15 nejlepších receptů na nudlové pokrmy

15 nejlepších receptů na nudle

Chutné a vydatné nudle s nejrůznějšími omáčkami a přísadami si již dlouho oblíbili znalci nejen panasijské kuchyně. Různé variace tohoto pokrmu snadno najdete na jídelních lístcích restaurací i většiny donáškových služeb. Horká a lákavá pochoutka zabalená v kartonové krabici přijde vhod, když máte chuť na něco chutného nebo na rychlou svačinu na cestách. Nudle si však snadno připravíte i doma. Náš výběr obsahuje osvědčené recepty, takže si stačí vybrat svůj oblíbený.

Rýžové nudle s klobásou a sladkou paprikou

Rýžové nudle se tradičně vyrábějí z rýžové mouky, takže jsou vhodné i pro ty, kteří se vzdali lepku. Dalšína specialita těchto nudlí nemusíte ji ani vařit. Stačí ji zalít velkým množstvím studené vody a nechat ji 3 dny odstát.4 hodiny. Během této doby se rýžové nudle změní z průsvitných na bílé.

Rýžové nudle s klobásou a sladkou paprikou
Rýžové nudle s klobásou a sladkou paprikou (foto uživatele, autor receptu)

25 min.

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • rýžové nudle – 200 g
  • sladká paprika (červená a žlutá) – 2 ks.
  • telecí párky – 2 ks
  • sójová omáčka – 70 ml
  • rafinovaný rostlinný olej – 2 lžičky.
  • sezamový olej – 1 lžička.

1. Uvařte nudle podle návodu na obalu. Vyklopte na síto, propláchněte studenou vodou. Přidejte trochu rostlinného oleje a promíchejte.

2. Nakrájejte papriky na tenké plátky a klobásy na tenké plátky.

3. V pánvi wok rozehřejte rostlinný olej a za stálého míchání na něm 5 minut smažte papriky. Přidejte klobásky, za stálého míchání smažte 2 až 3 minuty. Nakonec přidejte nudle a za stálého míchání smažte, 1 až 2 minuty.

4. Přilijte sójovou omáčku a sezamový olej, dobře promíchejte. Nudle naaranžujte na talíře a podávejte.

Užitečná rada

Pro výraznější chuť můžete část sójové omáčky nahradit omáčkou unagi nebo teriyaki.

Pohankové nudle s krůtím masem a houbami

Tento je velmi jednoduchý a chutný pokrm panasijského typu. V asijských zemích se nudle samozřejmě častěji podávají s kuřecím masem, ale stejně dobré jsou i krůtí. Pokud nemůžete koupit čerstvé shiitake, klidně je nahraďte žampiony, hřiby nebo liškami.

Pohankové nudle s krůtím masem a houbami
Pohankové nudle s krůtím masem a houbami (Můj magnet)

20 minut

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • pohankové nudle soba – 400 g
  • čerstvé shiitake – 400 g
  • krůtí filé – 400 g
  • kokosové mléko – 150 ml
  • rostlinný olej – 5 polévkových lžic.
  • zázvor – 40 g
  • česnekový prášek
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl

1. Z hub odstraňte tvrdé stopky a kloboučky nakrájejte na plátky. Oloupaný zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. Krůtí filety osušte papírovými utěrkami a nakrájejte je na dlouhé proužky.

2. Ve woku rozehřejte rostlinný olej a na středním plameni smažte houby dozlatova, asi 2 minuty. Přidejte krůtí maso a za stálého míchání vařte další 3 minuty.

3. Do pánve wok přidejte zázvor, ochuťte česnekovým práškem, solí a čerstvě mletým černým pepřem. Přilijte kokosové mléko a vařte 5 minut.

4. Dejte vařit 2,5 litru vody, osolte a vhoďte nudle. Vařte podle pokynů na obalu asi 4-5 minut. Vyjměte z cedníku a propláchněte studenou vodou.

5. Nudle přendejte do pánve wok, jemně promíchejte a vařte další 1 minutu. Uspořádejte na talíře a ihned podávejte.

Udon nudle s kuřecím masem a zeleninou

Udon se zeleninou a kuřecím masem sotva nejoblíbenější jídlo s nudlemi. Mimochodem, sezamový olej, který je použit v našem receptu, není vůbec obtížné připravit si sám. Podrobný návod naleznete zde zde.

Udon nudle s kuřecím masem a zeleninou
Udon nudle s kuřecím masem a zeleninou (Gastronom Publishing House LLC)

30 min.

Čas navíc: 20 minut

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • kuřecí prsní řízky – 250 g
  • nudle udon – 200 g
  • cuketa – 200 g
  • sladká paprika – 1 ks.
  • mrkev – 1 ks
  • chilli paprička – 1 ks.
  • rostlinný olej – 4 polévkové lžíce.
  • arašídy – 30 g
  • sójová omáčka – 2 polévkové lžíce.
  • zelená cibule – 4 stonky
  • česnek – 4 stroužky
  • čerstvý kořen zázvoru – 2 cm
  • koriandr – 4 větvičky
  • teriyaki omáčka – 1 polévková lžíce.
  • sezamová semínka – 1 polévková lžíce.
  • sezamový olej – 1 lžička.
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

1. Papriku, cuketu a mrkev nakrájejte na nudličky. Zelenou cibuli nakrájejte na centimetrové kousky.1,5 cm.

2. Z chilli papriček odstraňte semínka a nakrájejte je na tenká kolečka. Pokud jsou papričky velmi pálivé, přidejte do pokrmu maximálně 3.4 kroužkyjinak by mohl být příliš ostrý.

3. Osušte kuřecí prsa papírovými utěrkami a nakrájejte je napříč vlákny na 3 cm dlouhé proužky. a tloušťka 1cm. Česnek nakrájejte. Oloupaný zázvor nastrouhejte na jemném struhadle.

4. Ve woku rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje. Na středně vysoké teplotě smažte kuřecí maso za častého míchání po dobu 5 minut.7 minut. Přendejte na talíř. Do stejné pánve wok nalijte zbývající rostlinný olej, přidejte mrkev a sladkou papriku a za stálého míchání vařte 7 minut.

5. Do pánve wok vložte cuketu, polovinu zelené cibule, česnek a zázvor. Trochu je osolte, okořeňte čerstvě mletým černým pepřem a promíchejte. Pokračujte ve vaření zeleniny na mírném ohni dalších 5 minut.

6. V širokém hrnci svařte 1,5 litru vody, osolte. Nudle uvařte podle návodu na obalu, asi 5 minut.7 minut. Občas promíchejte. Nudle vyjměte na cedník, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

7. Vraťte opečené kuře do pánve wok, přidejte arašídy a chilli papričky, promíchejte a vařte další 1 hodinu.2 minuty.

8. Nudle vložte do pánve wok, zalijte sezamovým olejem, sójovou omáčkou a teriyaki omáčkou. Jemně promíchejte a smažte na středním plameni po dobu 2 minut.3 minuty. Přidejte zbývající zelenou cibulku, znovu promíchejte a stáhněte z ohně.

9. Sezamová semínka lehce opražte na suché pánvi, 30 sekund. Oddělte a nadrobno nasekejte lístky koriandru od stonků. Na talíře naaranžujte nudle udon s kuřecím masem a zeleninou. Každou porci posypte nasekaným koriandrem a opečenými sezamovými semínky. Podávejte.

Smažené nudle se zeleninou

Stir-fry je v asijských zemích velmi oblíbená technika vaření.. Přísady se rychle osmaží v horkém oleji za stálého míchání nebo třepání. V důsledku Maillardovy reakce zelenina získává zvláštní praženou chuť a přitom Wok je nejvhodnějším způsobem přípravy smažených pokrmů. Nejpohodlnější způsob přípravy stir-fry je ve woku, ale pokud ho nemáte, postačí vám velká pánev, kterou je však třeba nejprve velmi dobře rozehřát.

Smažené nudle se zeleninou
Smažené nudle se zeleninou ()

15 minut

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • mražená zeleninová směs – 400 g
  • pšeničné nudle – 150 g
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.
  • zelená cibule – 34 peří
  • česnek – 2 stroužky
  • kořen zázvoru – 1 cm

K podávání:

  • Sezam
  • pálivá paprika

Na omáčku:

  • teriyaki omáčka – 3 polévkové lžíce.
  • sójová omáčka – 2 polévkové lžíce.
  • rýžový ocet – 1 polévková lžíce.
  • pálivá omáčka (chilli nebo sriracha) – 1 lžička.

1. Nudle uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Česnek a zázvor nakrájejte nadrobno a zelenou cibuli nakrájejte na pírka. V pánvi wok rozehřejte rostlinný olej a 1 minutu na něm smažte česnek, zázvor a polovinu zelené cibulky. 2. V pánvi Wok orestujte česnek a zázvor.у.

2. Přidejte zeleninu do pánve wok a vařte ji dalších 4-5 minut. V samostatné misce smíchejte teriyaki omáčku se sójovou omáčkou, přidejte ocet, pálivou omáčku, 2-3 lžíce vody a promíchejte.

3. Vzniklou omáčku vlijte do pánve wok, za stálého míchání vařte na prudkém ohni 2-3 minuty. Přidejte nudle a prohřejte je, 1 minutu.

4. Nudle podávejte posypané sezamovými semínky, zelenou cibulkou a kolečky feferonek.

Udon nudle s bílou rybou

Udon jsou japonské nudle z pšeničné mouky, jejichž recept byl převzat z japonské kuchyně. в Keithе kolem čtrnáctého století. Na rozdíl od rámůеNejčastěji se udon podává se silným masovým vývarem, ale běžné jsou i varianty s libovou bílou rybou, jako je treska, treska jednoskvrnná nebo treska pollock. Tyto nudle se nejčastěji podávají se silným masovým vývarem, ale běžné jsou i varianty s libovou bílou rybou, jako je treska, treska jednoskvrnná a treska polní. Místo arašídů můžete pokrm ozdobit směsí černých a bílých sezamových semínek a přidat jemně nasekané bylinky.

Udon nudle s bílou rybou
Udon nudle s bílou rybou (My Magnet)

30 minut

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • filet z tresky – 400 g
  • nudle udon – 300 g
  • brokolice – 300 g
  • teriyaki omáčka – 6 polévkových lžic.
  • arašídy – 50 g
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

1. Filety z tresky nakrájejte na malé kostičky a vložte je do mísy. Přidejte 3 lžíce teriyaki omáčky, sůl, pepř a promíchejte. Nechte 15 minut marinovat.

2. Brokolici nakrájejte na malé růžičky a po uvaření ji 5 minut povařte v osolené vodě. Vyhoďte ji do cedníku.

3. Připravte nudle udon podle návodu na obalu. Ve woku nebo na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Tresku smažte 5 minut dozlatova.

4. K rybě přidejte nudle a brokolici, zalijte 3 lžícemi teriyaki omáčky a ještě asi 2 minuty prohřívejte.

5. Nudle naaranžujte na talíře. Posypte nahrubo nasekanými arašídy a ihned podávejte.

Užitečná rada

Pokud máte rádi pálivé jídlo, můžete do něj přidat několik kapek omáčky sriracha nebo pasty kochujang.

Soba s krevetami a zeleninou

Soba jsou tradiční japonské nudle z pohankové mouky. Pravý výrobek je považován za poměrně drahý, proto se v našich supermarketech nejčastěji prodává soba vyrobená ze směsi pohankové a pšeničné mouky. Vaření takových nudlí je jednoduché, podrobný návod najdete vždy na obalu. Mimochodem, místo krevet můžete vzít mořské koktejly, ale nezapomeňte je předem rozmrazit a pak důkladně osušit papírovými utěrkami.

Soba s krevetami a zeleninou
Soba s krevetami a zeleninou

25 min.

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • oloupané krevety s ocásky – 300 g
  • soba – 150 g
  • sladkokyselá omáčka – 2 polévkové lžíce.
  • sójová omáčka – 2 polévkové lžíce.
  • arašídy – 2 polévkové lžíce.
  • rostlinný olej
  • bylinky (zelená cibule a koriandr)
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

1. Zelenou cibuli nakrájejte na 2-3 cm dlouhé kousky. Oddělte listy koriandru od stonků. Arašídy nasekejte nahrubo.

2 Uvařte soba podle návodu na obalu a sceďte je v cedníku. V případě potřeby je nakrájejte kuchyňskými nůžkami na zvládnutelné kousky.

3. Rozpalte pánev wok, přidejte 4 lžíce rostlinného oleje a osmažte zelenou cibulku, 30 sekund. Přidejte krevety, osolte, okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.

4. Za stálého míchání vařte asi 3 minuty. Vložte soba do woku, přilijte sójovou omáčku a sladkokyselou omáčku, jemně promíchejte a 2 minuty prohřívejte.

5. Nudle naaranžujte na talíře, posypte arašídy a koriandrem. Podávejte.

Smažený lagman s jehněčím masem

Jak si doma chutně uvařit nudle? Doporučujeme vám ponořit se trochu do ujgurské kuchyně a vyzkoušet smažený lagman se skopovým masem – pokrm, který je v Kazachstánu a Kyrgyzstánu považován za tradiční. Zde můžete jusai nahradit zelenou cibulkou nebo beranem a místo jehněčího masa hovězím nebo telecím.

Smažený lagman s jehněčím masem
Smažený lagman s jehněčím masem

1 hodina

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

  • jehněčí maso – 250 g
  • nudle lagman – 200 g
  • rostlinný olej – 100 ml
  • sójová omáčka – 8 polévkových lžic. l.
  • zelená sladká paprika – 1 ks.
  • červená chilli paprička – 2 ks.
  • zelená cibule nebo jusai – 80 g
  • cibule – 80 g
  • česnek – 5 stroužků
  • kořen zázvoru – 20 g
  • kukuřičný škrob – 1 lžička.
  • Sezam

1 Jehněčí maso nakrájejte na proužky a vložte do mísy. Přidejte kukuřičný škrob a 2 lžíce sójové omáčky. Přilijte 2 lžíce vody a 2 lžíce rostlinného oleje. Promíchejte a nechte 20 minut odstát.

2. Uvařte nudle laghman podle návodu na obalu, slijte je v cedníku. Zelenou cibulku nebo jusai nakrájejte nahrubo. Sladkou papriku nakrájejte na plátky. Nakrájejte chilli papričku (pokud chcete mít laghman ostřejší, neodstraňujte semínka). Kořen zázvoru nakrájejte nadrobno.

3. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek nasekejte najemno. Ve velkém hrnci si připravte cibuli, která se bude hodit pro přípravu pokrmů, a …

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: