K receptu
Rýžový salát s pečenou mrkví, fetou a piniovými oříšky je blízkovýchodní jídlo. Pikantní zkaramelizovaná mrkev s kořením a bylinkami ozdobí nejen hnědou rýži, ale i bulgur nebo kuskus (uvařte je podle návodu na obalu) a přidání konzervované nebo vařené cizrny jen posílí asociace s izraelskými nebo libanonskými pokrmy. Milovníci sladkých chutí mohou salát doplnit malým množstvím sušeného ovoce – například sultánkami nebo meruňkami, a k vyvážení další sladkosti pomůže citronová kůra, kterou podpoří i citronová šťáva v zálivce tohoto neobvyklého salátu.
Komplexnost: Vychutnejte si salát, který je vhodný k přípravě, ale také k přípravě pokrmů, které jsou v něm obsažené: střední Kalorie: 483,50 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 1 ч B/L/U: 11.14 g/31.30 g/37.96SalátPŘÍSADY PRO 4 PORCE4 mrkve140 g hnědé rýže100 g fety2 lžíce olivového oleje2 lžíce piniových oříšků1 svazek koriandru1 svazek petrželky2 lžíce kmínu2 lžičky mletých semínek koriandru1 lžička paprikyDresink:40 ml citronové šťávy2 lžíce olivového oleje1 polévková lžíce jablečného octa2 lžičky medu Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C. Nakrájejte mrkev na malé klínky. Koriandr nasekejte. Smíchejte mrkev, koriandr, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Položte v jedné vrstvě na plech a pečte 25-30 minut za častého míchání, dokud nezezlátne a nezměkne.
Krok 2
Rýži propláchněte, dobře sceďte a vložte do hrnce. Přilijte 1,5 šálku vody, přikryjte těsně přiléhající pokličkou a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a pod pokličkou vařte 40-45 minut.
Krok 3
Na dresink smíchejte všechny ingredience.
Krok 4
Rýži dejte na talíř, přidejte opečenou mrkev a koření z plechu, piniové oříšky, koriandr a petrželku. Podávejte s nadrobeným sýrem feta.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: My Magnet #zdravý životní styl #salát*****]. ?