Jak smažit knedlíky na pánvi, aby byly chutné

Jak smažit knedlíky na pánvi, aby byly chutné

Není žádným tajemstvím, že kupované knedlíky nejsou vždy etalonem chuti. Ale i kvalitní hotové knedlíky občas omrzí. Jaké je řešení? Jednoduché – jíst je smažené! Jak smažit knedlíky? Prozradíme vám, jak je připravit tak, aby se vše povedlo – bylo to chutné a neurazilo to strávený čas.

O čem si povíme v článku:Jak smažit knedlíky: použijte pánev s poklicí a syrové knedlíkyJak smažit knedlíky: použijte pánev a již uvařené knedlíkyJak smažit vařené knedlíky a la naturaleJak smažit vařené knedlíky s přísadami?

Jak smažit knedlíky na pánvi? Existují dvě možnosti: smažit knedlíky syrové nebo je nejprve uvařit a pak usmažit. Každý způsob má své výhody i nevýhody.

Vařené knedlíky jsou určitě hotové a usmaží se velmi rychle. A usmažit můžete i ty, které jste včera uvařili a nedojedli. Na druhou stranu tolik práce a zbytečného nádobí! Hrnec, cedník, pak další pánev… Je to na vás, jak se rozhodnete – a my vám poradíme, jak dosáhnout dokonalého výsledku v obou variantách.

Syrové a vařené knedlíky připravené ke smažení na pánvi
Syrové a vařené knedlíky připravené ke smažení na pánvi

Jaké by měly být ideální zakoupené knedlíky, aby se snadno smažily a byly chutné k jídlu?

Začněme tím, co je třeba vědět, když si výrobek koupíte v obchodě. Knedlíky se dělí do několika kategorií od „A“ po „D“, které se rozlišují podle množství masa ve složení hotového výrobku.

  • Kategorie „A“ říká, že nádivka obsahuje nejméně 80 % masa.
  • Kategorie „B“ – nejméně 60 % masa, patří sem „elitní“, „hovězí“, „telecí“, „orientální“.
  • Kategorie „B“ má nejméně 40 % masa v nádivce, patří k nim „Ruská“, „Sibiřská“, „Stolní“, „Tradiční“, „Sabantui“ atd. „Ruská“, „Sibiřská“, „Stolní“, „Tradiční“, „Sabantui“ atd.
  • Knedlíky kategorie „G“ mají nejméně 20 % masa a „D“ mohou obsahovat méně než 20 % masa, zbytek náplně je nahrazen vedlejšími živočišnými produkty, cibulí a kořením.

Obvykle je v syrových knedlících poměr mletého masa a těsta 60/40, 50/50 nebo 40/60. V případě knedlíků s mletým masem je poměr mletého masa a těsta nižší. To znamená, že kilogram výrobku, i když má ve složení vysoký obsah masa (kategorie A), nemůže stát více než kilogram masa.

Pokud se knedlíky po uvaření výrazně zvětšily, může to znamenat přítomnost sóji ve složení. Ta má tendenci při tepelné úpravě nadměrně zvětšovat svůj objem.

Výrobci často přidávají do mletého masa škrob, aby zvětšili objem. Věnujte pozornost složení výrobku – tyto složky by neměly být ani v mletém mase, ani v těstě. Takový postup je klamáním spotřebitele.

Chcete-li smažit hotové knedlíky, nesmí být nutně slepené. Hrudka knedlíků by se neměla smažit: nic dobrého z ní nevznikne.

Hotové syrové knedlíky
Hotové syrové knedlíky

Jak smažit knedlíky: pomocí pánve s pokličkou a syrových knedlíků

Je možné smažit syrové knedlíky? Ano, pokud použijete techniku přípravy japonských knedlíků gyoza. Aby však byly opravdu chutné, je třeba knedlíky trochu rozmrazit.

1. Vezměte pánev, vymažte ji máslem – nejlépe rozpuštěným máslem nebo směsí másla a rostlinného oleje – a vložte na ni zmražené knedlíky. Není třeba snažit se je pokládat ve velké vzdálenosti od sebe. I když budou ležet poměrně hustě, výsledku to neuškodí.

Syrové knedlíky vložte na olejem vymazanou pánev a nechte je alespoň 15 minut odležet.
Syrové knedlíky vložte na pánev s olejem a nechte je alespoň 15 minut odležet.

2. Nechte pánev při pokojové teplotě alespoň 15 minut, nejlépe však 1 hodinu.

3. Umístěte na střední nebo dokonce středně nízkou teplotu a smažte bez otáčení, dokud se na dně nevytvoří pevná hnědá kůrka. Zatím nepřikrývejte pokličkou! Proces bude trvat 57 minut.

Smažení syrových knedlíků na rozehřáté pánvi
Smažení syrových knedlíků na rozehřáté pánvi

4. Jakmile se vytvoří kůrka, nalijte do pánve tolik osolené vroucí vody nebo vývaru, aby byly knedlíky zakryté maximálně do poloviny.

Do osmažených knedlíků nalijte teplý vývar.
Nalijte teplý vývar do smažených knedlíků

5. Pánev přikryjte těsně přiléhající pokličkou, aby se v ní mohla tvořit pára, která by měla knedlíky dodělat, zejména uvnitř. Pod pokličkou se budou vařit ještě 58 minut, v závislosti na velikosti.

Přídavky ke knedlíkům, které chceme smažit na pánvi
Přísady ke knedlíkům, které chceme smažit na pánvi

Pokud chcete mít smažené knedlíky ihned s omáčkou, za 3Po 4 minutách vaření je třeba přidat něco pro chuť a vůni. Může to být např:

  • mletý česnek
  • nasekaný nebo nastrouhaný čerstvý kořen zázvoru
  • nasekané čerstvé bylinky
  • zelená cibule nakrájená na tenké plátky
  • omáčka: sójová/worcesterová/rybí omáčka/sladké chilli/sriracha/sladkokyselá/rajčatová omáčka
  • Čerstvě mleté koření: černý pepř/koriandr/zira/paprika/kari/kurkuma/sušené pikantní bylinky.
  • tavicí sýr
  • smetanu nebo zakysanou smetanu, jen je lepší zakysanou smetanu předem smíchat s osmaženou moukou, aby se při zahřívání neoddělila.

Přidání zakysané smetany a kurkumy do smažených knedlíků
Přidání zakysané smetany a kurkumy do smažených knedlíků

TIP. Syrové knedlíky můžete smažit bez přidání vody/vývaru. Pro dokonalý výsledek je však třeba splnit několik podmínek: knedlíky musí být malé, bez poškození švů a těstového korpusu a nemusí být rozmrazené. Chcete-li tyto knedlíky připravit, rozehřejte rostlinný olej na pánvi se silným dnem a rozložte co nejvíce kusů tak, aby ležely v jedné vrstvě. Smažte na středním ohni, přičemž pánví třeste, aby se knedlíky nepřichytily, dokud se na obou stranách nevytvoří zlatavá a mírně křupavá kůrčička. Obvykle se během této doby stihne mleté maso i těsto opéct.

Jak smažit knedlíky: pomocí pánve a již uvařených knedlíků

Vařené knedlíky jsou ještě jednodušší. Pokud knedlíky ihned vaříte za účelem dalšího smažení, má smysl je trochu podvařit, doslova pár minut. Knedlíky vyklopte na cedník a nechte tekutinu dobře odkapat – jinak při smažení v oleji na pánvi bude hodně cákat a nevytvoří se zlatavá kůrčička. Zatímco tekutina odtéká, rozhodněte se, zda chcete smažené knedlíky à la naturale, nebo s přísadami.

Uvařené knedlíky zakoupené v obchodě připravené ke smažení
Uvařené knedlíky připravené ke smažení

Jak smažit vařené knedlíky à la naturale

  1. Na pánvi na středním plameni rozpusťte máslo nebo ghí – máslo nebo ghí, rostlinný olej není tak chutný – a do rozpáleného másla vložte sušené knedlíky.
  2. Knedlíky rychle smažte bez pokličky, dokud nezhnědnou, a obracejte je pouze jednou – asi 1 minutu z každé strany. Knedlíky neotáčejte častěji – rozpadly by se.

Nejprve vařené a pak smažené knedlíky
Nejprve vařené a pak smažené knedlíky

Jak smažit vařené knedlíky s přísadami

Pokud chcete knedlíky s přísadami, připravte si je předem. Můžete osmažit cibuli nebo cibuli s česnekem, případně houby nebo cibuli s česnekem a houbami. Tyto přísady dejte do knedlíků, když už jsou z jedné strany osmažené a vy je otočíte.

Knedlíky můžete přelít omáčkou s použitím výše uvedených přísad pro přípravu syrových knedlíků – z nějakého důvodu však vařené knedlíky chutnají nejlépe nikoliv s asijskými přísadami, ale se sýrovou omáčkou, jejímž základem je zakysaná smetana nebo smetana předem rozmíchaná s dobře taveným sýrem. Jen nezapomeňte omáčku opepřit!

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #dumplings**]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: