbylými listy.

V konvici svařte vodu a kukuřici přelijte prudce vroucí vodou. Pokud si nejste jisti kvalitou kukuřičného klasu, vzpomeňte si, co se do kukuřice přidává při vaření pro 100% měkkost výrobku. Bude vám stačit obyčejná jedlá soda – doslova na špičku nože nebo čajové lžičky. Soda změkčí i ten nejstarší klas, pokud nemáte to štěstí, že jste ho koupili.

Postavte hrnec na sporák a zapněte oheň. Od okamžiku, kdy voda začne vřít, si načasujte, jak dlouho budete kukuřici vařit. Mladému klasu bude stačit 20-25 minut, zatímco starý by se měl vařit alespoň 2 hodiny. Na konci vaření sejměte pokličku a kukuřici ochutnejte – pokud jsou zrna měkká a šťavnatá, je výrobek hotový. Vypněte oheň, slijte vodu a hrnec přikryjte pokličkou, navrch dejte utěrku. Tento způsob napařování po dobu 10-15 minut pomůže zrnům, aby byla ještě měkčí a šťavnatější.

Při podávání kukuřice na stůl můžete každý klas potřít máslem a podle chuti osolit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: