Žampiony v řetězci Magnet: správný výběr, skladování a vaření

Šampiňony v řetězci Magnet: správný výběr, skladování a vaření

Tradičně se houbařskou sezónou nazývá období od časného jara do pozdního podzimu, ale v síti „Magnet“ trvá po celý rok! Letos na jaře je vlastní houbový komplex sítě připraven potěšit zákazníky ještě širší nabídkou hub, které se vyznačují skvělou chutí a vůní.

O čem si povíme v článku:

  • Co si vybrat?
  • Jak skladovat?
  • Jak vařit?

Co si vybrat?

Středisko pro pěstování hub, které společnost Magnit otevřela v Krasnodarském kraji, pěstuje houby, hlívu ústřičnou, opiáty, lišky a exotické druhy s pečlivostí a pomocí nejmodernějších technologií, přičemž zvláštní pozornost věnuje kvalitě a čerstvosti.

Jak se orientovat v takové rozmanitosti? Podívejte se na naši nabídku hub:

  • houby na špejli, 500 g.

Skvělá volba pro grilování nebo opékání na roštu či grilu;

  • žampionová směs, 400 g.

Ideální kompromis pro vyzkoušení různých druhů hub;

  • vybrané houby, první řez, 300 g.

Čisté čerstvé houby, ručně sbírané. Vhodné na smažení, dušení, pečení, přidávání do hrnců s masem a zeleninou;

Žampiony Portobello mají výraznou chuť a intenzivní vůni.
Žampiony Portobello mají výraznou chuť a intenzivní vůni.

  • žampiony portobello, 350 g.

Velké klobouky se hodí k plnění: lze je naplnit sýrem, zeleninou, rýží, bylinkami a poté zapéct v troubě nebo na grilu.

Jak skladovat?

Skladování doma se liší od skladování v obchodě. Po zakoupení je nejlepší houby vyjmout z obalu a zabalit je do papíru, abyste je uchránili před nadměrnou vlhkostí, která často vzniká při domácím skladování. Pokud jste koupili vakuově balené houby, propíchněte na několika místech polyethylen a vložte dovnitř malý kousek kapesníku.

Skladování v chladničce. Ponechání hub v zásuvkách není nejlepší volbou: prostředí je pro ně příliš vlhké. Houby zabalte do papírových utěrek a vložte je do otevřeného plastového sáčku.

Jak vařit?

Při slově „houby“ nezná kulinářská fantazie mezí: přílohy, saláty, náplně, polévky… Hlavní je houby správně připravit, aby odhalily svou chuť a nezkazily pokrm. Častou chybou je dlouhé namáčení hub před vařením. Nemají rády vodu, protože se chovají jako houby: absorbují její přebytek a nadměrně se zvlhčují.

Většinou jsou houby dostatečně čisté, nepotřebují žádnou další úpravu.
Nejčastěji jsou houby dostatečně čisté, nepotřebují další zpracování

Je to mnohem jednodušší: otřete nečistoty vlhkou papírovou utěrkou. To platí zejména pro žampiony a hlívu ústřičnou, které jsou obvykle dostatečně čisté i tak. A pokud stále nejste rozhodnuti, co z hub připravit, podívejte se na výběr našich receptů:

  • Žampiony plněné sýrem a olivami
  • Zelený salát s houbami, sýrem a pomerančovou zálivkou
  • Houbová polévka se smetanou

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #champignons #My Magnet**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: