Tvarohový nákyp s kuskusem

Sladký dezert z kuskusuSladký dezert z kuskusu, tvarohu a medu po jeruzalémskuSladký dezert z kuskusu Recept

Tvarohový nákyp s kuskusem zapečený v troubě je úžasnou kombinací jemného tvarohu a orientálních obilovin. Kuskus jsou malá zrnka pšeničné mouky, která se rychle vaří a má neutrální chuť. Skvěle absorbuje chutě a udělá téměř každý pokrm zajímavým. V kombinaci s tvarohem tvoří kuskus dokonalý základ pro nákyp, který je díky němu lehký a vzdušný. Kuskusový nákyp s tvarohem připravený podle našeho receptu lze podávat teplý i studený. Skvěle se kombinuje s medem, čerstvými bobulemi nebo ovocem. Takový sladký nákyp bude skvělým začátkem dne jako snídaně. Lze ho podávat i k obědu nebo odpolední svačině.

Složitost: snadno Kalorie: 466,28 kcal/porce Porce: 6 Vaření: 1 ч Další čas: 1 ч B/L/U: 24.45 g/26.41 g/32.21TroubaPečeníDezertVegetariánství: LaktoVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 6 PORCÍ6Porce+Kuskus 250 г5 % tvaroh 550 гSlepičí vejce 1 ks.Máslo 60% 150 гOkvětní lístky mandlí 50 гMletá skořice podle chutiSůl podle chuti Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Kuskus zalijte vroucí vodou a nechte 30 minut odstát.

Sladký kuskusový dezert
Sladký kuskusový dezert

Krok 2

Tvaroh protřete přes síto, nejlépe dvakrát. Smíchejte s 2-3 lžícemi medu v závislosti na suchosti tvarohu.

Sladký kuskusový dezert
Sladký kuskusový dezert

Krok 3

Vejce vyšlehejte do hladka s malou špetkou soli. Smíchejte kuskus s přebytečnou tekutinou a máslem s vaječnou směsí. Polovinu kuskusu vložte do olejem vymazané žáruvzdorné kulaté zapékací misky o průměru 20-22 cm.

Sladký kuskusový dezert
Sladký kuskusový dezert

Krok 4

Vytvořte vrstvu tvarohové směsi, na ni položte zbytek kuskusu. Urovnejte a pečte v troubě při 200 °C 15-18 minut. Vyjměte z formy a nechte ji až do použití.

Krok 5

V hrnci se silným dnem smíchejte zbývající med a 100-150 ml vody. Vařte při mírném varu 4-5 minut. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout. Dezert přelijte medovým sirupem a posypte nasucho opraženými mandlemi. Nechte alespoň 1 h odstát a podávejte.

Sladký kuskusový dezert
Sladký kuskusový dezert

BTW.

Na 100 g: bílkoviny 12,62 g (15,78 % denní dávky) – tuky 13,77 g (15,30 %) – sacharidy 19,91 g (11,85 %) – kcal 253,06 (14,06 %) – sodík 56,29 mg (3,88 %) – celkový cukr 4,51 g (9,02 %) – mastné kyseliny 7,33 g (36,65 %) – vláknina 1,50 g (5,00 %).

UŽITEČNÝ TIP

Do nákypu je nejlepší použít nízkotučný tvaroh, optimální je středně tučný tvaroh. Pokud chcete mít pokrm ještě zdravější, zvolte domácí nebo farmářský tvaroh. Pokud z nějakého důvodu nemůžete použít kuskus, můžete ho nahradit krupicí nebo rýžovou krupicí. Krupice dodá nákypu extra křehkost, zatímco rýže mu dodá hustotu a pokrm bude vydatnější.

TIP PRO ŽENY V DOMÁCNOSTI

Pro zpestření chuti tvarohového nákypu s kuskusem můžete přidat různé druhy koření. Klasickou variantou je vanilka a skořice, které dodají dezertu nasládlou chuť. Pro osvěžující akcent můžete použít také citronovou kůru. Pokud chcete chuť pokrmu ještě zvýraznit, zkuste přidat kardamom nebo muškátový oříšek.

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: