Krymští cheburekové jako na dovolené.

Recept

Připravte si doma lahodné krymské chebureky – přesně takové, jaké jste kdysi ochutnali na dovolené: s křupavou zlatavou kůrkou a šťavnatou masovou náplní uvnitř. S čevureky se obvykle pojí ty nejhezčí vzpomínky: někdo si je koupil ve stanu u moře a někomu je v neděli pekla jeho oblíbená babička. Níže jsme pro vás připravili podrobný recept na lahodné chebureky krok za krokem, podle kterého získáte samotnou chuť oblíbeného pouličního pečiva sovětské éry. A ať se příjemné vzpomínky stanou ještě jedněmi.

Obtížnost: Čebureky jsou nejobtížnějším receptem na přípravu čebureků, které se dají připravit v kuchyni: střední Kalorie: 580,17 kcal/porce Porce: 6 Vaření: 2h 30 min. B/L/U: 21.16 g/29.91 g/57.76PraženíTatarská kuchyněVečeřeSvačinaOdpolední svačinaDruhý chodHlavní chodChebureksDětské menuPŘÍSADY PRO 6 PORCÍ450 g mouky250 ml vody1 lžička soliNa nádivku:500 g jehněčího masa (plecko)50 g krůtího tuku250 g cibule1/2 lžičky citronu (nepovinné)sůlčerstvě mletý černý pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Maso zbavte tuku a fólie a nakrájejte na velmi malé kostičky. Poté vezměte sekeru nebo velké těžké nože a maso nasekejte na mleté maso. Stejným způsobem nakrájejte nadrobno i tuk z kudly.

Krok 2

Cibuli oloupejte a nakrájejte velmi najemno, dejte ji do mísy, posypte solí a pepřem a rukama nebo paličkou ji rozmačkejte, aby pustila šťávu. Smíchejte mleté maso, tuk a cibuli, ochuťte zirem, přikryjte potravinovou fólií a dejte na 1 hodinu do chladničky.

Krok 3

Mouku prosejeme, vodu svaříme. Polovinu mouky a sůl nasypte do velké mísy, zalijte vařící vodou, rychle promíchejte a nechte vychladnout, 15 min.

Krok 4

Do vychladlého těsta přidávejte po částech zbývající mouku a hněťte, dokud se těsto nepřestane lepit. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut kynout.

Krok 5

Těsto rozdělte na 10-12 dílů. Každý díl rozválejte na kruh o průměru 12-15 cm a tloušťce 2 mm, přičemž válečkem postupujte od středu k okrajům.

Krok 6

Na jednu polovinu kruhu rozetřete 1,5 lžíce mletého masa, aby nedosahovalo až k okraji, zarovnejte a přiklopte druhou polovinou. Jemně přitiskněte okraje k sobě, vytlačte vzduch a přitlačte vidličkou. Upečené chebureky položte na prkénko poprášené moukou a nechte 10 minut odpočívat.

Krok 7

Ve velké hluboké pánvi nebo fritéze na středním ohni zahřejte olej na 180 °C. Do vroucího oleje vhoďte vždy 1-2 chebureky. Jakmile vyplavou na hladinu, otočte je a osmažte z druhé strany dozlatova. Znovu je otočte a smažte 1 minutu.

Krok 8

Hotové chebureky přendejte na papírové utěrky, abyste odstranili přebytečný olej. Krymské chebureky jako na dovolené jsou hotové. Podávejte horké.

STÁTNÍ

Slovo „cheburek“ podle jedné verze pochází z tatarského „chebure“, což znamená „maso v těstě“. Existuje však i druhá verze etymologie, podle které „cheburek“ překládá jako „smažené placičky“.

TIP PRO ŽENY V DOMÁCNOSTI

Krymské chebureky se tradičně připravují tak, že se do nádivky přidá krůtí tuk. I po ohřátí zůstávají neuvěřitelně šťavnaté. Co se týče mletého masa, výběr je na vás – do nádivky se hodí skopové i hovězí maso.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronomická škola, №02 (307), 2019 #chebureks******]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: