K receptu
Zálivka s mořským zelím sušeným nebo mraženým, jako rybu lze vzít jakoukoli ketu, růžového lososa, teplé uzené tresky nebo konzervovaného lososa. Zvláštností této zálivky je přidání nakládaných červených nebo zelených rajčat a nakládaných třešní nebo brusinek.
Složitost: V případě, že je zálivka vyrobena z bílého vína, je třeba ji zkonzumovat: snadno Kalorie: 309,86 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 2h 30 min. B/L/U: 14,20 g/20,25 g/18,62 gKvásekRuská kuchyněVinaigretteDruhý chodPředkrmSalátPŘÍSADY PRO 4 PORCEsušené mořské řasy – 100 g nebo mražené mořské řasy – 500 gryby (keta, růžový losos, treska uzená za tepla nebo losos v konzervě) – 60 gkysané zelí – 200 gnakládané okurky – 1-2 ks.nakládaná rajčata – 1-2 ks.vařená červená řepa – 1 ks.velká mrkev – 1 ks.zelený hrášek – 1-2 polévkové lžíce.nakládané třešně, švestky nebo brusinky – 1-2 lžíce. l.sójová majonéza – 1/2 šálkupetržel (zelená) – 2-3 snítky petržele a koprusůl – podle chutimletý zázvor – špetkačerstvě mletý černý pepř – špetka Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Suché mořské řasy namočte na 2-3 hodiny do vody, poté přidejte 2 šálky vroucí vody, přiveďte k varu, vařte 1-2 minuty, sceďte v cedníku. Pokud použijete mražené zelí: svařte 1 litr vody, lehce osolte, do vody vhoďte mražené zelí, přiveďte k varu, vařte 3-5 minut, sceďte na cedníku.
Krok 2
Oloupejte rybu z kůže, vyjměte kosti a nakrájejte ji nožem nebo jen rozdrťte. Uvařte červenou řepu a mrkev. Okurky a rajčata nakrájejte na kolečka, mrkev a řepu na kostičky. Podle chuti osolíme, přidáme špetku černého pepře a mletý zázvor. Vše promícháme, přidáme hrášek, bobule, nadrobno nasekané bylinky a zalijeme majonézou.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronom.ru #rajčata #ryby #okurky #mořské plody #řepa #salát*****]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích