Angličané jsou notorickými milovníky fish&chips – kousky ryby smažené v těstíčku a podávané s smažené bramboryRozhodli jsme se vzdát hold rybím prstům. Těmto mraženým polotovarům často nevěnujeme pozornost a podle britské Společnosti pro ochranu moří jsou bezpečnou alternativou k jiným mořským plodům. Pokusme se pochopit, co pro nás rybí prsty představují, a naučme se je vybírat.
O čem se v článku dozvíte:
- Jak si vybrat kvalitní rybí prsty
-
Přečtěte si etiketu
-
Kontrola obalu
-
Učení o chovu
-
Vaření rybích prstů
-
Podávání rybích prstů
-
Výzkum přední anglické společnosti zabývající se ochranou mořského prostředí ukázal, že rybí prsty jsou jedním z nejlevnějších a nejekologičtějších způsobů konzumace mořských ryb. A to je pro Brity velmi dobré, protože se jedná o polotovar, který obyvatelé Velké Británie používají k tomu. nejoblíbenější britský pokrm.
Suroviny na rybí prsty se nejčastěji zmrazují přímo na lodi, takže si výrobek uchovává své prospěšné látky v dostatečném objemu. Tyčinky se správným složením, v nichž nejsou žádné zbytečné přísady, jsou dokonce bohaté na omega-3. Polotovary se navíc vyrábějí z nejlevnějších druhů ryb, kterým nehrozí vyhynutí a kvóty na ně jsou dostatečně velké. To vše ve Velké Británii. A my?
Rybí prsty na salátu.
Jak vybrat kvalitní rybí prsty
Přečtěte si etiketu
Naše rychle zmrazené rybí prsty připravené ke konzumaci se vyrábějí z filetů z tresky obecné, okouna mořského, štikozubce obecného, tresky pollock, tresky tmavé, candáta obecného, platýse velkého nebo tresky jednoskvrnné lisovaných do bloků. Na etiketě musí být uveden název suroviny (ryby).
Ke smažení se používá kukuřičný, arašídový, slunečnicový a bavlníkový olej nebo hydrogenované tuky, které se před použitím předem vypálí. Tato skutečnost by měla být rovněž uvedena na obalu.
Ve složení by neměla být žádná barviva, konzervační látky ani stabilizátory barev. Nemělo by obsahovat více než 5 % škrobu a 1,5-2,5 % kuchyňské soli.
Čím více sacharidů rybí prsty obsahují, tím méně je v nich samotné ryby, protože ryby prakticky žádné sacharidy neobsahují. V souladu s tím, protože ryba je bílkovinný výrobek, při porovnávání různých balení tyčinek hledejte výrobky s nejvyšším obsahem bílkovin.
Kontrola obalu
V balení by tyčinky neměly být vzájemně zmrzlé. Pokud jsou tyčinky zmrzlé, byly pravděpodobně rozmrazeny, což znamená, že nebyly správně skladovány. Na obalu by neměly být žádné kapky – to je také jistá známka rozmrazení.
Zkoumání chleba
Pokud kupujete tyčinky na váhu, jejich kvalita se pozná téměř výhradně podle chleba. Neměla by být jasně oranžová, ale spíše světle béžová. To je zárukou, že strouhanka je vyrobena z pšeničné strouhanky bez použití barviv.
Výroba rybích prstů
Polotovary rybích prstů smažte 2,5 až 3 minuty z každé strany na středním ohni, aniž byste je rozmrazovali. Ve fritéze se rybí prsty smaží asi 3 minuty. Lze je péct v troubě při teplotě 200 °C 15-20 minut.
Podávání rybích prstů
Rybí prsty se nejlépe podávají tak, jak to dělají Angličané: s pečenými brambory a omáčkou. Lze podávat na listech hlávkového salátu nebo použít k přípravě sendvičů a rybích karbanátků.
Rybí prsty v housce s listy hlávkového salátu a domácí majonézou
Pokud se vám nepodařilo koupit kvalitní rybí prsty, ale opravdu je chcete jíst, připravte si je podle našich receptů: rybí prsty s pikantní omáčkou nebo klasické smažené rybí prsty z tresky.
Rybí prsty s pikantní omáčkou
Rybí prsty vynalezl v roce 1956 americký milionář Clarence Birdseye. Zdokonalil proces zmrazování čerstvých produktů, což vedlo k revoluci v potravinářském průmyslu. Vycházeje z tradice Eskymáků, kteří ulovené ryby okamžitě zmrazovali na ledu, založil vlastní společnost na výrobu těchto produktů a dokonce si nechal patentovat nový mrazicí stroj.
Rybí prsty byly od počátku polotovary hluboce zmrazené, konkrétně kousky rybího filé nebo mleté ryby v obalu. Měly tvar prstů, proto dostaly název rybí prsty. Aby se mleté maso při smažení nerozpadalo, přidával se do něj škrob a různé přísady na dochucení.
Pokud zjistíte chybu nebo nepřesnost, dejte nám prosím vědět. #ryby #seafood #seafood #kvalitní #rybí pokrm #kvalitní produkty #rybí tyčinky**]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích