Recept
Tento jednoduchý recept na těstoviny ve smetanové omáčce s červeným kaviárem vypadá velmi slavnostně, přestože jeho příprava trvá jen 10-15 minut. K tomuto receptu se hodí téměř jakékoli těstoviny – nejen penne, ale také fusilli, farfalle a dokonce i špagety nebo tagliatelle, které můžete naaranžovat na talíře do krásných hnízd. Smetana však musí být tučná, ne méně než 30 % – jejich lehčí protějšky nejsou pro tento recept vhodné. Kromě bazalky můžete takové těstoviny ozdobit jemnými lístky petrželky, snítkou kopru, kerblíku nebo jakoukoli mikrozeleninou.
Složitost: Těstoviny jsou vhodné pro přípravu těstovin, které se dají připravit v několika druzích: snadno Kalorie: 762,33 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 15 min. B/L/U: 21.94 g/32.08 g/96.49Italská kuchyněObědVečeřeDruhý chodHlavní chodRomantická večeřePŘÍSADY PRO 4 PORCEtěstoviny penne – 500 gdvojitá smetana – 300 mlčervený kaviár – 3 polévkové lžíce. l.šťáva a kůra z 0,5 citronumáslo – 10 gšpetka strouhaného muškátového oříškusůllístky bazalky k podávání Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
V hrnci rozpusťte máslo a přilijte smetanu. Na mírném ohni přiveďte k varu. Přidejte šťávu a kůru z citronu a muškátový oříšek. Vařte do zhoustnutí 1 minutu. Do omáčky přidejte 2 lžíce kaviáru a jemně promíchejte.
Krok 2
Penne vařte ve vroucí osolené vodě 9 minut. Vyklopte je do cedníku, přendejte do omáčky a vařte do změknutí. Ozdobte lístky bazalky a zbylým kaviárem a ihned podávejte.
TIP PRO DOMÁCÍ ŽENY
Pokud chcete do těchto těstovin přidat lososa, osmažte kostky rychle na pánvi, zalijte smetanou a poté postupujte podle základního receptu.
UŽITEČNÝ TIP
Těstoviny vařte o 1 minutu kratší dobu, než je uvedeno na obalu – v omáčce budou právě uvařené. Těstoviny neproplachujte ani do nich nepřidávejte olej, jinak nevstřebají omáčku, ve které se budou vařit.
QUOTE
Na 100 g: bílkoviny 6,31 g (7,89 % denní dávky)- tuky 8,70 g (9,67 %)- sacharidy 28,17 g (16,77 %)- kcal 216,23 (12,01 %)- sodík 103,37 mg (7,13 %)- celkový cukr 1,67 g (3,34 %)- mastné kyseliny 4,87 g (24,35 %)- vláknina 1,23 g (4,10 %).