Některé potraviny jsou jako svačinka k alkoholu ideální, jiné je naopak lepší nikdy nesvačit.
Co občerstvit různými druhy alkoholu – tipy / depositphotos.com
Na Ukrajině je zvykem slavit všechny svátky a rodinná setkání v širokém rodinném kruhu. Takové slavnosti jsou vždy doprovázeny pitím alkoholických nápojů – silných i ne tak silných.
vám poradí, co si dát k svačině ke koňaku, abyste se vyhnuli intoxikaci, a také jak neutralizovat škodlivé účinky jiného alkoholu pomocí cenově dostupných produktů.
Dříve jsme hovořili o tom, jak odstranit ranní kocovinu.
Jak se občerstvit vodkou – tipy
Chladná, čirá vodka je jedním z nejoblíbenějších nápojů na mnoha slavnostních stolech. Abyste se po jejím vypití vyhnuli nesnesitelné bolesti, zvolte správné občerstvení:
- Sádlo a kousky masa;
- lehce solené ryby;
- cholodets, litý jazyk;
- kysané zelí.
Pokud rádi „pijete padesátku“ pod vydatným prvním chodem a nevíte, čím se v takovém případě nejlépe zakousnout do vodky, nenajdete lepší variantu než soljanku – pomůže ochutnávači, aby se neotrávil a neodcházel předčasně ze hry.
Dříve sdělil, zda můžete vodku skladovat doma v mrazáku nebo v lednici.
Co si dát k vínu – doporučení
Víno je nápoj, který si pro sebe vybírají především ženy. To vše díky jeho jemné chuti a vůni a také díky absenci velkého množství alkoholů ve složení. Pokud budete dodržovat normu a nebudete to přehánět, nebudete se z vína cítit špatně – zejména s adekvátním výběrem občerstvení. Mezi nejúspěšnější varianty patří např:
- Grilované hovězí maso;
- sýr;
- ovoce;
- ryby a mořské plody;
- kuřecí maso.
Navzdory pravidlu „bílé k rybě, červené k masu“ není výběr předkrmu k vínu tak snadný, jak se zdá. Abyste se nemýlili, řiďte se zásadou – čím výraznější je chuť pokrmu, tím jednodušší by mělo být víno a naopak.
Co zakousnout ke koňaku – varianty
Začněme tím, že zkušení degustátoři svačinu ke koňaku vůbec nedoporučují. Dobrý nápoj nepotřebuje nic jiného, a pokud je alkohol nekvalitní, žádná svačinka mu nepomůže. Přesto je třeba něco jíst, a tak si vyberte:
- libové maso;
- tvrdý sýr;
- hořká čokoláda;
- tartaletky s kaviárem nebo paštikou;
- ovoce.
Někteří lidé jsou zvyklí mlsat koňak s citronem – to je velmi špatný nápad. Jednak proto, že kyselé ovoce zcela přebije chuť koňaku. Za druhé, pokud potřebujete takový výsledek, proč takový alkohol pijete?
Co si dát k whisky na svačinu – seznam produktů
Whisky je ušlechtilý nápoj, který si můžete dopřát nejen na Silvestra, ale i na jakýkoli jiný svátek. Abyste si naplno vychutnali úžasný buket tohoto zázračného nápoje a nelitovali jeho koupě, zkombinujte ho s těmito produkty:
- mořské plody a houby;
- lehce solené ryby;
- masové steaky nebo šunka;
- sýr.
K whisky se hodí také ovoce, ale ne kyselé, takže nekupujte mandarinky, pomeranče a citrony. Nejlépe je takový alkohol zakousnout do hrušek, hroznového vína a jablek.
Co se nesmí svačit k vodce a jiným alkoholickým nápojům – seznam
Existuje několik produktů, u kterých je lepší nezakusovat žádný alkohol. Seznam zakázaných pochutin zahrnuje např:
- smetanové dorty – tělo je stráví jako první a nestihne působit proti alkoholům;
- čokoláda – v kombinaci s alkoholem má negativní vliv na slinivku břišní;
- čerstvá rajčata – kyseliny v kombinaci s alkoholy vyvolávají nadýmání břicha nebo zažívací potíže;
- tučné maso – zvyšuje zátěž jater a slinivky.
Mimochodem, navzdory všeobecnému omylu je svačení vodky s okurkami přísně zakázáno. Okurky spolu s alkoholem dodávají organismu další zátěž, kvůli které člověk skončí s bolestmi žaludku a silnou kocovinou.