Domácí brusinková nálevka

K receptu

Vyrobit si domácí brusinkovou nálevku se rozhodně vyplatí, protože v takovém případě budete mít vždy po ruce chutný nápoj na přivítání hostů nebo na slavnostní rodinnou hostinu. A o kvalitě není třeba pochybovat: spolehlivý osvědčený recept a výhradně přírodní suroviny! Mimochodem, brusinky jsou ideálním základem pro nálevky a nálevy: kyselé tóny těchto bobulí s rafinovanou hořkostí dokonale vyvažují chuť vodky. A jakou úžasnou barvu má hotový nápoj! Slibujeme, že brusinková nalevka vám přinese nejen gastronomické, ale i jasné estetické dojmy.

Komplexnost: V průběhu roku se v průběhu roku objevují další a další složky, např: snadno Kalorie: 131,19 kcal/porce Porce: 6 Vaření: 1 ч B/L/U: 0,07 g/0,04 g/10,70NalewkaNápojeTinktury23. únoraPŘÍSADY PRO 6 PORCÍBrusinky – 120 gčerstvá máta – 2 snítkycukr – 200 grybíz – 3-4 větvičkyvodka – 0,75 litru Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Připravte si brusinky na nálev. Nasbírejte je, oddělte poškozené a nahnilé bobule a poté je důkladně omyjte. Vyjměte je z cedníku a rozložte na papírové utěrky, aby uschly.

Krok 2

Připravené brusinky nasypte do smaltované misky a rozmělněte dřevěným tloučkem. Přendejte je do dvoulitrové sklenice. Mátové a rybízové snítky omyjte a osušte. Přidejte je do sklenice k brusinkám.

Krok 3

Naplňte obsah sklenice vodkou. Uzavřete pevně víčko a postavte ji na 21 dní na chladné a tmavé místo (ne do lednice!). Sklenici pravidelně protřepávejte.

Krok 4

Obsah sklenice přeceďte přes 4-5 vrstev gázy do nádoby se širokým hrdlem (můžete použít i čistou pánev). Přidejte cukr a promíchejte. Budoucí nalevku přelijte do čisté sklenice a pevně uzavřete.

Krok 5

Nechte louhovat 14 dní za občasného protřepávání. Poté nálev přelijte do čistých lahví a dávejte pozor, abyste se nedotkli sedliny na dně sklenice. Uzavřete a uložte k uskladnění na suchém a tmavém místě.

UŽITEČNÝ TIP

Brusinky mají silné antibakteriální účinky, proto je zcela přijatelné skladovat brusinkovou nálevku i při pokojové teplotě, ale na místě chráněném před světlem.

KSTATI

Domácí nalevku podle tohoto receptu lze připravit nejen z brusinek, ale také z brusinek a červeného rybízu. V druhém případě bude barva nápoje méně intenzivní.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: „Gastronome“, №08 (79) 2008 #Rybíz #Máta #Brusinky #Vodka*****]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: