5 příchutí salátu „Mimosa“: kterou rybí konzervu je lepší zvolit pro váš oblíbený novoroční pokrm

5 chutí salátu „Mimosa“: kterou rybí konzervu zvolit pro svůj oblíbený silvestrovský pokrm.

Na salát „Mimosa“ neexistuje žádný správný recept. Dokonce i ty varianty, které najdete s předponou „klasický“, se od sebe budou lišit. Úžasná zvláštnost a velká výhoda tohoto originálního a snadno připravitelného salátu spočívá v jeho tvárnosti, možnosti experimentovat a získat přesně takovou chuť, která vám i vašim hostům bude nejvíce chutnat.

Salát MimosaRybí konzervy na salát Salát MimosaO čem se v článku dozvíte:Růžový losos v konzervě pro „Mimosa“: jak vybrat a kolik přidatCo je dobré pro „Mimosa“ treska v konzervěJak vybrat levnou sairu do salátuDietní tuňák pro „Mimosa“: Mimosa“ s makrelou „Mimosa“ se sleďem „Mimosa“ s lososem „Mimosa“ s tuňákem „Mimosa“ s tresčími játry „Mimosa“ se saurou „Mimosa“ se šproty „Mimosa“ se sardinkami Ivashi „Mimosa“ s tuleni „Mimosa“ s růžovým lososem „Mimosa“ s ďasem

БVětšina nesrovnalostí v předpisech v hlavní složce rybí konzervy. Můžete přidat obvyklého růžového lososa nebo sajru, ale oblíbená je i varianta se šproty.

Hlavní kritérium pro výběr ryby pro přípravu „Mimózy“ – její vůně a chuť by neměla být štiplavá. Křehký vrstvený salát s několika málo ingrediencemi pak pouze se ukáže jako vynikajícíKdyž každý výrobek zdůrazňuje vlastnosti ostatních. Pokud jedna ze složek strhává veškerou pozornost na sebe, pokrm se považuje za nepovedený.

RaPojďme dovnitřjaký druh rybí konzervy vhodné pro salátа „Mimózy, jak je vybírat a kolik jich přidat.

Růžový losos z konzervy do „Mimózy“: jak si vybrat a kolik přidat.

Za nejchutnějšího konzervovaného lososa je považován právě losos růžový.
Za nejchutnější lososovou konzervu je považován právě růžový losos.

Růžový losos v konzervě je ideální volbou pro „Mimosa“. Existuje několik druhů lososů patřících do čeledi lososovitých. rybylosos, keta, nerka, růžový losos, stříbřitý losos, stříbřitý losos, stříbřitý losos, omul a další. Za nejchutnější lososí konzervu je však považován losos růžový. Podle průzkumu Centra pro výzkum spotřebitelského chování Roskachestvo., více než 58 % respondentů upřednostňovalo právě tuto rybu.

Růžový losos má slanou chuť, jemnou a mírně vláknitou strukturu. Je poněkud podobný lososu, ale jeho maso je méně tučné a do salátů je lepší volit lososa konzervovaného.

Růžový losos v konzervě obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny, vitaminy, minerální látky. Výrobek má antioxidační účinky.

Příprava této verze salátu má jedno tajemství: před vložením konzervovaného růžového lososa do „Mimózy“ ho do salátu vmíchejte. její řádně v samostatné misce. Na jednu mísu salátu pro 8 porcí pro slavnostní servírování budete potřebovat dva konzervy a na rodinnou večeři stačí jedna.

Zkontrolujte datum spotřeby konzervovaných potravin: všechny informace na etiketě by měly být snadno čitelné. Konzervy by měly obsahovat nejlépe pouze ryby a sůl.

Kvalitu výrobku kontrolujte až po otevření konzervy. Kousky ryb by měly být bez cizích příchutí a zápachu, maso by mělo být šťavnaté a kosti a ploutve by měly jít snadno rozdrtit.

Růžový losos v konzervě by se měl skladovat při teplotě od 0 °C do +15 °C. Na etiketě hledejte datum spotřeby. Růžového lososa neskladujte déle než 24 hodin po otevření. Rybu je lepší přenést z otevřené sklenice do skleněné nádoby a přikrýt víkem.

Jak je dobrá treska v konzervě „Mimosa“

Před přidáním konzervované tresky do salátu rozmačkejte rybí filety vidličkou přímo v konzervě.
Před přidáním konzervované tresky do salátu rozmačkejte rybí filety vidličkou přímo v konzervě.

Konzervovaná treska byla v sovětské éře nejčastější přísadou do salátu Mimosa. Pokud tedy chcete potěšit starší generaci a vzbudit v ní vlnu vzpomínek, můžete si ji, zvolte tuto možnost.

Treska je univerzální ryba, protože všechny její části se používají k výrobě konzerv. Její maso obsahuje vitaminy A, C, D, E, PP, skupiny B a také mnoho užitečných mikroprvků: vápník, železo, sodík, draslík, zinek, fosfor, hořčík, selen.

Kromě toho se s treskou nemusíte trápit. Stačí rybí filé prohníst vidličkou přímo v konzervě. Mimochodem, mnoho lidí tekutinu vylévá, ale v případě tresky to nemá cenu. Faktem je, že se jedná o skutečný rybí tuk. Je velmi užitečný. Pro „Mimosa“ na 4 porce stačí jedna konzerva: Potřebné rybí filé rozmačkejte ho vidličkou.

Konzervovaná treska by se měla skladovat v suché, tmavé a chladné místnosti nejdéle 3 roky. Lepší je však rybu z otevřené sklenice vložit do skleněné nádoby a ne opustit déle v lednici než dva nebo tři dny.

Jak si vybrat levnou sairu na salát

Saira v konzervě je cenově dostupnější než lososovitá ryba
Konzervovaná saura je cenově dostupnější ve srovnání s lososovitými rybami

Saira také skvělá volba pro mimózy. V porovnání s treskou a lososem má jemnou chuť a je cenově dostupnější.

Při výrobě konz.chervil sairu dušené, vložené do sklenic a naplněné horkým olejem. Tepelná úprava však neznamená silně ovlivňuje prospěšné vlastnosti této ryby. Při zahřívání se v rybách uvolňují kyseliny оmega-3. Saira obsahuje také vitaminy D, A a B12.

K přípravě průměrné porce salátu „Mimosa“ potřebujete pouze tyto ingredience. pouze plechovky (200 g) sairy. Malé kousky ryby ve zlatavém oleji by měly jít snadno uhníst. Při výběru rybích konzerv je třeba dbát hlavně na to, aby konzerva nebyla viditelně poškozená, nebyla nafouklá a aby doba trvanlivosti nepřesáhla. by 2 let. Otevřenou sairu lze skladovat v chladničce do doby, než 3 dny.

Dietní tuňák pro „Mimosa“: jak si vybrat

Tuňák je dietnější produkt než losos nebo treska v oleji.
Tuňák je dietnější než losos nebo treska v oleji

Konzervovaný tuňák ve vlastní šťávě dokonale ladí s ostatními složkami klasické „Mimózy“: brambory, mrkev, vejce. Zároveň je tuňák mnohem dietnějším produktem než losos.ь nebo praskánía v oleji. Pokud tedy vy a vaši hosté dbáte na postavu., podívejte se na tuto konkrétní možnost.

Tuňák v oleji je jemně růžový.filéa chuť se podobá telecímu. Pokud se koná velká hostina, je lepší vzít si. dva a 120 g tuňáka v konzervě vystačí na rodinnou večeři.

V obchodě věnujte pozornost vzhledu konzervy. Neměla by být nafouklá nebo rezavá – to vše svědčí o nevhodných podmínkách skladování. Otevřené konzervy mohou v lednici počkat i jeden den. Uzavřené sklenice lze skladovat při pokojové teplotě až jeden den. 2 let.

Výběr správných šprotů pro „Mimosa“

Kvalitní šproty by měly obsahovat pouze ryby, rostlinný olej a sůl.
Kvalitní šproty by měly obsahovat pouze ryby, rostlinný olej a sůl.

Šproty v „Mimose“ – varianta pro experimentátory. У Šproty v oleji mají velmi jemnou chuť a kosti nejsou vůbec patrné. Proto tato ryba dokonale ladí s ostatními vrstvami Mimózy.

Při výběru šprotů studie složení na etiketě. Mělo by obsahovat pouze ryby, rostlinný olej a sůl.

ОVěnujte pozornost číslům vyraženým na plechovce. Ve druhé řadě je speciální kód. Číslo 137 znamená „baltské šproty“, kód C20 znamená, že k výrobě konzervy byly použity ryby s poškozením, nikoliv celé ryby.

Salát „Mimosa“ s rybími konzervami je léty prověřená klasika, kterou lze připravit jak na zimní dovolenou, tak na léto. A vždy bude vynikající!

Recepty

Salát Mimosa s makrelou

Předpokládá se, že slavný francouzský pokrm „Mimosa“ je předobrazem stejně slavného salátu Mimosa. Posuďte sami oba předkrmy určitě obsahují vejce, majonézu, ryby nebo mořské plody a jsou ozdobeny bylinkami.

Salát Mimosa s makrelou
Salát „Mimosa“ s makrelou (LLC „Publishing House „Gastronom“)

Doba přípravy: 50 minut + 2 hodiny

Na přípravu 8 porcí budete potřebovat:

  • brambory – 300 g
  • mrkev – 300 g
  • makrela v konzervě ve vlastní šťávě – 1 plechovka
  • vařená vejce – 4 ks
  • cibule – 200 g
  • polotvrdý sýr – 200 g
  • majonéza – 150-200 g
  • jablečný ocet – 2 polévkové lžíce.
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • kopr na ozdobu

1. Brambory a mrkev uvařte ve vroucí vodě doměkka, nechte zcela vychladnout, nastrouhejte a přendejte na 2 různé talíře. Cibuli nakrájejte, zalijte jablečným octem, promíchejte a nechte 10 minut odstát.

2. Sýr nastrouhejte na středním struhadle. Vejce rozdělte na bílky a žloutky a poté je nastrouhejte zvlášť na jemném struhadle. Makrelu z konzervy (bez tekutiny) rozmačkáme vidličkou.

3. Majonézu vložíme do cukrářského sáčku s jemnou tryskou. Připravte si plochý talíř na servírování, položte na něj varný kruh.

4. Na dno položte vrstvu brambor, uhlaďte, zakryjte „síťkou“ z majonézy. Navrch rozložíme cibuli, pak makrely, bílky, mrkev a sýr. Každou vrstvu lehce potřete majonézou.

5. Povrch salátu posypeme žloutky a ozdobíme koprem. Vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, poté vyjměte varný kroužek a podávejte.

„Mimosa“ se sleďem

Určitě vyzkoušejte přípravu „Mimózyу„se sleděm. Ne se slanečkem soleným, ale se slanečkem konzervovaným. jemnější a neutrálnější chuť.


„Mimosa“ se sleďem (Gastronomické nakladatelství s.r.o.)

Doba vaření: 50 minut + 2 hodiny

Na přípravu 8 porcí budete potřebovat:

  • konzervovaného sledě v oleji – 1 plechovka (300 g)
  • brambory – 300 g
  • mrkev – 300 g
  • vařená vejce – 4 ks.
  • cibule – 200 g
  • polotvrdý sýr – 200 g
  • majonéza – 150-200 g
  • citronová šťáva – 2 polévkové lžíce. l.
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • kopr nebo petržel na ozdobu

1. Mrkev a brambory vařte 30 minut doměkka. Vychladněte, nastrouhejte nahrubo a naaranžujte na samostatné talíře. Cibuli nakrájejte nadrobno, zalijte citronovou šťávou, nechte 10 minut nasáknout.

2. Rybí konzervu vyjmeme z oleje a rozmačkáme vidličkou, sýr nastrouháme na středním struhadle. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, nastrouháme na jemném struhadle, naaranžujeme na různé talíře.

3. Připravte si velkou průhlednou salátovou mísu. Na dno dejte vrstvu nastrouhaných brambor, lehce je potřete majonézou a navrch naaranžujte cibuli. Poté vrstvu sleďů, bílků, mrkve a sýra. Každou vrstvu potřeme majonézou.

4. Vršek „Mimózy“ posypeme žloutky a ozdobíme čerstvými bylinkami. Vložte na 2 hodiny do chladničky. Podávejte: 1. Vezměte si s sebou na talíř a podávejte na talíři.

„Mimosa s lososem

Zdravý životní styl a správná výživa – žádný důvod vzdávat se svých oblíbených jídel. PP-„Mimosa“připravená podle našeho receptu je nejen chutná, ale i zdravá.


„Mimosa“ s lososem

Doba přípravy: 40 minut

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • zralé avokádo – 2 ks.
  • Vejce C0 – 3 ks.
  • konzervovaný losos ve vlastní šťávě – 1 plechovka
  • kukuřice v konzervě – 200 g
  • červená cibule – 150 g
  • citronová šťáva – 2 polévkové lžíce.
  • zelená cibule – 1 stonek

Na omáčku:

  • Řecký jogurt – 250 g
  • pikantní hořčice – 2 lžičky.
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

1. Vejce uvařte natvrdo. Konzervovanéwow lososя Přeceďte přes síto, abyste nechali odtéct přebytečnou tekutinu. Rozdrťte vidličkou.

2. Konzervovanou kukuřici vyhoďte do síta a poté ji položte na papírové utěrky, aby se zrna zcela vysušila.

3. Avokádo rozkrojte na poloviny, odstraňte pecky, dužinu nakrájejte na malé kostičky, přidejte citronovou šťávu. Promíchejte. Červenou cibuli nakrájejte nadrobno, zelenou cibuli nakrájejte na kolečka.

4. Na omáčku smíchejte řecký jogurt, hořčici, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Důkladně promíchejte.

5. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky rozdrobte…

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: