Sezóna granátových jablek je na podzim, ale i teď je na pultech obchodů spousta obrovských plodů, z nichž každý má uvnitř 200-300 šťavnatých jedlých semen nebo zrnek. Tato zrnka budou chutná pouze tehdy, pokud jsou zralá na stromě – granátová jablka utržená brzy nedozrávají. Jak vybrat nejšťavnatější a nejchutnější granátové jablko.
Vybrat zralé granátové jablko bez otevření je obtížnější než u mnoha jiných druhů ovoce. Existuje dokonce názor, že tento proces je jako loterie – šťastný nebo nešťastný. A přece existují určitá znamení a zákonitosti.
1. Na Východě se říká, že granátové jablko má být na povrchu suché a uvnitř šťavnaté. To znamená, že když je plod zralý, kůrka je mírně vysušená a (pozor!) jako by pokrývala zrnka. To je důležité, protože granátové jablko může vyschnout i tím, že dlouho leží, ale pak nedojde k tomuto stahujícímu efektu, protože zrnka vyschnou spolu se slupkou.
2. Pokud je kůra hladká a nevysušená, znamená to, že granátové jablko bylo utrženo ze stromu dříve, než stihlo dozrát. Jeho semena již mohou mít červenou barvu, ale červená v tomto případě neznamená sladká.
3. Podívejte se na místo, kde mělo granátové jablko květ: na zralém plodu by nemělo být nic zeleného.
4. Kvalitní granátové jablko by mělo být na dotek pevné. Pokud je měkké, znamená to, že bylo poškozené: otlučené na silnici, zmrzlé nebo shnilé. Je nepravděpodobné, že by bylo příjemné a zároveň užitečné.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #november #garnet #jak si vybrat #jak si vybrat**]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích