Mějte je všechny po ruce najednou: lékař jmenuje 4 nejlepší oleje na vaření

Mějte vše po ruce: lékař jmenuje 4 nejlepší oleje na vaření

Olej se při vaření používá ve všech fázích: k dochucení, ke smažení, k přidání šťavnatosti. Chcete-li mít jistotu, že jídlo, které vaříte, je zdravé, doporučuje se zvolit správné oleje.

Gastroenteroložka Ludmila Suchorukova v rozhovoru pro NEWS.ru navrhla, aby se v kuchyni objevily tři nové druhy olejů: avokádový, kokosový a olivový, který musí být nejprve lisovaný.

Olivový produkt je stabilní, tepelně odolný, dokonale si zachovává nutriční hodnoty v jakékoli formě. Kromě toho obsahuje mnoho látek prospěšných pro srdce a cévy.

Kokosový olej je vhodný pro vaření při středních teplotách. Je lehce stravitelný, protože obsahuje speciální typ nasycených tuků a díky kyselině laurové také posiluje imunitní systém.

Lékař vyzdvihl nerafinovaný avokádový olej a ghí, protože v ideálním případě byste měli mít v kuchyni hned několik druhů. Některé jsou vhodnější pro tepelnou úpravu, jiné pro konzumaci v čerstvém stavu.

„Nejenže tak obohatíte svůj jídelníček o zdravé tuky, ale také dodáte pokrmům různé chuťové odstíny,“ uzavřela Ludmila Suchorukova.

Zjistit vlastnosti oleje je jen polovina úspěchu. Je třeba vybrat si v obchodě ten nejlepší. Jednodušší je začít s olivovým olejem, je k dostání téměř všude. Již dříve se Gastronom.ru podělil o tipy, které vám pomohou neudělat chybu.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #olej #olivový olej #olivový olej #kokosový olej**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: