Jak vyřezat ananas

Recept

Jak nakrájet ananas a krásně ho naservírovat? Čerstvý ananas je nejen tropická pochoutka s jedinečnou sladkou chutí, ale také skvělá dekorace na každou oslavu! Správné krájení ho pomůže proměnit nejen v doplněk znamenitých salátů a ovocných talířů, ale dokonce i v samostatný dezert. Chcete-li se ujistit, že máte zralé a chutné ovoce, lehce na něj poklepejte – zvuk by měl být tlumený. Zatáhněte ananas za list – zralé ovoce se od listu snadno odtrhne bez jakéhokoli odporu.

Obtížnost: střední Kalorie: 98.00 kcal/porce Porce: 5 Vaření: 15 min. B/L/U: 0.80 g/0.40 g/21.20SnackDezertVegetariánství: striktněVegetariánství8. březnaNarozeninyDětská oslavaPro příchod hostůNový rokPŘÍSADY PRO 5 PORCÍAnanas – 1 kgostrý kuchařský nůžmalý nůž na zeleninu nebo nůž na loupání zeleninypříruční velké prkénko Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Abyste ananas řádně rozkrojili, opatrně odstranili všechny přebytky a nedotkli se nejchutnější části, připravte si ostrý kuchařský nůž a malý nůž na loupání zeleniny.

Krok 2

Ananas položte vodorovně na prkénko, kuchařským nožem odřízněte horní část i s listy (možná je budete potřebovat na ozdobu) a pak spodní část.

Krok 3

Ananas postavte do svislé polohy. Stejným nožem odřízněte slupku o tloušťce asi 1 cm a mírně pohybujte nožem podél elipsy podle křivky povrchu ananasu.

Krok 4

Položte ananas vodorovně na desku. Vezměte nůž na zeleninu nebo škrabku na zeleninu. Ostrým hrotem nože vyřízněte všechna tmavá „očka“ – jsou velmi tvrdá a jen jedno může zkazit celý požitek z ananasu.

Krok 5

Opět vezměte kuchařský nůž, postavte ananas do svislé polohy a podélně jej rozkrojte na čtvrtiny. Ochutnejte kousek jádřince – pravděpodobně bude velmi tvrdý. Odřízněte jádřinec (obvykle vrstvu hlubokou 2 cm). Pokud je jádřinec měkký a sladký, nechte ho tam.

Krok 6

Nyní podlouhlé kousky masa položte vodorovně a nakrájejte je napříč na 2 cm silné plátky. Hotovo!

BTW.

Bohužel ne všechny ananasy jsou šťavnaté a zralé. Chcete-li vybrat dobrý ananas, věnujte pozornost především jeho slupce. Tvrdý ananas je nezralý, příliš měkký ananas je starý nebo případně zkažený. Dobrý ananas je poměrně pevný, ale nepoškozený, a jeho slupka může být mírně zelená, bez tmavých skvrn.

TIP PRO ŽENY V DOMÁCNOSTI

Pokud vám zbyde neslazený ananas, připravte si ovocný kebab z tvrdých hrušek, nezralých banánů a hroznového vína. Nebo vložte plátky ananasu do marinády z limetkové šťávy, hnědého cukru a máty, nechte 2-3 hodiny odležet a podávejte jako dezert.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronomická škola, № 02 (276), 2016 #ananas #dezert*****]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: