K receptu
Na všech omeletách je úžasné, že je můžete připravit s čímkoli – s masem, rybami, zeleninou i ovocem. My jsme se rozhodli pro gurmánskou verzi a udělali jsme omeletu se špenátem a brokolicí. A šli jsme ještě o něco dál: zaprvé jsme mléko nahradili smetanou (ale s nízkým obsahem tuku); zadruhé jsme nastrouhali nejen sýr, ale i mozzarellu a smíchali ji s měkkou ricottou. Dokonalá kombinace! A hlavně – naše „křehké“ nesmažíme, ale pečeme v troubě. Chtěli byste, aby byla nadýchanější? Přidejte do vaječné směsi trochu mouky. Pokud vám to nestačí, posypte hotovou snídani jemně nasekanými bylinkami nebo strouhankou. Podávejte ji samotnou nebo jako přílohu, teplou nebo studenou.
Složitost: Svačina je velmi chutná, ale je třeba ji upravit tak, aby byla co nejsložitější: snadno Kalorie: 401,92 kcal/porce Porce: 3 Vaření: 25 min. B/L/U: 25.43 g/29.70 g/7.41SnídaněObědVaječný pokrmDruhý chodOmeletaHlavní chodDětské menuPŘÍSADY PRO 3 PORCE8 vajec90 g mozzarelly60 g ricotty70 ml smetany s 10% obsahem tuku100 g brokolice100 g špenátu1 malá cibule1 stroužek česneku2 lžíce rozpuštěného máslasůlčerstvě mletý černý pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C.
Krok 2
Nastrouhejte mozzarellu na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte najemno a česnek prolisujte. Brokolici nakrájejte na malé růžičky.
Krok 3
V míse ušlehejte vejce, smetanu a mozzarellu. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 4
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a vařte 5 minut, dokud nezměknou.
Krok 5
Přidejte špenát a vařte, dokud špenát nezvadne. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 6
Do pánve nalijte vaječnou směs, naaranžujte kousky brokolice a ricotty a pánev pošlete do trouby.
Krok 7
Pečte, dokud nejsou vejce hotová, asi 12 minut.
TIP PRO ŽENY V DOMÁCNOSTI
Na omeletu můžete použít mražený špenát, ale je třeba ho předem rozmrazit.
BTW.
Na 100 g: 11,48 g bílkovin (18,22 % denní hodnoty)
– tuky 12,61 g (18,01 %)
– sacharidy 3,62 g (1,19 %)
– kcal 173,68 (8,27 %)
– sodík 383,00 mg (54,71 %)
– celkový obsah cukru 1,07 g (3,57 %)
– mastné kyseliny 5,91 g (25,70 %)
– vláknina 0,76 g (3,80 %)