Recept
Fazolová polévka s kuřecím masem je jako stvořená speciálně pro chladné dny: nejen zasytí, ale také dokonale zahřeje. Vaření této nejprve jednoduché a ne příliš dlouhé (vývar v tomto případě není potřeba), což je nesporné plus pro každou hostitelku. Podrobný recept naleznete níže, my však nastíníme pouze hlavní kroky přípravy polévky. Nejprve bude třeba v hrnci se silným dnem osmahnout kousky kuřecího filé, dále – mrkev, cibuli a brambory. Poté už zbývá jen zalít vodou, přivést k varu a proces dokončit přidáním konzervovaných fazolí a vermikel. Podle chuti osolíme a opepříme, polévku necháme trochu „odpočinout“ a podáváme. Výborná!
Složitost: střední Kalorie: 175.00 kcal/porce Porce: 8 Vaření: 1 чVařeníZmrazováníItalská kuchyněObědPolévkaPŘÍSADY PRO 8 PORCÍkuřecí řízek – 400 gbílé fazole v konzervě – 400 gmražené zelené fazolky – 250 grajčata – 2 ks.cibule – 100 gmrkev – 100 gvermicelli – 75 grostlinný olej – 3 polévkové lžíce.mletý černý pepř sůl Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Připravte si všechny ingredience na fazolovou polévku. Kuřecí řízek nakrájejte na malé plátky. V hrnci se silným dnem rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje. Vložte kuřecí řízky a na středním plameni je 10 minut smažte. Přendejte je do mísy.
Krok 2
Uvařte vermicelli na polévku ve vroucí osolené vodě (3 minuty po převaření). Vyhoďte je do síta. Propláchněte studenou vodou a nechte odstát až do použití.
Krok 3
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji nahrubo. Do pánve, na které se smažilo kuře, přidejte zbylý olej a zahřejte ho. Vložte připravenou zeleninu. Za stálého míchání smažte na mírném ohni 7 minut.
Krok 4
Přidejte fazolky do hrnce se zeleninou (bez rozmrazování!). Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Přidejte je k zelenině a promíchejte. Vše společně smažte na středním plameni po dobu 3 minut. Občas promíchejte, aby se zelenina nepřichytila.
Krok 5
Nalijte horkou vodu do hrnce. Přiveďte ji k varu. Vložte osmažené kousky kuřete a konzervované fazole. Osolte a opepřete. Po uvaření vařte 5 minut.
Krok 6
Do polévky vložte vermicelli. Vařte další 3 minuty. Hrnec s polévkou přikryjte pokličkou. Nechte 10 minut odstát. Nalijte polévku do talířů a podávejte.
UŽITEČNÝ TIP
V receptu na fazolovou polévku s kuřecím masem můžete provést změny podle svých chuťových preferencí. Například opečenou zeleninu doplňte rajčatovým protlakem (rajčata vynechte) a místo kuřecího masa použijte vepřovou pečeni.
KSTATI
Fazolová polévka s kuřecím masem se nejlépe podává posypaná nasekanými bylinkami (petrželkou, koprem, koriandrem): bude chutnější, aromatičtější a krásnější.