Způsob přípravy mletého masa rozhoduje o konečném výsledku a chuti masového pokrmu.
Před smažením řízků je důležité řádně připravit mleté maso / koláž , foto depositphotos.com
Nádivku na řízky lze koupit hotovou, ale je lepší si ji připravit sám. Zkušené hospodyňky říkají, že lopatka, kostrec, paštika, pokrmka – nejlepší části na kotlety, a je důležité dodržet poměr a vzít 50 % hovězího a 50 % vepřového masa (první dává chuť a druhé šťavnatost). Zjistěte, co přidat do mletého masa na kotlety, abyste získali skvělý pokrm.
Co přidat do mletého masa na kotlety, aby bylo šťavnaté
Klasický způsob přípravy mletého masa není možný. bez chlebaAle musí být bílý – černý nebo šedý za to nestojí. Bochník nebo houska se hodí, ale musí se nechat zvadnout. Nepřidávejte strouhanku – musí to být chléb. Proč? Málokdo ví, že přidat strouhanku do mletého masa na řízky znamená získat po namočení do vody lepkavou hroudu. Zatuchlý chléb se však stane „nadýchaným“, jako houba, a tyto vlastnosti předá řízku – bude stejně vzdušný, nadýchaný a měkký.
Druhá důležitá ingredience cibule. Některé hospodyňky se domnívají, že se ji nevyplatí přidávat, přinejmenším kvůli dlouhé pachuti a zápachu. Kromě těchto dvou problémů existují i další – cibulová šťáva vytéká a připaluje se na pánvi a také dodává řízku tuhost. Pokud můžete řízky připravit bez cibule, je lepší tak učinit, ale v siti, kdy to není možné, pamatujte, že je lepší přidat do hotového mletého masa na řízky nebo toho, které jste si sami připravili, je lepší přidat cibuli osmaženou do zlatova (tepelná úprava vyrovnává výše uvedené problémy).
Vejce Vejce do mletého masa nemá smysl dávat vůbec, ve skutečnosti je to poměrně častá chyba. Obsahují také bílkoviny, které při smažení stlačují masová vlákna, takže řízek je tvrdý.
Co přidat do mletého masa, aby se zlepšila chuť, je nutností. koření:
- mleté hovězí maso: červená, černá, nové koření, tymián, šalvěj, petržel, bazalka, tymián.
- mleté vepřové maso: červené, černé, nové koření, bobkový list, kmín, koriandr, muškátový oříšek, jalovec, tymián.
- kuřecí nebo krůtí mleté maso: cibule, červená paprika, černý pepř, kari, tymián, kurkuma, pískavice.
Dalším důležitým pravidlem je, že byste měli smažit pouze řízky. na másle nebo ghí. Jako alternativu můžete použít jakýkoli tuk živočišného původu, ale je lepší odmítnout rostlinné analogy, jinak by chuť řízků nebyla stejná.