Med se často používá jako alternativa cukru. S výběrem výrobku byste však neměli spěchat. Musíte vzít v úvahu důležité nuance, abyste z desítek – i stovek – položek našli tu nejzdravější variantu.
Existuje med květový, lipový, pohankový. Endokrinoložka Elena Churakina poznamenala, že jakýkoli druh se může pochlubit protizánětlivými a antibakteriálními vlastnostmi. V průběhu četných studií o medu bylo zjištěno jedno: není možné určit jeden jediný druh jako nejužitečnější. Jednodušší je zaměřit se na vlastní chuť a vybrat si produkt, který vám nejvíce chutná.
Med obsahuje významné množství vitaminů skupiny B, kyselinu askorbovou, vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík a zinek. Flavonoidy, které jsou ve výrobku také přítomny, zajišťují bezproblémovou činnost srdce a cév.
Kromě toho je med považován za „přírodní energetikum“, připomněli odborníci publikace „Dr. Peter“. Pokud potřebujete rychle dodat energii, je med tou nejlepší volbou. Mimochodem, lze jej použít také jako lék proti nachlazení a kašli.
Jen nezapomeňte, že jako každý sladký výrobek je i med kalorický. Za den je přijatelné sníst 1-2 lžíce.
Dříve Gastronom.ru zjišťoval, zda můžete jíst medové plásty.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #honey**]. ?