Odborník na výživu navrhl dva spolehlivé znaky, které vám pomohou vybrat kvalitní a zdravé těstoviny. Nejenže neublíží vaší postavě, ale navíc dodají vašemu jídelníčku cenné živiny.
Jak vybrat správné pšeničné těstoviny? V první řadě stojí za to věnovat pozornost složení. Nejlepší volbou jsou celozrnné těstoviny. Právě tento typ těstovin obsahuje velké množství vlákniny, která napomáhá trávení a podporuje množení prospěšných bakterií, vysvětluje odbornice na výživu Margarita Arzumanyan.
Existuje ještě jeden, pro mnoho lidí ne zcela zřejmý trik, který pomůže vybrat ty nejkvalitnější a nejzdravější těstoviny. Odbornice na výživu doporučuje hledat na obalu nápis trafilata al bronzo. Co nám toto označení říká?
„Existuje ještě jeden bod: na obalech těstovin může být nápis trafilata al bronzo. To znamená, že k výrobě těstovin se používaly bronzové formy. Takové těsto je pružnější a obsahuje více bílkovin. Těstoviny z něj vyrobené jsou lepší než těstoviny vyrobené pomocí teflonových forem. Pšeničné celozrnné těstoviny s označením trafilata al bronzo jsou správnou volbou,“ říká odborník na výživu.
Výběr kvalitních a zdravých těstovin se ukáže jako poměrně snadný, pokud se budete řídit radami odborníka. Co si ale počít, pokud vás nudí jen vařené těstoviny jako příloha? Podívejte se na výběr osvědčených receptů krok za krokem a vyberte si ten, který vám nejvíce chutná. Pokrmy jsou zaručeně chutné a zdravé.
Tento článek byl připraven s využitím materiálů rádia Sputnik.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #těstoviny #jak si vybrat #poradenství výživového poradce #zdravotní novinky**]. ?