Koláče z hotového kynutého těsta s různými náplněmi pro ty nejhladovější a nejvybíravější.

Koláče z hotového kynutého těsta s různými náplněmi pro ty nejhladovější a nejvybíravější hladovce.

Hotové mražené kynuté těsto je jedním z těch polotovarů, které je dobré mít doma. Stačí ho jen pořádně rozmrazit a připravit náplň, abyste mohli upéct rudé koláče pro celou rodinu. A my se s vámi podělíme o zajímavé recepty.

Pečení koláčů s různými náplněmi z hotového kynutého těstaKynuté těstoPečení koláčů s různými náplněmi z hotového kynutého těstaO čem si povíme v článku:Jak vybrat mražené kynuté těstoJak správně rozmrazit a pracovat s kynutým těstem10 nejlepších náplní do koláčů z kynutého těsta od redaktorů a uživatelů portálu Gastronom.ru.

Yulia Artamonova, zakladatelka projektu 6 am bread kitchen a majitelka stejnojmenné kavárny, nám poradí, jak vybrat a rozmrazit hotové kynuté těsto.

Jak vybrat mražené kynuté těsto

  • V obchodě obal mírně protřepejte. Zmrazené těsto by se na něj nemělo lepit, ale mělo by se volně pohybovat. Zmrazené koláčové těsto, které již bylo rozděleno na „hrudky“, by se také nemělo slepovat.
  • Těsto vyrobené ve vlastním kuchařském oddělení obchodu se nejčastěji prodává v průhledném obalu (v polyethylenovém sáčku nebo potravinářské fólii). Mělo by být vzduchotěsné: přítomnost děr nebo slepenců svědčí o tom, že těsto mohlo být přebaleno.
  • Pokud je obal průhledný, prozkoumejte povrch těsta. Měl by mít stejnou barvu, být matný, bez krust a trhlin. Pokud neplánujete koláče péct ihned, vybírejte pouze plně zmrazené těsto. A pokud se vaše plány změní, stačí dát čerstvé těsto do mrazáku a vyndat ho, až se rozhodnete koláče upéct. Neztratí nic ze své kvality.
  • Prostudujte si etiketu výrobku: měl by na ní být uveden výrobce, datum výroby a balení. Čím kratší je seznam složek a doba trvanlivosti, tím lépe.

Hotové
Hotové mražené těstové placičky „koloboxy“

Jak správně rozmrazovat kynuté těsto a pracovat s ním

Na internetu najdete několik způsobů, jak rychle rozmrazit kynuté těsto: v mikrovlnné troubě, v mírně teplé troubě, na radiátoru, v parní lázni a dokonce i v sáčku ponořeném do horké vody. Já tyto metody nikdy nepoužívám. Kynuté těsto je poměrně rozmarné a přehřátí může narušit kvasnice. Proto doporučuji pouze dvě metody. Těsto v obalu přenesu z mrazáku do chladničky a nechám ho tam 6 hodin kynout.8 hodin při 4 °C. A pokud těsto potřebuji naléhavě, prostě vyndám balíček z mrazáku a nechám ho na kuchyňském stole při pokojové teplotě.

Pokud bylo kynuté těsto zmraženo vcelku, vyndám ho z balíčku. Vložím ho do mísy, přikryji utěrkou a nechám ho na stole 30 minut nebo tak dlouho, dokud je poddajné. Pokud se chystám péct koláče, rozdělím ho na porce asi po 50 g, každou porci vyválím do kuličky, položím na stůl vysypaný moukou, přikryji utěrkou a nechám ještě asi 30 minut kynout. Během této doby těsto zcela rozmrzne.

Vytvořte placičky a dejte je kynout.
Výroba placiček a jejich odeslání ke korektuře

Když z rozmraženého těsta vytvarujete výrobky, například placičky, budete stejně potřebovat hodinu kynutí. Plech na pečení vyložím pečicím papírem. Placičky položím v určité vzdálenosti od sebe, přikryji je utěrkou a plech postavím na teplé místo. Například do nevyhřáté trouby. Nikdy v něm není průvan – hlavní nepřátelé kynutého těsta, a pokud se na sporáku vaří něco jiného, toto teplo nepřímo pomůže těstu vykynout.

Po vykynutí doporučuji placky potřít žloutkem rozšlehaným s 1 lžící mléka. Pokud se jedná o placičky ke svačině, ochutíme připravenou směs mořskou solí. Placičky můžete namazat pouze teplým mlékem: mléko změkčí rumělkovou kůrku hotových výrobků a ta se bude příjemně lesknout. Pokud v mléce (nebo i ve vodě) rozpustíte trochu cukru, bude barva placiček intenzivnější a výraznější a kůrka bude mírně křupavá. Placičky můžete po upečení – ještě horké – potřít tukem. K tomuto účelu je lepší použít máslo. Chuť placiček s touto „polevou“ bude velmi chutná.

Pokud chcete, aby všechny placky byly stejně lesklé, bez kapek, potřete je tenkou vrstvou tuku, která se jen lehce dotýká povrchu. Je lepší nanášet polevu jedním pohybem, aby byla nanesena rovnoměrně. K mazání používám silikonový štětec, ale pokud ho nemáte, použijte kousek gázy. Mnoho hospodyněk peče koláče s různými náplněmi a různých tvarů, aby bylo snadné určit, kde je náplň. Nebo se můžete s formou neobtěžovat a do směsi na mazání svačinových koláčů přidat sezamová semínka, semínka, tymián a sladké koláče obalit ve směsi cukru nebo máku. Jen to s přídavky nepřehánějte: neměly by přebít chuť těsta a náplně.

Hotové placičky potřete máslem pomocí silikonového štětce.
Hotové placičky potřete máslem pomocí silikonového štětce.

10 nejlepších náplní do placiček z kynutého těsta od redaktorů a uživatelů Gastronom.ru

Všechny recepty jsou založeny na 500600 g těsta, tj. na 10 kg.12 koláčů.

Nádivka s kuřecím masem a okurkami

K přípravě potřebujete:

  • kuřecí řízky, nejlépe kuřecí prsa – 300 g
  • cibule – 1 ks.
  • nakládaná okurka – 1 ks.
  • olivy bez semínek – 1012 ks.
  • olej na smažení
  • čerstvě mletý černý pepř
  1. Kuře nakrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Okurku rozkrojte napůl, odstraňte semínka a nakrájejte na malé kostičky. Stejným způsobem nakrájejte olivy.
  2. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Cibuli smažte 3 minuty. Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání vařte 4 minuty.5 minut. Přidejte okurky a olivy a prohřívejte další 2 minuty.3 minuty. Dochuťte pepřem. Odstavte z ohně a nechte zcela vychladnout.

Hovězí vnitřnosti a rýžová nádivka

K přípravě potřebujete:

  • vařené hovězí srdce – 300 g
  • cibule – 1 ks.
  • kopr – 2 snítky
  • zelená cibule – 23 pírka
  • vařená dlouhozrnná rýže – 0,5 šálku
  • rostlinný olej na smažení
  • zeleninový nebo masový vývar
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  1. Srdce nakrájejte na středně velké kousky a přejeďte je přes mlýnek na maso s hrubými nebo středními oky. Cibuli a bylinky nakrájejte nadrobno.
  2. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Cibuli smažte 3 minuty, přidejte hovězí maso a za stálého míchání smažte 2 minuty. Odstavte z ohně. Přendejte do mísy. Přidejte bylinky a rýži, osolte a opepřete. Pokud je náplň suchá, přidejte trochu vývaru a důkladně promíchejte. Nechte zcela vychladnout.

Nádivka z mladého zelí

Placičky z mladého zelí
Mladé zelné placičky

K přípravě potřebujete:

  • bílé zelí – 600 g
  • smetana 33 % (klasická) – 150 ml
  • vejce – 4 ks
  • sůl podle chuti
  1. Zelí jemně nakrouhejte, slámu nakrájejte napříč na kousky ne delší než 2 cm. V hrnci zahřejte smetanu, přidejte zelí, osolte, promíchejte a na mírném ohni pod pokličkou vařte 10 minut, poté pokličku otevřete a tekutinu odpařte.
  2. Vejce uvařte natvrdo, 8 minut. Zchladíme je pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme poměrně najemno. Přidáme k zelí, opepříme, podle potřeby osolíme, promícháme a náplň necháme vychladnout.

Nádivka z mladého zelí, vajec a pórku

K její přípravě potřebujete:

  • mladé zelí – 0,5 kapusty
  • zelená cibulka – 34 peří
  • pórek – 1 stonek
  • máslo – 20 g
  • vejce natvrdo – 2 ks.
  • rostlinný olej na smažení
  • sůl a červená sladká paprika
  1. Zelí nakrouhejte. Zelenou cibuli nakrájejte nadrobno, pórek podélně rozkrojte na polovinu a odřízněte zelenou část. Bílou část nakrájejte na tenká půlkolečka, zelenou část nasekejte. Vejce nakrájejte na malé kostičky.
  2. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, přidejte máslo a zcela ho rozpusťte. Nejprve osmahněte zelenou část pórku, 3 minuty. Přidejte papriku, zelí a v případě potřeby ještě trochu rostlinného oleje. Vařte další 3 minuty.4 minuty. Dochuťte solí. Odstavte z ohně. Obsah pánve přendejte do mísy. Smíchejte s vejci a nechte zcela vychladnout.

Nádivka s mrkví a vejci

K přípravě potřebujete:

  • mrkev – 300 g
  • cibule – 1 ks.
  • petržel – 45 větviček
  • křepelčí vejce natvrdo – 12 ks.
  • rostlinný olej na smažení
  • cukr a sůl
  1. Nakrájejte mrkev na malé kostičky. Cibuli a bylinky nakrájejte nadrobno. Oloupejte vejce. Křepelčí vejce podélně rozkrojte na polovinu. Kuřecí vejce podélně rozkrojte na polovinu a poté ještě jednou na polovinu.
  2. Mrkev přendejte do hrnce, přidejte 50 ml pitné vody nebo lehkého zeleninového vývaru. Dusíme po dobu 35 minut nebo dokud mrkev nezměkne. Neměla by ztratit tvar, ale měla by být al dente. Mrkev vyhoďte do síta.
  3. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Osmažte na něm cibuli, 34 minuty. Přidejte mrkev a za stálého míchání smažte 2 minuty.3 minuty. 1 minutu před koncem vaření přidejte petrželku, štědrou špetku cukru a sůl. Promíchejte. Odstavte z ohně.
  4. Při tvarování placiček dejte na těsto nejprve mrkvovou náplň a na ni vejce: trochu ho vtlačte do zeleninové směsi. Okraje placiček přitiskněte.

Pikantní vepřová náplň s rýží

Pikantní vepřové a rýžové placičky
Pikantní vepřové s rýží

K přípravě budete potřebovat:

  • vepřovou krkovici 300 г
  • vařená rýže – 1/2 šálek
  • cibule – 1 ks.
  • česnek – 2 stroužky
  • koriandr – 1 svazek
  • kořen zázvoru – 2 cm
  • červená chilli paprička – 1 ks.
  • chilli vločky – 1/2 lžičky.
  • olivový olej
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř
  1. Vepřové maso pomeleme na masovém strojku. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Z chilli papriček odstraňte semínka a nasekejte je nadrobno. Kořen zázvoru nastrouhejte najemno. Koriandr nasekejte.
  2. Rozpalte pánev s olivovým olejem a osmažte cibuli a česnek do měkka. Přidejte chilli a zázvor a za stálého míchání smažte 3 minuty. Vložte mleté maso a chilli vločky a za stálého míchání smažte na prudkém ohni, přičemž případné hrudky rozbijte stěrkou, dokud se maso nerozvaří, 5-7 minut.
  3. Nádivku přendejte do mísy, přidejte koriandr a rýži, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte vychladnout.

Nádivka s houbami, vejci a rýží

K její přípravě potřebujete:

  • sušené lesní houby – 6070 г
  • vejce natvrdo – 2 ks.
  • cibule – 1 ks.
  • vařená dlouhozrnná rýže – 0,5 šálku
  • kopr – 34 větvičky
  • olej na smažení
  • sůl
  1. Houby opláchněte, namočte do teplé převařené vody na nejméně 1 hodinu. Vejce a cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. Houby vyhoďte do síta, opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte je na malé kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Osmažte cibuli, 34 minuty. Přidejte houby a za stálého míchání smažte 4 minuty.5 minut. Osolte, promíchejte. Odstavte z ohně. Obsah pánve přendejte do mísy. Smíchejte s vejci a jemně nasekaným koprem a nechte zcela vychladnout.

Nádivka z mořských řas a řas podle Alevtiny Semjonové

K přípravě potřebujete:

  • mořské řasy ve vlastní šťávě – 200 g
  • vejce uvařená natvrdo – 2 ks.
  • pelyněk – 1 svazek
  • máslo – 20 g
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  1. Pokud používáte sušené mořské řasy, vložte je do misky a zalijte teplou pitnou vodou nebo slabým zeleninovým vývarem. Nechte je několik hodin namočené. Zelí by mělo tekutinu absorbovat a nabobtnat. Poté je slijte na sítku.
  2. Vejce nakrájejte nadrobno. Z jahod otrháme listy. Pokud chcete, spařte je vroucí vodou. Osušte je a nakrájejte nadrobno.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte zelí, promíchejte a prohřejte 1.1,5 minuty. Odstavte z ohně. Obsah pánve přendejte do mísy. Smíchejte s vejci a jahodami. Dochuťte solí a pepřem. Nechte zcela vychladnout.

Rebarborová nádivka

Rebarborové koláče
Koláče s…

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: