K receptu
Vyrobit si domácí brusinkovou nálevku se rozhodně vyplatí, protože v takovém případě budete mít vždy po ruce chutný nápoj na přivítání hostů nebo na slavnostní rodinnou hostinu. A o kvalitě není třeba pochybovat: spolehlivý osvědčený recept a výhradně přírodní suroviny! Mimochodem, brusinky jsou ideálním základem pro nálevky a nálevy: kyselé tóny těchto bobulí s rafinovanou hořkostí dokonale vyvažují chuť vodky. A jakou úžasnou barvu má hotový nápoj! Slibujeme, že brusinková nalevka vám přinese nejen gastronomické, ale i jasné estetické dojmy.
Komplexnost: V průběhu roku se v průběhu roku objevují další a další složky, např: snadno Kalorie: 131,19 kcal/porce Porce: 6 Vaření: 1 ч B/L/U: 0,07 g/0,04 g/10,70NalewkaNápojeTinktury23. únoraPŘÍSADY PRO 6 PORCÍBrusinky – 120 gčerstvá máta – 2 snítkycukr – 200 grybíz – 3-4 větvičkyvodka – 0,75 litru Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Připravte si brusinky na nálev. Nasbírejte je, oddělte poškozené a nahnilé bobule a poté je důkladně omyjte. Vyjměte je z cedníku a rozložte na papírové utěrky, aby uschly.
Krok 2
Připravené brusinky nasypte do smaltované misky a rozmělněte dřevěným tloučkem. Přendejte je do dvoulitrové sklenice. Mátové a rybízové snítky omyjte a osušte. Přidejte je do sklenice k brusinkám.
Krok 3
Naplňte obsah sklenice vodkou. Uzavřete pevně víčko a postavte ji na 21 dní na chladné a tmavé místo (ne do lednice!). Sklenici pravidelně protřepávejte.
Krok 4
Obsah sklenice přeceďte přes 4-5 vrstev gázy do nádoby se širokým hrdlem (můžete použít i čistou pánev). Přidejte cukr a promíchejte. Budoucí nalevku přelijte do čisté sklenice a pevně uzavřete.
Krok 5
Nechte louhovat 14 dní za občasného protřepávání. Poté nálev přelijte do čistých lahví a dávejte pozor, abyste se nedotkli sedliny na dně sklenice. Uzavřete a uložte k uskladnění na suchém a tmavém místě.
UŽITEČNÝ TIP
Brusinky mají silné antibakteriální účinky, proto je zcela přijatelné skladovat brusinkovou nálevku i při pokojové teplotě, ale na místě chráněném před světlem.
KSTATI
Domácí nalevku podle tohoto receptu lze připravit nejen z brusinek, ale také z brusinek a červeného rybízu. V druhém případě bude barva nápoje méně intenzivní.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: „Gastronome“, №08 (79) 2008 #Rybíz #Máta #Brusinky #Vodka*****]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích