Trocha hřebíčku, skořice a pepře: Jaké koření se může a má přidávat do čaje?

Trocha hřebíčku, skořice a pepře: Jaké koření můžete a měli byste přidávat do čaje

Jsme zvyklí přidávat koření do pokrmů, ale téměř nikdy je nepřidáváme do nápojů, jako je čaj. A to je, jak ujišťuje odbornice na výživu Světlana Siničenko, skvělý nápad.

Koření dodá vašemu čaji nové odstíny chuti a vůně a také prospěšné látky. Co je ideálním doplňkem známého nápoje? Především je to zázvor. Toto koření zlepší krevní oběh, pomůže při nachlazení a zbaví vás nevolnosti. Kořen můžete nastrouhat, nebo ho můžete nakrájet a smíchat s nálevem.

Kurkuma je známá svými protizánětlivými účinky. Vanilka nahradí cukr, stejně jako skořice ve formě tyčinek a prášku – zejména pokud do nápoje přidáte trochu medu.

K přípravě můžete užít malé množství hřebíčku, kardamonu, anýzu nebo muškátového oříšku.

Mezi neobjevnější možnosti patří černý pepř. Zvýší zahřívací účinek a zároveň normalizuje trávení. Je žádoucí používat čerstvě namletý pepř.

„Tato koření lze vzájemně kombinovat a vytvářet tak různé čajové směsi. Například oblíbená indická směs masala obsahuje zázvor, skořici, kardamom, hřebíček a černý pepř,“ uzavírá odborník v rozhovoru se sb.by.

Již dříve Gastronom.ru informoval o jednoduchém nápoji, který zbavuje kašle, ucpaného nosu a zimnice.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #čaj #koření**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: