Je známo, k jakým pozitivním změnám povede vyhýbání se přidanému cukru.

Je známo, k jaké pozitivní změně od přidaného cukru by vedlo vzdání se přidaného cukru

Pokud snížíte spotřebu cukru, budete chytřejší. Řekl to lékárník Andrej Kondrachin.

Cukr je rychlý sacharid. Začíná se trávit již v ústech, rychle se šíří tělem, dodává krátkodobé přívaly energie a pocit radosti. Poté však přichází proces „zpomalení“. Je pozoruhodné, že mozek má cukr obzvlášť rád.

„Předpokládá se, že cukr a alkohol jsou rozpoznávány stejnými receptory, takže člověk má stejný požitek z cukru i alkoholu,“ vysvětlil odborník v rozhovoru pro Gazeta.ru.

Andrej Kondrachin si je však jistý: rychlé sacharidy nepotřebujeme. Například bobuloviny a ovoce, které jsou také zdrojem cukru, se tráví déle, protože obsahují vlákninu. Nedochází tak k náhlým výkyvům hladiny glukózy v krvi. Při konzumaci sladkostí, dortů a sladkých nápojů se vše odehrává úplně jinak.

Lékárník je přesvědčen, že pokud přestanete jíst potraviny s přidaným cukrem, přestanete ho používat jako sladidlo do čaje a kávy, pak po 3 týdnech začne mozek pracovat lépe. Zlepší se také vaše nálada a ustálí se funkce střev.

Dříve jsme se dozvěděli, kdo by neměl jíst hořkou čokoládu.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #cukr**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: