Hovězí carpaccio

Recept

Připravte si hovězí carpaccio – postupujte podle našeho podrobného receptu a určitě uspějete! Historie vzniku tohoto pokrmu sahá až do Benátek. V roce 1931 si nedaleko náměstí Piazza San Marco otevřel chudý, ale velmi laskavý muž Giuseppe Cipriani bar Harry’s. V roce 1931 se zde konala slavnostní večeře. Harry’s Bar se rychle stal oblíbeným místem setkávání evropských i zámořských hostů. Častým hostem byl Ernest Hemingway, který bar i jeho majitele popsal ve svém románu „Za řekou ve stínu stromů“. V baru se začalo podávat módní občerstvení, které bylo pro všechny hosty novinkou – mražená hovězí svíčková nakrájená na tenké plátky a ochucená lehkou bílou omáčkou. Přibližně ve stejné době se v Benátkách konala výstava obrazů italského malíře Vittore Carpaccia. Nový pokrm byl pojmenován na jeho počest.

Složitost: střední Kalorie: 341,77 kcal/porce Porce: 10 Vaření: 15 min. Čas navíc: 1 h 50 min B/L/U: 28,83 g/24,41 g/1,75Bez tepelného zpracováníItalská kuchyněObědVečeřePředkrmSalátNarozeninyPro příchod hostůRomantická večeřePŘÍSADY PRO 10 PORCÍ1,5 kg hovězí svíčkové200 ml přírodního jogurtu2 lžičky worcesterské omáčky1 lžička citronové šťávy3-4 kapky omáčky tabascosůlbílý pepř Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Očistěte svíčkovou od tuku, fólie a žilek.

Krok 2

Vytvarujte pravidelný válec, zabalte ho do potravinové fólie a dejte na 1,5 hodiny do mrazáku. Poté maso nakrájejte velmi ostrým nožem na tenké plátky.

Krok 3

Plátky masa rozložte na prkénka nebo talíře, lehce je posypte solí a vraťte na dalších 20 minut do mrazáku.

Krok 4

Smíchejte jogurt, worcesterskou a tabaskovou omáčku, citronovou šťávu, sůl a bílý pepř. Maso naaranžujte na velký talíř a pokapejte vzniklou omáčkou.

TIP PRO ŽENY V DOMÁCNOSTI

Aby se vám hovězí carpaccio opravdu rozplývalo v ústech, kupte si velmi dobrou svíčkovou. Dbejte na to, abyste krájeli napříč vlákny, a to nejlépe kráječem – plátky by měly být téměř průhledné.

QUOTE

Ciprianiho životopisci tvrdí, že jeho charakteristickou omáčkou byla majonéza. Nebudeme se přít, ale poznamenejme, že je nepravděpodobné, že by slavný šéfkuchař používal majonézu koupenou v obchodě.

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: