Hamburger na asijský způsob

Recept

Po vzniku slavných podniků rychlého občerstvení v Rusku mají naši spoluobčané silné přesvědčení, že hamburger je sice chutný, ale špatný. Ale hamburger vůbec nemusí být fast food! Pokud ho připravíte tak, jak je popsáno v tomto receptu, získáte skvělý pokrm, který plně splňuje všechna kritéria zdravé výživy.

Složitost: V případě hamburgeru se jedná o velmi složitý pokrm: střední Porce: 4 Vaření: 25 min. Čas navíc: 20 minParníkSteamedAsijská kuchyněObědVečeřeDruhý chodHlavní chodPiknikPŘÍSADY PRO 4 PORCE400 g hovězího masa s tukem2 stonky zelené cibule1 malá červená pálivá paprička1 cm čerstvého kořene zázvoru1 lžička kukuřičného škrobu1 polévková lžíce tmavé sójové omáčky1 polévková lžíce světlé sójové omáčky1 lžička tmavého sezamového oleješpetka tmavého hnědého cukru1 polévková lžíce syrových sezamových semíneksůlčerstvě mletý černý pepřListy čínského zelí nebo zeleného salátumíchaný zelený salát k podávání Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Hovězí maso nakrájejte sekáčkem nebo silným nožem co nejjemněji. Zelenou cibulku a chilli papričku nakrájejte nadrobno (pokud nemáte rádi příliš pálivé, odstraňte semínka), přidejte k mletému hovězímu masu a znovu nasekejte.

Krok 2

Zázvor nastrouhejte najemno, smíchejte se dvěma druhy sójové omáčky, cukrem a sezamovým olejem. Odděleně smíchejte kukuřičný škrob s 1 lžící studené vody.

Krok 3

Směs škrobu vlijte do směsi mletého masa a důkladně promíchejte. Přidejte směs zázvoru a sóji a znovu promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.

Krok 4

Parní hrnec vyložte čínským zelím nebo listy zeleného salátu. Mleté maso navlhčenýma rukama rozválejte na 4 kuličky, zploštěte je na placky silné asi 3 cm a položte je na listy.

Krok 5

Sezamová semínka nasypte na suchou pánev, dejte na střední teplotu a za stálého míchání smažte asi 1 minutu. Potřete hamburgery sezamovým olejem, posypte je opečenými sezamovými semínky a vařte v páře asi 25 min. Podávejte se zeleným míchaným salátem.

KSTATI

Jediné, čím můžete tento hamburger proměnit v, řekněme, méně zdravé jídlo, je houska. Lepší je podávat ho bez pečiva, s čerstvým zeleným nebo zeleninovým salátem.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronome Books: Steamed #hovězí maso #hamburger #druhý chod #piknik #večeře #setkání s přáteli #oběd #vařič na páře #pára #asijská kuchyně*****]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: