6 velmi chutných pita závitků s červenou rybou

6 velmi chutných pita závitků s červenou rybou

Rolky s červenou rybou – nenáročná a nepříliš drahá svačina. Chuťově i kombinací textur si ji oblíbilo velmi mnoho lidí. Nejoblíbenější varianta je s tvarohem nebo smetanovým sýrem, ale my vám nabídneme nejen ji. Zde je několik zajímavých receptů na pita roládu s červenou rybou.

Jak vybrat červenou rybu do závitků

Není to nic složitého a měli byste se řídit především vlastními preferencemi a rozpočtem. Výhodnější a praktičtější než plátky je koupě celého kusu lehce osolené červené ryby. Ostrým nožem ji lze nakrájet na plátky libovolné tloušťky – někdo má rád silnější a masitější závitky, jiný je má rád jemnější.

Pokud vidíte, že červené ryby jsou lehce solené, neměli byste je kupovat:

  • nerovnoměrné zbarvení, například pruhy, matné skvrny nebo zarudnutí;
  • příliš jasná barva u ryb, které nejsou přirozeně zbarvené, např. u lososa;
  • poškození a jiné vady. Ryby by neměly být ochablé, jejich tkáň se nesmí odlupovat. To je nejčastěji známkou nesprávného skladování nebo kažení.

Pita rolka s červenou rybou

Netriviální recept, vhodný na hostinu, raut i na nejobyčejnější den, pokud si chcete dopřát. To vše proto, že zohledňuje to hlavní: pita rolka s červenou rybou bude obzvlášť chutná, pokud použijete zeleninu a citrusové plody. Náplň mimochodem můžete trochu vymyslet: například zelenou cibuli nahradit červenou.

Pita rolka s červenou rybou
Pita rolka s červenou rybou

30 minut

Čas navíc: 30 minut

Na přípravu 6 porcí budete potřebovat:

  • kopr – 2 větvičky
  • zelená cibule – 30 g
  • smetanový sýr – 200 g
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce.
  • nastrouhaná citronová kůra – 1 polévková lžíce.
  • lehce osolený pstruh – 200 g
  • tenká pita – 1 kus.
  • čerstvě mletý černý pepř
  1. Pro přípravu pita rolky s červenou rybou omyjte kopr a zelenou cibuli pod tekoucí studenou vodou a osušte je papírovými utěrkami. Nakrájejte nadrobno.
  2. Na náplň dejte smetanový sýr do malé misky a rozmačkejte ho vidličkou. Přidejte nasekaný kopr a zelenou cibulku. Důkladně promíchejte. Přidejte citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Dochuťte pepřem. Můžete mírně osolit (nepřehánějte to: červená ryba je zodpovědná za slanou chuť nádivky). Důkladně promíchejte vidličkou.
  3. Lehce osoleného pstruha vyjměte z obalu a položte na prkénko. Nakrájejte ho na tenké dlouhé plátky, ne na kostičky, aby ryba z rolády nevypadávala.
  4. Pita plát položte na stůl vyložený kouskem potravinové fólie. Na něj položte předem připravenou náplň ze smetanového sýra. Rozetřete ji stěrkou na pita plát.
  5. Na krémový sýr a bylinky rovnoměrně rozložte tenké plátky pstruha. Posypte čerstvě mletým černým pepřem.
  6. Opatrně srolujte pitu s náplní do těsného závitku. Zabalte ji do potravinářské fólie a dejte alespoň na 30 minut do nejchladnější police chladničky.
  7. Vyjměte pita rolku s červenou rybou, odstraňte potravinovou fólii. Nakrájejte ji na velké plátky a naaranžujte na velký talíř plátky směrem nahoru. Ozdobte lístky petrželky.

Užitečná rada

Každý kousek rolády lze upevnit dřevěnou špejlí.

Závitky s rybou, zelím a mrkví

Křupavá čerstvá zelenina a jemný pstruh – kombinace, která potěší každého příznivce zdravé výživy. Kromě toho se taková roláda s červenou rybou hodí vzít s sebou do práce. Upozorňujeme, že pokrm nevydrží dlouho – maximálně 2 hodiny bez chlazení.

Závitky s rybou, zelím a mrkví
Závitky s rybou, zelím a mrkví ()

15 minut

Dodatečný čas: 1 hodina

Na přípravu 2 porcí budete potřebovat:

  • hustý přírodní jogurt nebo zakysanou smetanu – 125 ml
  • kopr nebo koriandr – 2-3 větvičky
  • strouhaná mrkev – 100 g
  • lehce nasolený pstruh nebo losos – 200 g
  • tenká pita – 1-2 listy
  • okurka – 2 ks.
  • mladé zelí – 2 listy
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  1. Jogurt nebo zakysanou smetanu smíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami a omáčkou potřete pitu.
  2. Vmíchejte mrkev a koření.
  3. Rozložte pitu na stůl. Položte na ni rybu, navrch dejte nakrájené listy zelí, mrkev a plátky okurky.
  4. Vše pečlivě zabalíme do ruličky a nakrájíme na malé plátky silné 3-4 cm. Před podáváním je lepší nechat alespoň 1 hodinu odležet.

Užitečný tip

Pro roládu zvolte nepříliš tenkou pitu. Mrkev a zelí jsou poměrně tvrdá zelenina, která ji může poškodit. Navíc namáčení v omáčce ji ještě zhorší její odolnost.

Slavnostní pita rolka s rybou

Do náplně pita rolek s červenou rybou se nejčastěji přidává tvaroh. Je jemný a zjemňuje slanost lososa nebo pstruha. Mozzarella se s tímto úkolem také výborně vyrovná. Vybírejte velké kuličky, aby se lépe krájela.

Slavnostní pita rolka s rybou
Slavnostní pita rolka s rybou ()

15 minut

Dodatečný čas: 1 hodina

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • lehce solená červená ryba – 120 g
  • petržel – 2 větvičky
  • zelená cibule – 20 g
  • bazalka – 1 snítka
  • mozzarella – 125 g
  • tavený sýr – 90 g
  • tenký plát lavaše – 1 kus.
  1. Petrželku, zelenou cibulku a bazalku omyjte a dobře osušte na papírové utěrce. Nakrájejte nadrobno. Mozzarellu nakrájejte na plátky.
  2. Plát lavaše potřete taveným sýrem. Na něj rozprostřete nadrobno nakrájené bylinky a mozzarellu.
  3. Červenou rybu nakrájejte na tenké plátky a položte na mozzarellu. Rolku srolujte. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do chladničky.

Užitečný tip

Do náplně takové pita rolky s červenou rybou můžete dát také rukolu. Ta pokrmu dodá pikantní tóny.

Pita závitky s kétou

Keta je další druh červené ryby. Je chutná a levná. O víkendu z ní můžete připravit roládu na rodinnou večeři – bude rychlá, krásná a finančně nenáročná.

Pita závitky s kétou
Pita závitky s ketou (Shutterstock/FOTODOM)

15 min.

Dodatečný čas: 1 hodina

Na přípravu 8 porcí budete potřebovat:

  • lehce solené plátky lososa obecného – 300 g
  • kopr – 1 malý svazek
  • měkký tavený sýr – 200 g
  • čerstvý arménský lavaš – 1 list
  1. Kopr nakrájejte nadrobno.
  2. Pitu rozložte a potřete tenkou vrstvou taveného sýra, posypte koprem a rozložte plátky lososa.
  3. Pitu srolujte a uložte na 15-20 minut do chladničky.
  4. Před podáváním nakrájejte na kolečka.

Užitečný tip

Roládu můžete nechat v chladničce déle, například hodinu. Tak se lépe vsákne a bude měkčí.

Rolka s červenou rybou a sýrem dor bleu

Neobvyklá kombinace, která vás jistě zaujme – losos a lehce ostrý sýr s modrou plísní. Kuriózní a velmi zdařilá kombinace.

Rolka s červenou rybou a sýrem dor bleu
Rolka s červenou rybou a sýrem dor bleu (Shutterstock/FOTODOM)

15 min.

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • lehce soleného lososa – 300 g
  • sýr bleu – 80 g
  • tenká arménská pita – 2 listy
  • majonéza – 3-4 polévkové lžíce. l.
  1. Jednu stranu pity potřete majonézou.
  2. Tence nakrájené kousky osolené ryby uspořádejte tak, aby neležely těsně u sebe.
  3. Sýr dor bleu nakrájejte na tenké plátky a položte je na rybu a pitu. Potřete ještě trochou majonézy.
  4. Přiklopte druhou pitou. Potřeme ji majonézou, položíme další vrstvu ryby, sýra a majonézy.
  5. Rolku srolujte. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice. Před podáváním nakrájejte na porce.

Užitečná rada

Místo lososa lze použít jiné červené ryby s nízkým obsahem soli. Například pstruh nebo losos obecný.

Pita rolka s červenou rybou a koprem

Klasika žánru rolek – kvarteto pita chleba, červené ryby, smetanového sýra a kopru. Není třeba vymýšlet nic dalšího. Až na přidání trochy citronové kůry a citrusové šťávy pro jemnou kyselost.

Pita rolka s červenou rybou a koprem
Pita rolka s červenou rybou a koprem ()

20 minut

Na přípravu 10 porcí budete potřebovat:

  • smetanový sýr – 200 g
  • kopr – 1 svazek
  • zelená cibule – 1 svazek
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce.
  • citronová kůra – 1 polévková lžíce.
  • Lehce solený losos – 200 g
  • tenký arménský lavaš – 1 list
  1. Smetanový sýr přendejte do mísy, přidejte jemně nasekaný kopr, zelenou cibulku, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Promíchejte.
  2. Lososa nakrájejte na tenké plátky.
  3. Potřete lavaš smetanovým sýrem a bylinkami a položte na něj plátky lososa.
  4. Srolujte pitu do rolády a nakrájejte ji na 2,5-3 cm široké plátky.

Užitečný tip

Do rolády můžete přidat více různých bylinek – petrželku, rukolu.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #snacks #vánoční recepty #Roulettes #červená ryba #lavash**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: