Konzumace těchto nápojů zvyšuje riziko vzniku rakoviny. A nejsou to sladké „limonády“, před kterými lékaři obvykle varují.
Odborník na výživu pod přezdívkou oncology.nutrition na sociální síti TikTok připomněl, že větší rizika jsou spojena s konzumací alkoholu, nikoli sycených nápojů. Málokdo se snaží zjistit „bezpečnou normu“ koly nebo limonády. V souvislosti s alkoholickými nápoji je však tato otázka neustále nastolována.
Největším omylem je, že „limonády“ s umělými sladidly, jako je aspartam, jsou označovány za zdraví nebezpečné, zatímco víno je ospravedlňováno. Je však součástí středomořské stravy a má blahodárné účinky.
Ve skutečnosti pití sycených nápojů s mírou nepředstavuje vážné zdravotní riziko. Alkohol – i v minimálním množství – však již má na organismus znatelný vliv.
Podle britské organizace Cancer Research alkohol zvyšuje riziko vzniku 7 druhů rakoviny (včetně rakoviny hrdla, jater, střev, úst, prsu), onemocnění jater a kardiovaskulárních chorob, takže abychom se vyhnuli následkům, měli bychom se alkoholu vyhnout úplně, uvedl SurreyLive.
Dříve Gastronom.ru připomněl, kolik cukru se smí denně sníst.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #alkohol #gazarizace**]. ?