Fazolová polévka s kuřecím masem

Recept

Fazolová polévka s kuřecím masem je jako stvořená speciálně pro chladné dny: nejen zasytí, ale také dokonale zahřeje. Vaření této nejprve jednoduché a ne příliš dlouhé (vývar v tomto případě není potřeba), což je nesporné plus pro každou hostitelku. Podrobný recept naleznete níže, my však nastíníme pouze hlavní kroky přípravy polévky. Nejprve bude třeba v hrnci se silným dnem osmahnout kousky kuřecího filé, dále – mrkev, cibuli a brambory. Poté už zbývá jen zalít vodou, přivést k varu a proces dokončit přidáním konzervovaných fazolí a vermikel. Podle chuti osolíme a opepříme, polévku necháme trochu „odpočinout“ a podáváme. Výborná!

Složitost: střední Kalorie: 175.00 kcal/porce Porce: 8 Vaření: 1 чVařeníZmrazováníItalská kuchyněObědPolévkaPŘÍSADY PRO 8 PORCÍkuřecí řízek – 400 gbílé fazole v konzervě – 400 gmražené zelené fazolky – 250 grajčata – 2 ks.cibule – 100 gmrkev – 100 gvermicelli – 75 grostlinný olej – 3 polévkové lžíce.mletý černý pepř sůl Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na fazolovou polévku. Kuřecí řízek nakrájejte na malé plátky. V hrnci se silným dnem rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje. Vložte kuřecí řízky a na středním plameni je 10 minut smažte. Přendejte je do mísy.

Krok 2

Uvařte vermicelli na polévku ve vroucí osolené vodě (3 minuty po převaření). Vyhoďte je do síta. Propláchněte studenou vodou a nechte odstát až do použití.

Krok 3

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji nahrubo. Do pánve, na které se smažilo kuře, přidejte zbylý olej a zahřejte ho. Vložte připravenou zeleninu. Za stálého míchání smažte na mírném ohni 7 minut.

Krok 4

Přidejte fazolky do hrnce se zeleninou (bez rozmrazování!). Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Přidejte je k zelenině a promíchejte. Vše společně smažte na středním plameni po dobu 3 minut. Občas promíchejte, aby se zelenina nepřichytila.

Krok 5

Nalijte horkou vodu do hrnce. Přiveďte ji k varu. Vložte osmažené kousky kuřete a konzervované fazole. Osolte a opepřete. Po uvaření vařte 5 minut.

Krok 6

Do polévky vložte vermicelli. Vařte další 3 minuty. Hrnec s polévkou přikryjte pokličkou. Nechte 10 minut odstát. Nalijte polévku do talířů a podávejte.

UŽITEČNÝ TIP

V receptu na fazolovou polévku s kuřecím masem můžete provést změny podle svých chuťových preferencí. Například opečenou zeleninu doplňte rajčatovým protlakem (rajčata vynechte) a místo kuřecího masa použijte vepřovou pečeni.

KSTATI

Fazolová polévka s kuřecím masem se nejlépe podává posypaná nasekanými bylinkami (petrželkou, koprem, koriandrem): bude chutnější, aromatičtější a krásnější.

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: