Jak a jak dlouho můžete sledě skladovat pod kožichem

Jak a jak dlouho lze skladovat sledě pod kožichem

Po novoročním hodování jsou saláty, které se s oblibou jedí 1. ledna, a sleď pod kožichem není výjimkou. Je důležité vědět, jak dlouho se salát pod kožich skladuje, abyste si svátky nezkazili potravinovými poruchami.

O čem si povíme v článku:Jak dlouho se sleď pod kožichem uchovává v chladničceTrvanlivost sledě pod kožichemMůže se sleď pod kožichem zmrazit a skladovat v mrazákuMůže se sleď pod kožichem skladovat na balkoněV jaké nádobě je nejlepší skladovat sledě pod kožichemJak poznat, že se pokrm zkazil?

Jak dlouho lze sledě pod kožichem skladovat v lednici?

Sleď pod kožichem se skládá z několika složek, je třeba vzít v úvahu také dobu skladovatelnosti každé z nich. Klasickými složkami salátu pod kožich jsou sleď, červená řepa, brambory, mrkev, cibule, vejce a majonéza. Právě kombinace posledních tří složek ovlivňuje dobu trvanlivosti a výrazně ji zkracuje. Proto je trvanlivost sledě pod kožichem v chladničce s majonézou maximálně 2-3 dny, ale po uplynutí doby použitelnosti buďte stále opatrní: berte v úvahu vůni a konzistenci pokrmu.

Pokud použijete majonézu, která není koupená v obchodě, ale domácí majonézaPokud používáte domácí majonézu, nejsou v jejím složení žádné konzervační látky. Proto se sleď pod kožichem s domácí zálivkou skladuje v lednici ještě méně, zejména pokud jste domácí zálivku vyrobili ze syrového žloutku. V tomto případě je žádoucí salát spotřebovat do 1 dne.

Někteří dávají přednost tomu, že do kožichu vloží čerstvé jablko nebo ho obloží zakysanou smetanou – v tomto případě se doba trvanlivosti zkrátí na jeden den. Co se týče hotových kupovaných salátů, sledě pod kožichem lze skladovat 1 den, a pokud je zabalen ve vakuu – až 5 dní. Obecně se podívejte na datum spotřeby uvedené na obalu.

Trvanlivost sleďů pod kožichem

Po uvaření by měl sleď pod kožichem stát alespoň několik hodin.
Sleď pod kožichem by měl po uvaření stát alespoň několik hodin (Shutterstock/FOTODOM)

Po přípravě by měl sleď pod kožichem stát 1-2 hodiny v lednici a namočit se do majonézy. Další podrobnosti o tomto zdePřinášíme vám také recept na sledě pod kožichem od šéfkuchaře.

Existuje několik způsobů, jak prodloužit čerstvost a trvanlivost salátu pod kožichem:

1. Přísady na salát neuchovávejte při pokojové teplotě, ale vyjměte je z chladničky těsně před přípravou. Vejce a zelenina by měly být zcela vychlazené.

2. Salát uchovávejte těsně přikrytý, na horní polici chladničky.

3. Šubu je třeba namočit alespoň na několik hodin. S ohledem na tuto dobu salát upravte a poté ihned podávejte.

4. Zálivku ozdobte bylinkami až těsně před podáváním: kopr nebo zelená cibulka ovlivňují trvanlivost salátu při skladování.

5. Po skončení konzumace salát ihned uložte do chladničky. Každý na to obvykle zapomene, ale pomůže to salátu vydržet déle.

Lze sledě pod kožichem zmrazit a skladovat v mrazničce?

Nedoporučuje se zmrazovat sledě pod kožichem: ingredience po rozmrazení ztratí svou strukturu a pokrm ztratí chuť. Je lepší připravit si více přípravků ze zeleniny na druhý pokrm předem a uložit je před krájením do chladničky, maximálně na 5 dní.

Lze sledě pod kožichem skladovat na balkoně

Často se stává, že po silvestrovské hostině se všechny potraviny do lednice prostě nevejdou, a tak vznikne nápad vynést saláty ven. To je možné, pokud venku nejsou velké výkyvy teplot, protože mráz, stejně jako přehřátí, salátu neprospěje. Pokud se na balkoně udržuje stejný teplotní režim jako v chladničce, tj. od 0 do +5 °CSledě pod kožichem lze v něm po určitou dobu skladovat.

V jaké nádobě je nejlepší uchovávat sledě pod kožichem?

Sledě pod kožichem se doporučuje skladovat ve skleněných nebo smaltovaných nádobách.
Sledě se doporučuje skladovat ve skleněných nebo smaltovaných nádobách (Shutterstock/FOTODOM)

Salát skladujte ve skleněných nebo smaltovaných nádobách, v žádném případě ne v kovovém nádobí, protože to způsobuje oxidaci salátu a urychluje jeho kažení. Plastu a dřeva se raději vzdejte i kvůli majonézové omáčce.

Důležité je, aby byl sleď pod kožichem skladován vzduchotěsně. Pokud z nějakého důvodu nemůžete nádobu uzavřít víčkem, například se ztratí, použijte potravinářskou fólii a nádobu s ní pevně obalte.

Jak poznat, že se potraviny zkazily

1. Zkažený salát obvykle poznáte podle vůně, ale v případě slanečka pod kožichem ryby a cibule v jeho složení přebijí všechny ostatní chutě. Například vůni vařených vajec, která se začala kazit, nemusíte „slyšet“.

2. Dávejte pozor na konzistenci: pokud se tekutina v salátu oddělila, měli byste být opatrní, zejména pokud jsou ingredience nakrájené nadrobno a lepí se k sobě.

3. Kyselá nebo nepříjemná chuť je jistým znamením, že by se salát neměl jíst. Pokud máte o jeho vhodnosti sebemenší pochybnosti, raději neriskujte zkažení dovolené.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #klasické saláty #slanina pod kožichem**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: