Jak a jak dlouho lze knedlíky skladovat

Jak a jak dlouho lze skladovat knedlíky

Horké, šťavnaté knedlíky z tenkého těsta si oblíbilo mnoho lidí. Jsou vždy po ruce, rychle připravené a s velkou chutí se jedí. A aby se co nejdéle protáhly, je třeba vědět, jak a jak dlouho knedlíky správně skladovat.

O čem si povíme v článku:Retroexkurs: Jak skladovat domácí knedlíky v SSSRJak a jak dlouho můžete skladovat knedlíky v lednici: domácí a kupovanéJak dlouho můžete skladovat knedlíky v mrazákuJak a jak dlouho můžete skladovat vařené knedlíkyJak prodloužit trvanlivost knedlíků.

Retroexkurze: Jak skladovat domácí knedlíky v SSSR

V sovětských rodinách patřilo k tradičním domácím činnostem společné formování. knedlíky. Dospělí a děti se shromáždili u velkého stolu, aby společně vyváleli těsto, vykrajovali z něj kolečka, doprostřed dávali mleté maso a tvarovali různé tvary. Tato zábava byla diktována i tím, že v obchodech nebylo vždy možné sehnat kvalitní polotovary a doma vyrobené výrobky byly mnohonásobně chutnější než ty kupované.

Proces vaření značně urychlovaly knedlíky – speciální formy s otvory, s jejichž pomocí bylo snadné udělat porci stejně úhledných knedlíků. Takových výrobků se připravovala měsíční zásoba najednou, ale vyvstala otázka: jak skladovat vyformované knedlíky? Ledničky v té době byly malé a bylo nereálné do nich takový objem uložit. Proto se knedlíky formovaly v zimě, většinou za mrazivého počasí, aby se mohly skladovat na balkoně. Příprava se rozložila na velké prkno, přikryla se utěrkou a dala se ven do mrazu. Když těsto ztuhlo, knedlíky se dávaly do sáčků. Obvykle se dlouho neuchovávaly: tak chutný teplý pokrm se snědl poměrně rychle.

V dnešní době tyto masné výrobky nepotřebují nutně mráz, aby se daly skladovat. Chladničky a mrazničky odvádějí vynikající práci při uchovávání potravin v chladu.

Jak a jak dlouho můžete uchovávat knedlíky v lednici: domácí a kupované knedlíky

Aby těsto domácích knedlíků v chladničce příliš nezměklo, nastavte teplotu maximálně na +5 °C.
Aby těsto na domácí knedlíky v chladničce příliš nezměklo, nastavte teplotu maximálně na +5 °C (Shutterstock/FOTODOM)

Právě vytvarované domácí knedlíky lze v chladničce skladovat maximálně 24 hodin za předpokladu, že teplota v chladničce nepřesáhne +5 °C, jinak by těsto příliš změklo. Pokud se rozhodnete připravit si pokrm sami doma, podívejte se, jak na to. jak to udělat správněstejně jako náš výběr recepty na těsto na knedlíky и tajemství vaření.

Zakoupené knedlíky skladujte v lednici maximálně 2 dny, ale doporučujeme je sníst do 24 hodin.

Pokud knedlíky v lednici rozmrazíte, snažte se je uvařit ještě týž den, jinak by se náplň mohla zkazit, což by vedlo k nežádoucím následkům.

Jak dlouho můžete knedlíky uchovávat v mrazničce

Jak dlouho můžete zakoupené knedlíky uchovávat v mrazničce, je obvykle uvedeno na obalu. Doporučuje se tyto doby dodržet. Pokud je doba trvanlivosti příliš dlouhá, od šesti měsíců a více, věnujte pozornost složení a přítomnosti konzervačních látek v něm.

Pokud jste si knedlíky vyrobili doma a dali je do mrazáku, doporučujeme je sníst do jednoho měsíce. Trvanlivost takových výrobků je mnohem kratší než u výrobků z obchodů, a to z důvodu čistého složení bez konzervačních přísad a také z důvodu nedostatečných výrobních mrazicích a balicích technologií.

Jak skladovat hotové a domácí knedlíky: teplota mrazničky by měla být -18 °C a výrobky by měly být ve vzduchotěsné nádobě, pevně uzavřené, nebo v celém továrním balení.

Důležité: skladování knedlíků bez chladničky nebo mrazničky se nedoporučuje, protože vývoj patogenních mikrobů při pokojové teplotě může vést k otravě jídlem. Také výrobky z knedlíků nedoporučuje se jíst každý den.

Jak a jak dlouho lze skladovat vařené knedlíky

Uvařené knedlíky lze skladovat v mrazničce nejdéle 2 týdny.
Uvařené knedlíky lze uchovávat v mrazáku maximálně 2 týdny (Shutterstock/FOTODOM)

Uvařené knedlíky lze skladovat v chladničce maximálně 24 hodin, pokud nebyly dlouho na stole. Jsou však situace, kdy potřebujete uvařené knedlíky uchovat delší dobu: pak je můžete zmrazit.

Jak skladovat knedlíky po uvaření:

1. Předtím je nechte vychladnout a slijte z nich vodu.

2. Uvařené knedlíky urovnejte na prkénko tak, aby se vzájemně nedotýkaly, můžete je potřít máslem. Prkénko vložte do mrazničky.

3. Po několika hodinách knedlíky zmrznou a můžete je vložit do sáčku nebo nádoby a uložit do mrazničky.

4. Po zmrazení lze uvařené knedlíky skladovat nejdéle 2 týdny. Důležité: po rozmrazení mohou ztratit strukturu a chuť nebo příliš ztvrdnout.

Jak správně vařit knedlíky, poradíme vám, jak je uvařit. zde.

Jak prodloužit trvanlivost knedlíků

Trvanlivost hotových knedlíků je obvykle uvedena na obalu, nedoporučuje se ji překračovat, zejména pokud byla porušena celistvost obalu.

Jak prodloužit trvanlivost knedlíků:

1. Použijte vakuové balení: to pomůže zabránit nadměrnému kontaktu výrobku s kyslíkem.

2. Skladujte výrobky ve vzduchotěsných sáčcích a nádobách.

3. Při výrobě domácích knedlíků používejte přírodní konzervační látky nebo koření.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #jak ukládat #užitečné tipy**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: