Recept
Tvarohový nákyp bez cukru mnohé překvapí, protože tradičně se připravuje ve sladké verzi. Tento pokrm nelze v žádném případě přiřadit k dezertům: jedná se spíše o předkrm nebo i lehkou večeři. Má bohatou chuť a jasné aroma: tvarohový nákyp bez cukru obsahuje voňavé bylinky, česnek a parmazán. Pokud tedy máte tuto kombinaci rádi, určitě si vezměte náš recept k srdci. Mimochodem, pokud jde o bylinky, lze je obměňovat, například můžete vynechat koriandr a nahradit ho bazalkou.
Složitost: V případě, že se jedná o koření, které se používá v kuchyni, je nutné, abyste si ho připravili sami: střední Kalorie: 391,84 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 2h 30 min. B/L/U: 37,74 g/18,40 g/17,77 gSnídaněObědDruhý chodPečeníKastrolHlavní chodTvarohové koláčeVegetariánství: Ovo-lactoVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 4 PORCE600 g tvarohu30 g parmazánu4 vejce2 polévkové lžíce krupice1,5 lžíce mouky1 velký svazek směsi bylinek (kopr, petržel, zelená cibulka, koriandr, tymián)2 stroužky česneku10 g extra panenského olivového oleje1 lžička kváskusůlčerný pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Připravte si tvaroh na zapékání. Za tímto účelem jej vložte do sýrovým plátnem vyloženého sítka, navrch položte závaží a nechte odkapat přebytečnou tekutinu, 1 čl.
Krok 2
Tvaroh protřete přes síto. Bylinky omyjte, osušte a odstraňte tvrdé stonky. Listy nasekejte nadrobno spolu s česnekem.
Krok 3
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s tvarohem, bílky vyšlehejte do hrudkovité pěny se špetkou soli. Do tvarohové směsi přidáme krupici, mouku a prášek do pečiva a důkladně promícháme.
Krok 4
Do tvarohu přidejte několik lžic másla, bylinky a česnek a promíchejte. Do tvarohové směsi opatrně po částech stěrkou vmíchejte bílky. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 5
Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Vymažte žáruvzdornou misku olivovým olejem, nalijte do ní tvarohovou směs a navlhčenou stěrkou uhlaďte povrch pekáčku.
Krok 6
Sýr rovnoměrně posypte tvarohem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45-50 minut. Vypněte troubu a mírně pootevřete dvířka, aniž byste pekáč vyndávali. Takto jej nechte 15-20 minut. Tvarohový nákyp bez cukru podávejte teplý nebo vychlazený.
UŽITEČNÝ TIP
Vezměte prosím na vědomí, že bílky na tvarohový nákyp bez cukru by měly být ušlehané velmi dobře, do silných špiček: v takovém případě budou nadýchané a budou mít vzdušnou strukturu.
KSTATI
Tvarohový nákyp bez cukru je obzvlášť chutný, když je mírně vychladlý, proto ho připravujte s tím, že po upečení v troubě určitým způsobem „odpočívá“.