Majonéza na vařených žloutcích

Recept

Domácí majonéza na vařeném žloutku se připravuje velmi jednoduše. Pokud už máte takové zkušenosti a tuto omáčku jste vařili, určitě si poradíte. Tento recept je vhodný zejména pro ty, kteří se bojí jíst syrová vejce nebo si nejsou jisti jejich dokonalou čerstvostí. V takovém případě je můžete snadno nahradit vařenými, hlavní je, aby se vejce po uvaření nevařila déle než 10 minut. Žloutek by měl zůstat měkký. Mléko mimochodem můžete také vařit, pokud ho máte nepasterizované. Pokud chcete, můžete do hotové majonézy přidat bylinky, česnek, pikantní bylinky nebo koření. Majonézu s vařenými žloutky doma můžete používat stejně jako jakoukoli jinou – přidávat do salátů, svačin, prvních a druhých chodů. I jako jednoduchá pomazánka na chleba bude velmi chutná.

Složitost: V případě, že se jedná o sýr, který se používá na výrobu sýra, je třeba ho použít na výrobu sýra: snadno Kalorie: 2530,75 kcal/porce Porce: 450 Vaření: 15 min. B/L/U: 9,34 g/267,31 g/16,82BlenderBez tepelné úpravyOmáčka/zálivkaPŘÍSADY PRO 450 PORCÍ2 vařené žloutky300 ml rostlinného oleje100 ml mléka1 lžička hořčice1 lžíce citronové šťávy1 lžička soli1 lžička cukru Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Chcete-li si doma vyrobit majonézu na vařené žloutky, připravte si všechny ingredience. Do sklenice ponorného mixéru nalijte mléko pokojové teploty.
a 3/4 celkového objemu rostlinného oleje. Osolte, přidejte cukr, hořčici a citronovou šťávu. Sklopte mixér na dno sklenice a začněte směs šlehat nejvyšší rychlostí. Mixér nezvedejte, dokud směs nezačne houstnout.

Krok 2

V samostatné nádobě vyšlehejte uvařené žloutky (ujistěte se, že na nich nezůstal bílek) se zbývajícím rostlinným olejem a přidejte je do šálku mixéru.

Krok 3

Pokračujte ve šlehání, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne hustá hmota. Pokud chcete, můžete hustotu majonézy měnit: pokud se vám zdá málo hustá, můžete snížit množství tekutých produktů – mléka a rostlinného oleje.

Krok 4

Majonézu přelijte do skleněné nádoby se šroubovacím uzávěrem nebo jiné hermeticky uzavřené nádoby a domácí omáčku skladujte v chladničce, nejlépe po dobu 5 dnů, ne déle.

KSTATI

Na 100 g: bílkoviny 1,99 g (2,49 % denní hodnoty)

– tuky 64,10 g (71,22 %)

– sacharidy 6,64 g (3,95 %)

– vláknina 0,05 g (0,17 %)

– kcal 600,99 (33,39 %)

– mastné kyseliny 9,62 g (48,10 %)

– sodík 816,24 mg (56,29 %)

– celkový cukr 6,25 g (12,50 %)

UŽITEČNÝ TIP

Domácí majonézu s vařenými žloutky lze podle vlastních preferencí připravit hustší nebo naopak tekutější. V prvním případě je třeba snížit množství rostlinného oleje, v druhém přidat trochu více mléka.

TIP PRO ŽENY V DOMÁCNOSTI

Majonéza na vařených žloutcích by se po uvaření měla uchovávat v chladničce. Doporučujeme ji připravovat bez velkých zásob: mějte po ruce recept, abyste si mohli kdykoli připravit čerstvou dávku.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: My Magnet #MyMagnet #sauces #blender #bez tepelné úpravy #myMagnet únor březen*****]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: