Recept
Sezóna čerstvých fíků velmi rychle pomine, musíme se spokojit se sušenými fíky. Nabízíme velmi jednoduchý, chutný a zdravý recept na fíkový džem s rebarborou.
Složitost: Fíková směs se skládá z fíků, které se dají nakrájet na kousky, které se dají nakrájet na kousky: snadno Porce: 1 Vaření: 2h 30 min.Orientální kuchyněDžemDezertDžemPřípravaConfiturVegetariánství: přísněVegetariánstvíNa slavnostní stůlNový rokPříspěvekPŘÍSADY PRO 1 PORCIfíky – 400 gcukr – 1 kgrebarbora (stonek) – 600 g Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Fíky nakrájejte na plátky. Vložte do hrnce, zasypte cukrem a nechte 2-3 hodiny stát.
Krok 2
Pánev postavte na silný oheň a přiveďte ji k varu. Snižte teplotu a vařte džem, dokud nezhoustne, asi 25 minut.
Krok 3
Vychlaďte a vložte do čistých a suchých sklenic.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: „Gastronome“, 09 (116) září 2011 #cukr #zázvor #pomsta #džem #dezerty******]. ?