Náplně do osetských koláčů: masové, zeleninové, sýrové, sladké a koláčové náplně

Náplně do osetských koláčů: masové, zeleninové, sýrové, sladké

Osetské neboli alanské koláče jsou starobylým pokrmem Severní Osetie, který lze právem označit za kulturní dědictví naší země. Nabízíme přípravu tohoto chutného a výživného pečiva v domácích podmínkách a dělíme se o recepty na těsto a náplně do osetských koláčů.

O čem si povíme v článku:Správné těsto na osetské koláčeOsetský koláč plněný bramborami a sýremOsetský koláč plněný masemOsetský koláč plněný kuřecími žaludkyOsetský koláč plněný sýrem a bylinkamiOsetský koláč plněný červenou řepou a sýremOsetský koláč plněný dýní a sýremBarkad, slavnostní sladký koláčOsetský koláč baldžin s třešňovou náplní

Správné těsto na osetské koláče

Hlavní stránkacharakteristické rysy zvláštnostiи Osetské koláče řídké kynuté těsto a spousta jednoduché a přirozené výplně: sýr, maso, zelenina nebo kombinace.

Нtituly nejznámější Osetské koláče: fyjin – s masem; habisjin, nebo ualibah – se sýrem; kabuskajin – s gulášem zelí; tsaharajin – se spoustou červené řepy nebo špenátu.

Původně Osetské koláčové těsto byl nejvíce jednoduše a čerstvé. Пv podstatě ethо byly například plněné chleby, domácí výroba se sýrem. Jsou Mezi nejdůležitější faktory patříе destilaceы skotu z jedné pastviny na druhou. ПPozději byla zavedena kvasnicová verze testy.

Jediný pravdivý Recept na osetský koláč ne. Кac pravidlo, doporučuje se hníst kvasinky těsto s vodou nebo mlékem, často se používá kefír, méně často vejce. Je důležité, aby těsto elastickéelasticměkkéim a snadno se zavádírolled v tenké vrstvěale byl také schopen zadrženípodržet mnoho vycpávánía – v pravých osetinských koláčích je jí dvakrát více než v koláčích test.

Na přípravu 500 g těsta potřebujete:

  • pšeničná mouka – 300 g
  • mléko – 100 ml
  • máslo – 30 g
  • lisované droždí – 10 g
  • krystalový cukr – 1 lžička.
  • sůl – 1 lžička.

1. Do mírně teplého mléka přidejte 100 ml teplé vody, droždí, sůl a cukr a promíchejte. Mouku prosejeme na vál, uprostřed uděláme důlek a vlijeme tekutinu.

2. Přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo. Osolte a vypracujte vláčné těsto. Vložíme na teplé místo, přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout.ace.

3 Po hodině těsto prohněťte. Dlaní uhněťte těsto na placku o tloušťce 7-10 mm. Do středu dejte hrudku osetské koláčové náplně a zploštěte ji. Pak vezměte konce těsta, stáhněte je do středu, spojte je a utěsněte.

4. Povrch koláče hnětením vyrovnejte tak, aby vznikl kulatý koláč rovnoměrné tloušťky. Uprostřed těsta nahoře udělejte zářez, aby mohla unikat pára. Koláč pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15-20 minut. Vyjměte z trouby a ihned potřete máslem.

Obvykle, Osetské koláče se připravuje jeden koláč (s rezervou i více) na osobu. Hotové se skládají na sebe.. Podávání hromádek po 3 koláčích má zvláštní posvátný význam..

Osetský koláč s bramborovou a sýrovou náplní

Kartofjin je název Osetský koláč s bramborami a se sýrem. Z různých druhů sýrů je pro přípravu náplně nejvhodnější sýr Adygea v solném nálevu. Některé hospodyňky ho nahrazují sušeným tvarohem – to je také možné, ale pak pro pikantnější chuť. nejlépe přidejte do něj barevné koření.

Osetský koláč s bramborovou a sýrovou náplní
Osetský koláč s bramborovou a sýrovou náplní (Gastronomické nakladatelství LLC)

1 hodina 30 minut

Vaření 6Potřebujete 8 porcí:

  • kynuté těsto – 500 g
  • brambory – 4 ks.
  • Sýr Adygea – 100 g
  • 15% zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce. л.
  • máslo – 40 g
  • sůl

1. Brambory očistěte, vložte do hrnce, zalijte vroucí vodou a vařte do měkka, přibližně 30 minutu. Poté vodu slijte, brambory oloupejte a rozmačkejte na hladkou kaši.

2. Sýr rozmačkáme zvlášť a vložíme ho do brambor, přidáme mléko nebo zakysanou smetanu, osolíme a promícháme.

3. Těsto uhněťte dlaní na placku o tloušťce 7-10 mm. Do středu dáme náplň a zploštíme. Poté vezměte konce těsta, stáhněte je do středu, spojte je k sobě a utěsněte.

4. Povrch koláče hnětením vyrovnejte tak, aby vznikl kulatý koláč rovnoměrné tloušťky. Koláč můžete jemně rozválet pomocí válečku.

5. Uprostřed koláče udělejte otvor, aby mohla unikat pára ze šťavnaté náplně a koláč během pečení nepopraskal. Koláč pečte v troubě předehřáté na 200 °C. Pečte v troubě 15-20 minut. Vyjměte z trouby a ihned potřete máslem.

Osetský koláč s masovou náplní

Jako Náplně do osetských masových koláčů můžete použít hovězí maso v čisté formě nebo, pro šťavnatost, smíchané s nepříliš tučným jehněčím masem. Příprava netrvá dlouho, protože mleté maso a cibule se na těsto pokládají syrové. Pokud chcete upéct co nejautentičtější osetinský koláč, nesrolujte ho. maso přes mlýnek na maso a nakrájejte na jemno ostrým nožem.

Osetský koláč s masovou náplní
Osetský koláč s masovou náplní (Gastronomické nakladatelství LLC)

1 hodina

Na přípravu 4 porcí potřebujete:

Pro test:

  • čerstvé droždí – 10 g
  • cukr – 1 lžička.
  • mléko – 100 ml
  • pitná voda – 100 ml
  • mouka – 300 g + trochu více na vyválení těsta
  • sůl – na špičku nože
  • máslo – 30 g + k namazání dortu

Na náplň:

  • hovězí maso – 340 g
  • cibule – 1 ks.
  • česnek – 2 stroužky
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

1. Připravte těsto na osetský masový koláč. V míse utřeme droždí s cukrem. Smíchejte teplé mléko a teplou vodu. Teplota směsi by neměla přesáhnout 28 °C. Přilijte droždí a cukr a nechte 15 minut kynout.

2. Mouku se solí prosejeme přes jemné síto. Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Poté ho spojíme s drožďovou směsí a postupně přidáváme mouku. Vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho 1 hodinu kynout pod utěrkou.

3. Připravte náplň do oseckého koláče. Maso hrubě nakrájejte a přeceďte přes mlýnek na maso s jemným sítem. Přendejte do velké mísy.

4. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je velmi najemno. Smíchejte s mletým masem. Podle chuti osolte a opepřete. Nechte 15 minut odležet na chladném místě.

5. Těsto položte na pomoučenou pracovní plochu a rozválejte na kulatou placku. Do jeho středu položte masovou náplň. Okraje těsta přes ni přetáhněte nahoru a přitiskněte je k sobě.

6. Naplněnou kuličku těsta opatrně rozválejte na placku. Uprostřed udělejte otvor, aby mohla unikat pára. Pečte 10 minut při teplotě 250 °С. Horký koláč potřete z obou stran rozpuštěným máslem.

Osetský koláč plněný kuřecími žaludky

Originál vycpávání pro Osetský koláč z kuřecích žaludků se vyklubou chutné a velmi šťavnaté.. Navíc je pěkná brozpočet a přičemž vydatné.

Osetský koláč plněný kuřecími žaludky
Osetský koláč plněný kuřecími žaludky (Gastronom Publishing House LLC)

1 hodina 30 minut

Na přípravu 8 porcí budete potřebovat:

Na těsto:

  • mouka – 650 g
  • vejce – 1 ks.
  • kefír nebo voda – 1,5 šálku
  • sůl – 1 lžička
  • máslo na vymazání koláč

Na náplň:

  • očištěné kuřecí žaludky – 600 g
  • cibule – 60 g
  • česnek – 2-3 stroužky
  • masový nebo kuřecí vývarnebo voda – 250 ml
  • černý pepř čerstvěmleté
  • mletá červená paprika
  • sůl

1. Na těsto prosejeme mouku doprostřed, uprostřed uděláme důlek, vlijeme teplou vodu nebo kefír pokojové teploty, vmícháme vejce, přidáme sůl a uhněteme nepříliš tuhé těsto. Těsto necháme 15-20 minut odpočívat pod utěrkou.

2. Kuřecí žaludky očistěte a protáhněte je hrubým struhadlem mlýnku na maso.

3. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a utřete se solí, podle chuti přidejte černý a červený pepř. Smíchejte žaludky, cibuli a česnekovou směs, zalijte vývarem nebo vodou. Promíchejte.

4 Odpočinuté těsto znovu prohněťte. Rozdělte ho na dvě nestejné části. Větší část rozválejte na placku silnou asi 1 cm a položte ji na pánev s žáruvzdornou rukojetí. Těsto by mělo mírně viset z okrajů pánve. Poté položte mleté maso a rozetřete ho po celé ploše pánve.

5. Druhou část těsta rozválejte na placku. Ve středu udělejte tvar naдřezy. Poté zakryjte tento Chléb položte na pánev a okraje pánve obtočte válečkem. Okraje přitiskněte, aby při pečení nevytékala šťáva.

6. Koláč pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 25-30 minut. Vyjměte z trouby a ihned potřete máslem.

Osetský koláč se sýrovou a bylinkovou náplní

Sýr Osetská koláčová náplň je považován za klasiku. Aby byla ještě chutnější, přidejte do ní štědrou porci čerstvých bylinek, například kopr nebo zelenou cibulku. Co se týče samotného sýra, kromě adygejského sýra je vynikající osetský nebo imeretický sýr. Mimochodem, tyto kavkazské sýry si můžete vyrobit i doma – na našich webových stránkách najdete podrobný návod. Recepty.

Osetský koláč plněný sýrem a bylinkami
Osetský koláč plněný sýrem a bylinkami (Můj magnet)

2 hodiny 30 minut

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

Na těsto:

  • pšeničná mouka – 2 šálky
  • kefír – 250 ml
  • máslo – 100 g
  • sušené droždí – 7 g
  • sůl – 1/2 tsp.

Na náplň:

  • kopr – 150 g
  • zelená cibule – 150 g
  • Osetský sýr (nebo sýr Adygea) – 150 g
  • zakysaná smetana – 100 g

1. Na těsto prosejte mouku a sůl do velké mísy a smíchejte ji se sušeným droždím. Uprostřed kopečku udělejte důlek a vlijte do něj kefír, přidejte 50 g změklého másla. Vypracujte vláčné těsto, přikryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě 1,5-2 hodiny, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

2. Připravte náplň. Zelenou cibuli a kopr nakrájejte nadrobno. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s bylinkami. Do nádivky přidáme zakysanou smetanu, podle potřeby osolíme a promícháme.

3. Koláčové těsto rozválejte na kruh o tloušťce 1-1,5 cm. Na těsto položte náplň, 2-3 cm od okraje.

4. Rukama zatáhněte za konce placky a postupně je přitahujte ke středu. Okraje těsta dobře přitiskněte.

5. Rukama zarovnejte povrch koláče: měl by mít stejnou tloušťku. Vložte jej do olejem vymazané kulaté formy švem dolů a znovu jej zploštěte tak, aby koláč nebyl silnější než 1,5-2 cm. Uprostřed udělejte otvor a vložte do něj pergamenovou nebo fóliovou trubičku.

6. Předehřejte troubu na 200 °C. Koláč pečte 12-15 minut, až lehce zezlátne. Nechte mírně vychladnout a bohatě potřete zbylým máslem. Koláč podávejte horký nebo teplý.

Osetský koláč s náplní z červené řepy a sýra

Кak právě začíná v lůžkách spikeьsit Červená řepa – je čas péct se svou osetinskou dort. С mladý listbrýle nádivka je mimořádně speciální výběrové řízeníouch a chutnéouch. V zimě podobný koláč lze připravit tak, že řepu nahradíte skleníkovým mangoldem z balíčku.

Osetský koláč s náplní z červené řepy a sýra
Osetinský koláč plněný řepným haulmem a sýrem (Gastronomické nakladatelství LLC)

2 hodiny

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

Na těsto

  • čerstvé droždí – 10 g
  • cukr – 1 lžička.
  • mléko – 100 ml
  • pitná voda – 100 ml
  • mouka – 300 g
  • máslo – 30 g + pro mazání

Pro plnění:

  • listy červené řepy – 350 g
  • zelená cibule, nejlépe s bílou částí – 100 g
  • čerstvý osetský sýr – 200 g
  • rozpuštěné máslo – 1,5 lžíce.
  • zakysaná smetana, je-li třeba – 50 g
  • sůl
  • čerstvě mletá černý pepř
  • červený pálivý pepř

1. Пrozetřete ji prsty дžito a cukr.

2. Smíchejte teplé mléko a teplou vodu. Teplota směsi by neměla být vyšší než 2728 °С.

3….

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: