10 nejlepších receptů na svařené víno

Top 10 nejlepších receptů na svařené víno

Gluhwein není jen horký nízkoalkoholický nápoj z vína, koření a ovoce: je to pocit slavnosti, tepla a pohody. Samotné slovo „svařené víno“ pochází z německého „glühwein“ a v překladu znamená „horké víno“. Ve středověké Evropě a viktoriánské Anglii se pilo všeobecně, takže v průběhu uplynulých staletí dosáhlo složení nápoje dokonalosti. Podělme se o nejlepší recepty na domácí přípravu glühweinu.

O čem se v článku dozvíte:Svařené víno z červeného vínaSvařené víno s whiskySvařené víno „Horký jablečný mošt a pikantní mandarinka „Svařené víno s mandarinkami a citronovou trávou „Uzené“ svařené víno se sušenými švestkamiKávové svařené vínoSvařené víno tropickéSvařené víno s bílým vínem domaSvařené víno s bílými jablkyNealkoholické svařené víno v domácnosti

Svařené víno z červeného vína

Jak si doma uvařit svařené víno? Ujišťujeme vás, Není to nic složitého: stačí vybrat kvalitní suché nebo polosuché víno a správné koření. Podle pravidel by jich nemělo být více než 5, jinak může být chuť nápoje nevysvětlitelná.

Svařené víno z červeného vína
Glintwein z červeného vína (Gastronomické nakladatelství LLC)

30 min.

Na přípravu 8 porcí budete potřebovat:

  • červené suché víno – 1 láhev
  • pomeranč – 2 ks.
  • zelené jablko – 1 ks
  • citron – 1 ks
  • sušené švestky – 4 ks
  • med – 4 polévkové lžíce. l.
  • skořice – 2 tyčinky
  • fenykl – 2 větvičky
  • hřebíček – 5-10 pupenů

1. Do velkého hrnce vložte tyčinky skořice, hřebíček, kardamom a sušené švestky. Zalijte 500 ml studené vody a přiveďte k varu. Přidejte med a na mírném ohni vařte 10 minut.

2 Pomeranče a citron nakrájejte na plátky. Jablko nakrájejte na stejné plátky (odstraňte jádřinec). Ovoce přidejte do hrnce a vařte dalších 5-7 minut na mírném ohni.

3. Přilijte červené víno, přiveďte téměř k varu (ale nevařte!) a ihned nalijte do žáruvzdorných hrnků nebo sklenic.

Svařené víno s whisky

Náš recept na svařené víno s whisky není nový – do tohoto zahřívacího zimního nápoje se poměrně často přidávají všechny druhy silného alkoholu, jako je rum nebo brandy. Místo kumquatu můžete vzít jakékoliv jiné ovoce nebo bobuloviny. K červenému vínu se hodí zejména ostružiny, maliny, borůvky a brusinky.

Svařené víno s whisky
Svařené víno s whisky (My Magnet)

20 minut

Na přípravu 6 porcí budete potřebovat:

  • suché červené víno – 750 ml
  • whisky – 100 ml
  • pomeranč (šťáva a kůra) – 1 ks.
  • cukr – 3 polévkové lžíce.
  • skořice – 2 tyčinky
  • vanilka – 1 lusk
  • hřebíček – 6 poupat

K podávání:

  • kumkváty – 6 ks.

1. Do hrnce dáme cukr, skořici, hřebíček, vanilku a kůru. Přilijte 60 ml vody, pomerančovou šťávu a whisky. Pánev postavte na mírný oheň a za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, 3 až 4 minuty.

2. Přilijte víno, zvyšte teplotu na středně vysokou a přiveďte svařené víno téměř k varu. Hrnec ihned stáhněte z ohně.

3. Kumkváty nakrájejte na kolečka. Nalijte svařené víno do sklenic, do každé sklenice dejte několik kumkvatů a ihned podávejte.

Horký mošt a kořeněné mandarinkové svařené víno

K přípravě lahodného a aromatického svařeného vína můžete použít nejen víno, ale také jablečný mošt. Přidejte do něj jakékoli citrusové plody: mandarinky, pomeranče nebo klementinky.

Svařené víno
Svařené víno „Horký mošt a kořeněná mandarinka“ (poskytl tiskový servis)

25 min.

Čas navíc: 10-15 minut

Na přípravu 5 porcí budete potřebovat:

  • polosuchý jablečný mošt – 1 litr
  • velké zralé mandarinky – 2 ks.
  • hnědý cukr – 60 g
  • čerstvý kořen zázvoru – 2-3 cm
  • skořice – 1 tyčinka
  • fenykl – 1 hvězdička
  • hřebíček – 3-5 pupenů

K podávání:

  • dlouhé skořicové tyčinky – 5 ks.

1. Z mandarinek odkrojte kůru, vymačkejte šťávu. Skořicovou tyčinku rozlomte na několik kousků. Oloupejte a nahrubo nasekejte zázvor.

2. Do hrnce se silným dnem nalijte 200 ml jablečného vína. Přidejte cukr, zázvor, skořici, hřebíček, kardamom a kůru. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud nezíská konzistenci sirupu.

3. Snižte teplotu. Přilijte zbylý jablečný mošt a mandarinkovou šťávu. Přiveďte k mírnému varu a ihned stáhněte z ohně. Nechte vařit 10-15 minut a poté sceďte. Podávejte ve sklenicích na svařené víno a ozdobte skořicí.

Svařené víno s mandarinkami a citronovou trávou

Historici se domnívají, že první svařené víno se objevilo ve starém Římě, kdy se do džbánů s vínem přidávaly sladké datle a koření. Nyní se tento nápoj obvykle pije horký, nalévá se do speciálních silnostěnných hrnků a zdobí se plátky citrusů. O tom, jak vybrat víno pro svařené víno, si přečtěte zde.

Svařené víno s mandarinkami a citronovou trávou
Svařené víno s mandarinkami a citronovou trávou

35 minut

Vaření 10Potřebujete 12 porcí:

  • červené suché víno – 2 láhve
  • pevné zralé mandarinky – 6 ks.
  • citron – 1 ks.
  • hnědý cukr – 100 g
  • citronová tráva – 2 stonky
  • čerstvý kořen zázvoru – 4 plátky
  • kardamom (kardamomové lusky) – 2 polévkové lžíce.
  • koření na hrášek – 1 lžička.

1. Mandarinky a citron i s kůrou nakrájejte na kousky. Vložte do velkého hrnce, zalijte 500 ml vody, přidejte všechno koření a cukr.

2. Stonky citronové trávy poklepejte jakýmkoli těžkým předmětem, aby se srovnaly. Vložte je do hrnce s plátky zázvoru.

3. Hrnec postavte na mírný oheň, přiveďte k varu a vařte 5-7 minut. Poté přilijte víno a zahřejte téměř k varu. Ihned stáhněte z ohně.

4. Po přecedění nalijte svařené víno do žáruvzdorných hrnků. Podávejte.

Užitečná rada

Pro zpestření chuti můžete nejprve spařit 1-2 sáčky kvalitního ovocného čaje v 500 ml vody a tento nálev pak použít k přípravě svařeného vína.

„Uzené svařené víno se sušenými švestkami

Svařené víno připravené podle našeho receptu se ukáže jako neobyčejně voňavé. Vše je o třešňové šťávě a další tajné přísadě – černém čaji lapsang souchong. Pro zvýraznění dřevitých, kouřových tónů v chuti použijte tmavý pohankový med.


„Uzené“ svařené víno se sušenými švestkami.

15 minut

Dodatečný čas: 20 minut

Na přípravu 1 porce potřebujete:

  • červené suché víno – 150 ml
  • pomeranč – 50 g
  • třešňová šťáva – 50 ml
  • med – 20 g
  • sušené švestky – 4 ks
  • skořice – 1 tyčinka
  • černý čaj – 5 g

1. Zahřejte třešňovou šťávu, aniž byste ji přivedli k varu. Uvařte s ní černý čaj, nechte ho 5-7 minut louhovat.

2. Přidejte víno, med, skořici, sušené švestky a nakrájený pomeranč. Zahřejte na mírném ohni. Nevařte.

3. Nechte svařené víno 10-15 minut louhovat. Přecedíme, nalijeme do hrnků a podáváme.

Kávové svařené víno

Horké svařené víno s příchutí kávy a koření – není to ten nejžádanější nápoj po zimní procházce nebo bruslení? Pokud chcete, můžete množství koření snížit a místo černého pepře přidat trochu muškátového oříšku. Mimochodem, skořici můžete nahradit cenově výhodnější skořicí kassiovou..

Kávové svařené víno
Kávové svařené víno (poskytla tisková služba)

15 minut

Dodatečný čas: 5 minut

Na přípravu 2 porcí budete potřebovat:

  • čerstvě uvařené Americano – 120 ml
  • víno – 100 ml
  • med – 20 ml
  • zázvor – 20 g
  • skořicová tyčinka – 1/4 ks
  • kardamom – 2 krabičky
  • anýz – 1 hvězdička
  • pepř (hrášek) – 4 ks.
  • hřebíček – 2 poupata

1. Připravte si Americano. Nalijte do malého hrnce, přidejte med a všechno koření. Zahřívejte na mírném ohni po dobu 3-5 minut. Med by se měl zcela rozpustit.

2. Do hrnce nalijte víno a zahřívejte, aniž byste ho přivedli k varu, po dobu 3-4 minut.

3. Nechte svařené víno 5 minut louhovat, poté sceďte, nalijte do hrnků a podávejte.

Tropické svařené víno

Nealkoholické svařené víno s jasnou chutí tropického ovoce a koření jistě dodá elán a dobrou náladu. A pokud chcete ještě přidat pár stupňů, použijte silný alkohol – brandy, rum nebo whisky.

Tropické svařené víno
Tropické svařené víno (fotografie uživatele, autor receptu)

15 minut

Na přípravu 1 porce potřebujete:

  • lehký hroznový džus – 150 ml
  • citron – 50 g
  • pomeranč – 50 g
  • kumquat – 20 g
  • mučenka – 20 g
  • sušené švestky / meruňky – 10 g
  • skořicové tyčinky – 5 g
  • fenykl – 2 g
  • dřišťál – 2 g
  • kardamon – 1 g
  • hřebíček – 1 g

1. Nakrájené ovoce vložte do hrnce, přidejte koření a šťávu.

2. Vařte na mírném ohni za občasného míchání, dokud se téměř nerozvaří.

3. Vypněte oheň, nechte 5 minut louhovat, sceďte a podávejte.

Domácí svařené víno z bílého vína

Lahodné domácí svařené víno na bílém víně se nepřipravuje o nic složitěji než klasické svařené víno. Nezapomeňte použít badyán, hřebíček a skořici – právě toto koření dodává nápoji charakteristickou hřejivou chuť. Pokud chcete, můžete svařené víno připravit nealkoholické nebo dokonce připravit jiný oblíbený zimní nápoj. sbiten https://www./recipe/40744/sbiten.

Svařené víno na bílém víně v domácích podmínkách
Domácí svařené víno z bílého vína (Shutterstock/FOTODOM)

20 min.

Na přípravu 5 porcí budete potřebovat:

  • bílé polosuché víno – 1 láhev
  • pomeranč – 2 ks
  • med – 50 g
  • skořice – 1 tyčinka
  • badyán – 2 ks
  • hřebíček – 23 pupeny

1. Do hrnce nalijte 150 ml vody, přidejte med a všechno koření a přiveďte k varu.

2. Do hrnce vložte na plátky nakrájené pomeranče (neloupejte je) a 2 minuty povařte.3 minuty.

3. Přilijte bílé víno, zahřejte na teplotu přibližně 80 °C. °C, nalijte do skleněných pohárů a ihned podávejte.

Užitečný tip

Jablka a hrušky se dobře hodí k bílému vínu, takže je můžete bez obav přidat do svařeného vína nakrájené na tenké plátky.

Bílé jablečné svařené víno

Pro takové svařené víno vybírejte světlá suchá nebo polosuchá vína: sauvignon blanc, cinandali, chardonnay. Pokud jde o jablka, je lepší zvolit odrůdy Grenny Smith, Fuji a Gala.

Bílé jablečné svařené víno
Bílé jablečné svařené víno (Uživatelské foto, autor receptu)

20 minut

Dodatečný čas: 20 minut

Na přípravu 8 porcí budete potřebovat:

  • bílé víno – 1 litr
  • jablečný džus – 500 ml
  • kyselé jablko – 1 ks.
  • sladké jablko – 1 ks.
  • pomeranč – 1 ks.
  • mandarinkaы – 2 ks.
  • med – 1,5 polévkové lžíce.
  • skořice – 3 tyčinky
  • mletý muškátový oříšek – 1 lžička.
  • hřebíček – 4 hřebíčky
  • nové koření – 4 hrášky

1. Jablka nakrájejte na tenké plátky. Kůru z pomeranče a mandarinky nakrájejte na proužky.

2. Všechny ingredience smíchejte ve velkém hrnci. Vložtepečení na mírném ohni a vařte 10 minut, dokud jablka nezměknou. Odstavte z plotny a nechte 10 minut louhovat.

3. Jablka vyjměte pomocí plátýnka, přeceďte přes síto a vraťte je do svařeného vína. Nechte louhovat dalších 10 minut, poté nalijte do sklenic a podávejte.

Domácí nealkoholické svařené víno

Jak vyrobit svařené víno bez alkoholu? Je to jednoduché – musíte si najít dobré nealkoholické víno (prodává se v mnoha obchodních řetězcích), přidat koření, ovoce, sladidla a zahřát ho na 80-90 °C. °C, bez varu. V případě potřeby můžete víno nahradit džusideálně hroznové vínoм nebo přírodníм granátová jablkaм.

Domácí nealkoholické svařené víno
Nealkoholické svařené víno v domácích podmínkách ()

20 minut

Dodatečný čas: 5 minut

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • nealkoholické červené víno – 750 ml
  • pomeranč – 1 ks
  • skořice – 1 tyčinka
  • fenykl – 2 hvězdičky
  • kardamon – 4 krabičky
  • hřebíček – 3 poupata
  • třtinový cukr

1. Škrabkou na zeleninu odřízněte kůru z pomeranče.

2. Z poloviny pomeranče vymačkejte šťávu a druhou polovinu nakrájejte na plátky.

3. V malém hrnci svařte 150 ml vody, přidejte skořici, hřebíček, kardamom, fenykl a pomerančovou kůru. Zahřívejte na mírném ohni 10 minut.

4. Do hrnce nalijte nealkoholické víno a pomerančovou šťávu. Zahřívejte na mírném ohni…

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: